Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

Scorpion_MKD

Бездомник
Член од
19 април 2011
Мислења
36
Поени од реакции
88
Да се забранат бугарски пасоши...(y)

Инаку Бугарија се испразни многу пред Македонија.. Затоа сега делат државјанства. И Македонија ќе дели "скапоцени" пасоши, откако ништо вредно нема да остане во државава. Сите не чека истата судбина...
Извини вака те цитирам не со зла намера. Македонија веќе е празна а " скапоцените'' пасоши ги подели на Албанците а они заедно со овие политичариве Црнокостумаши ја обезвреднија и не донесоа до просјачки стап. Посебно плукам на последниве случувања со празнување на Албанското знаме со пари од наши даноци па нашиве обезвреднети патрисотски Македонски пасоши кои веќе ке почнат да ги прават двојазични како што е случајов мој каде при продолжување на возачка дозвола јас добив дозвола на Македонски и Албански и така ке почнеме да го изучуваме Албанскиот во ушилишта засшто читав дека само 3% сме го знаеле, што потреба имам јас да изучувам јазик ма малцинство кое ги ужива сите привилегии овде кај нас??? Ама и тоа ке ни го начукаат овие политичариве како сега што со закон празнуваат знаме на друга држава а нас не турчат и мене не ми даваат избор ја да бирам и ја уште патриот ке продавам муда за бубрези. Сигурно се прашувате кој избор ми оставиле Црнокостумашиве еве сега со поголем фонт.
Macedonian citizenship ( Muslim) VS Bulgarian citizenship (Orthodox)
In this case I vote for second option......

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.725
Поени од реакции
1.130
Pa sto ne izvadis Hrvatsko drzavljanstvo ?????? Zosto ne davaat hrvatite drzavljanstvo a davaat bugarite eh eh majkata
--- надополнето: 28 март 2012 во 17:57 ---

Dobro napisano se soglasuvam
Искрено незнам како оди тоа со давање земање ама оти да немам пасош на некоја земја од еу предност е за мене. Од било која би земал кога би дошло ред и ако имам потреба

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Искрено незнам како оди тоа со давање земање ама оти да немам пасош на некоја земја од еу предност е за мене. Од било која би земал кога би дошло ред и ако имам потреба
Еве сега Хрватско можеш..или Романско,Унгарско.. зш па мора стриктно бугарско да е а ?

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.725
Поени од реакции
1.130
Еве сега Хрватско можеш..или Романско,Унгарско.. зш па мора стриктно бугарско да е а ?
Немора да е бугарско кога ќе имам потреба (и ако имам) :)

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338

Ce izvadis malo morgen , za vadenje primer na hrvatsko treba da se otkazes od Mk ili da imas koreni hrvatski vo MK malku se vakvi
a da se otkazes od Mk hmm dosta komplicirana procedura
Mora da razbereme deka nikoj ne dava nisto za djabe pojdete od sebe razmislete malku ..mora da se vo prasanje nekoi skrieni interesi ...Koj raboti i obezbeduva egzistencija gore ok ama koj go izvadil i sedi tuka e najgolem glupak spored mene
--- надополнето: 30 март 2012 во 09:39 ---

Dali nekoj procital kako izdavaat nekoi drugi zemji drzavljanstvo
ajde da pojdeme od bivsi komunisticki Ceska Slovacka Ungarija Romanija sto ne zemete od tamu ????? Ajde nekoj pameten da mi odgovori
--- надополнето: 30 март 2012 во 09:45 ---
Извини вака те цитирам не со зла намера. Македонија веќе е празна а " скапоцените'' пасоши ги подели на Албанците а они заедно со овие политичариве Црнокостумаши ја обезвреднија и не донесоа до просјачки стап. Посебно плукам на последниве случувања со празнување на Албанското знаме со пари од наши даноци па нашиве обезвреднети патрисотски Македонски пасоши кои веќе ке почнат да ги прават двојазични како што е случајов мој каде при продолжување на возачка дозвола јас добив дозвола на Македонски и Албански и така ке почнеме да го изучуваме Албанскиот во ушилишта засшто читав дека само 3% сме го знаеле, што потреба имам јас да изучувам јазик ма малцинство кое ги ужива сите привилегии овде кај нас??? Ама и тоа ке ни го начукаат овие политичариве како сега што со закон празнуваат знаме на друга држава а нас не турчат и мене не ми даваат избор ја да бирам и ја уште патриот ке продавам муда за бубрези. Сигурно се прашувате кој избор ми оставиле Црнокостумашиве еве сега со поголем фонт.
Ne e za toa problem e sto nesakame da ja vidime vistinata vo oci
a vistinata e deka vo 2015-20 ce bideme 50:50 sega sme 2012 godina pa racunaj uste kolku ima .. jas se prasuvam i nikoj nema da mi odgovori sto togas ???

