Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 6.934
- Поени од реакции
- 8.572
А кој го уопште заболе ти од кај си и што си?Dobro napisano se soglasuvam
А кој го уопште заболе ти од кај си и што си?Dobro napisano se soglasuvam
Извини вака те цитирам не со зла намера. Македонија веќе е празна а " скапоцените'' пасоши ги подели на Албанците а они заедно со овие политичариве Црнокостумаши ја обезвреднија и не донесоа до просјачки стап. Посебно плукам на последниве случувања со празнување на Албанското знаме со пари од наши даноци па нашиве обезвреднети патрисотски Македонски пасоши кои веќе ке почнат да ги прават двојазични како што е случајов мој каде при продолжување на возачка дозвола јас добив дозвола на Македонски и Албански и така ке почнеме да го изучуваме Албанскиот во ушилишта засшто читав дека само 3% сме го знаеле, што потреба имам јас да изучувам јазик ма малцинство кое ги ужива сите привилегии овде кај нас??? Ама и тоа ке ни го начукаат овие политичариве како сега што со закон празнуваат знаме на друга држава а нас не турчат и мене не ми даваат избор ја да бирам и ја уште патриот ке продавам муда за бубрези. Сигурно се прашувате кој избор ми оставиле Црнокостумашиве еве сега со поголем фонт.Да се забранат бугарски пасоши...
Инаку Бугарија се испразни многу пред Македонија.. Затоа сега делат државјанства. И Македонија ќе дели "скапоцени" пасоши, откако ништо вредно нема да остане во државава. Сите не чека истата судбина...
Искрено незнам како оди тоа со давање земање ама оти да немам пасош на некоја земја од еу предност е за мене. Од било која би земал кога би дошло ред и ако имам потребаPa sto ne izvadis Hrvatsko drzavljanstvo ?????? Zosto ne davaat hrvatite drzavljanstvo a davaat bugarite eh eh majkata
--- надополнето: 28 март 2012 во 17:57 ---
Dobro napisano se soglasuvam
Еве сега Хрватско можеш..или Романско,Унгарско.. зш па мора стриктно бугарско да е а ?Искрено незнам како оди тоа со давање земање ама оти да немам пасош на некоја земја од еу предност е за мене. Од било која би земал кога би дошло ред и ако имам потреба
Немора да е бугарско кога ќе имам потреба (и ако имам)Еве сега Хрватско можеш..или Романско,Унгарско.. зш па мора стриктно бугарско да е а ?
Искрено незнам како оди тоа со давање земање ама оти да немам пасош на некоја земја од еу предност е за мене. Од било која би земал кога би дошло ред и ако имам потреба
Еве сега Хрватско можеш..или Романско,Унгарско.. зш па мора стриктно бугарско да е а ?
Ne e za toa problem e sto nesakame da ja vidime vistinata vo ociИзвини вака те цитирам не со зла намера. Македонија веќе е празна а " скапоцените'' пасоши ги подели на Албанците а они заедно со овие политичариве Црнокостумаши ја обезвреднија и не донесоа до просјачки стап. Посебно плукам на последниве случувања со празнување на Албанското знаме со пари од наши даноци па нашиве обезвреднети патрисотски Македонски пасоши кои веќе ке почнат да ги прават двојазични како што е случајов мој каде при продолжување на возачка дозвола јас добив дозвола на Македонски и Албански и така ке почнеме да го изучуваме Албанскиот во ушилишта засшто читав дека само 3% сме го знаеле, што потреба имам јас да изучувам јазик ма малцинство кое ги ужива сите привилегии овде кај нас??? Ама и тоа ке ни го начукаат овие политичариве како сега што со закон празнуваат знаме на друга држава а нас не турчат и мене не ми даваат избор ја да бирам и ја уште патриот ке продавам муда за бубрези. Сигурно се прашувате кој избор ми оставиле Црнокостумашиве еве сега со поголем фонт.
Macedonian citizenship ( Muslim) VS Bulgarian citizenship (Orthodox)
In this case I vote for second option......
Управо си у право.Македонија веќе е празна а " скапоцените'' пасоши ги подели на Албанците а они заедно со овие политичариве Црнокостумаши ја обезвреднија и не донесоа до просјачки стап.
Убаво за вас... А ние што неќеме избори меѓу македонски муслимански пасоши и вулгарски мрсен православен, меѓу референдум за понижувачко ново име или понижувачко ново име, меѓу тоа да ја наведнеме главата или да му ја дувнеме далеку од дома???Macedonian citizenship ( Muslim) VS Bulgarian citizenship (Orthodox)
In this case I vote for second option......
Или да сте во пакет со некои поголеми Не може РМ да влезе во ЕУ преди некои други.Доволно кажано. Тоа е и целта на оваа “патриотска влада“: да не внесе во ЕУ, ама како Бугари.
И да се врати законот за македонската национална честДа се забранат бугарски пасоши...
Инаку Бугарија се испразни многу пред Македонија.. Затоа сега делат државјанства. И Македонија ќе дели "скапоцени" пасоши, откако ништо вредно нема да остане во државава. Сите не чека истата судбина...
И како да го толкуваме ова? Се диво може да стане македонецот ако има корист. Готов е да лаже, готов е да се пише кинез за некоje евро, долар или фунт. Па това го кажува и самиот Симион Радев преди 100 години.Мене ми се најинтересни оние Македонци кои мислат дека ќе станат Бугари со самото тоа што таму треба да изјават дека се Бугари за да земат бугарски пасош. Тоа е како да се Македонци само затоа што така им пишува во македонскиот пасош, извод или државјанство.
Бугарски пасош може да земе само Македонец со висока свест за припадност кон македонската нација. Таков Македонец не се плаши дека „ќе стане Бугар“ оти ЛАЖНО се изјаснил така за да земе пасош. За слабите по дух, ваквата постапка е шокантна, проследена со себеобвинување и чуство на предавство, затоа што за нив македонштината е она што им е запишано во папирите.
Да не даваат пари некаде ако некој Македонец се пише Кинез? Македонците земаат бугарски пасоши за да имаат можност да ЗАРАБОТАТ во странство, кога веќе со македонските не е можен легален престој надвор подолго од 3 месеци.И како да го толкуваме ова? Се диво може да стане македонецот ако има корист. Готов е да лаже, готов е да се пише кинез за некоje евро, долар или фунт. Па това го кажува и самиот Симион Радев преди 100 години.
А да не дава некоj пари да се запишеш како бугарин? Дали си свестен што ми зборуваш?-македонците са готови да излажат, да "продадат" идентитетот си за да можат да идат некаде да работат или да престоуват повеке от 3 месеца или да возат поевтини коли или да можат да имат зелен картон на пониска цена?!. Това како топка пластелин... днеска вака, утре онака?Да не даваат пари некаде ако некој Македонец се пише Кинез? Македонците земаат бугарски пасоши за да имаат можност да ЗАРАБОТАТ во странство, кога веќе со македонските не е можен легален престој надвор подолго од 3 месеци.
А да не дава некоj пари да се запишеш како бугарин? Дали си свестен што ми зборуваш?-македонците са готови да излажат, да "продадат" идентитетот си за да можат да идат некаде да работат или да престоуват повеке от 3 месеца или да возат поевтини коли или да можат да имат зелен картон на пониска цена?!. Това како топка пластелин... днеска вака, утре онака?
Тогава зашто се навредувате, кога ви велат,дека сте како топка пластелин. Днес едно, утре друго, а понатаму.... не се знае?!
А вие за еден смрдлив пасош истински ли Македонци сакате?
Македонецот бил, е и ќе биде само и САМО Македонец. Без разлика како го прекрстувале, пишувале или тој самиот се пишал на некој си тамо ПАПИР.
Koлку сте очајни значи ..Користите ситуација за да утре искочите со листа дека Македонците се блгари..Мизерија сте.. И на еден бушман од Афричка џунгла му е јасно дека се вадат пасоши за работа на запад,а вие гниди на секој начин вршите пропаганда врз Македонците .. кои бескичмењаци сте човечеТогава зашто се навредувате, кога ви велат,дека сте како топка пластелин. Днес едно, утре друго, а понатаму.... не се знае?!
Не ме читаш добро.Тогава зашто се навредувате, кога ви велат,дека сте како топка пластелин. Днес едно, утре друго, а понатаму.... не се знае?!