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Македонија веќе е празна а " скапоцените'' пасоши ги подели на Албанците а они заедно со овие политичариве Црнокостумаши ја обезвреднија и не донесоа до просјачки стап.
Управо си у право.
Ама ќе се зголеми клиентелата што клања во следните години.
Убаво за вас... А ние што неќеме избори меѓу македонски муслимански пасоши и вулгарски мрсен православен, меѓу референдум за понижувачко ново име или понижувачко ново име, меѓу тоа да ја наведнеме главата или да му ја дувнеме далеку од дома???

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Доволно кажано. Тоа е и целта на оваа “патриотска влада“: да не внесе во ЕУ, ама како Бугари.
Или да сте во пакет со некои поголеми ;) Не може РМ да влезе во ЕУ преди некои други.
А уште поинтересно е дали не се сака да се изполни вториот дел от референдумското прашане през далечните години на разпада на СФРJ.
--- надополнето: 3 април 2012 во 01:07 ---
Да се забранат бугарски пасоши...(y)

Инаку Бугарија се испразни многу пред Македонија.. Затоа сега делат државјанства. И Македонија ќе дели "скапоцени" пасоши, откако ништо вредно нема да остане во државава. Сите не чека истата судбина...
И да се врати законот за македонската национална чест :icon_lol:
--- надополнето: 3 април 2012 во 01:10 ---
Мене ми се најинтересни оние Македонци кои мислат дека ќе станат Бугари со самото тоа што таму треба да изјават дека се Бугари за да земат бугарски пасош. Тоа е како да се Македонци само затоа што така им пишува во македонскиот пасош, извод или државјанство.

Бугарски пасош може да земе само Македонец со висока свест за припадност кон македонската нација. Таков Македонец не се плаши дека „ќе стане Бугар“ оти ЛАЖНО се изјаснил така за да земе пасош. За слабите по дух, ваквата постапка е шокантна, проследена со себеобвинување и чуство на предавство, затоа што за нив македонштината е она што им е запишано во папирите.
И како да го толкуваме ова? Се диво може да стане македонецот ако има корист. Готов е да лаже, готов е да се пише кинез за некоje евро, долар или фунт. Па това го кажува и самиот Симион Радев преди 100 години.

S

Sagan

Гостин
И како да го толкуваме ова? Се диво може да стане македонецот ако има корист. Готов е да лаже, готов е да се пише кинез за некоje евро, долар или фунт. Па това го кажува и самиот Симион Радев преди 100 години.
Да не даваат пари некаде ако некој Македонец се пише Кинез? Македонците земаат бугарски пасоши за да имаат можност да ЗАРАБОТАТ во странство, кога веќе со македонските не е можен легален престој надвор подолго од 3 месеци.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Да не даваат пари некаде ако некој Македонец се пише Кинез? Македонците земаат бугарски пасоши за да имаат можност да ЗАРАБОТАТ во странство, кога веќе со македонските не е можен легален престој надвор подолго од 3 месеци.
А да не дава некоj пари да се запишеш како бугарин? Дали си свестен што ми зборуваш?-македонците са готови да излажат, да "продадат" идентитетот си за да можат да идат некаде да работат или да престоуват повеке от 3 месеца или да возат поевтини коли или да можат да имат зелен картон на пониска цена?!. Това како топка пластелин... днеска вака, утре онака?

S

Sagan

Гостин
А да не дава некоj пари да се запишеш како бугарин? Дали си свестен што ми зборуваш?-македонците са готови да излажат, да "продадат" идентитетот си за да можат да идат некаде да работат или да престоуват повеке от 3 месеца или да возат поевтини коли или да можат да имат зелен картон на пониска цена?!. Това како топка пластелин... днеска вака, утре онака?
:icon_lol:
А вие за еден смрдлив пасош истински ли Македонци сакате?

Македонецот бил, е и ќе биде само и САМО Македонец. Без разлика како го прекрстувале, пишувале или тој самиот се пишал на некој си тамо ПАПИР.

Член од
4 септември 2010
Мислења
136
Поени од реакции
32
Porano bev mnogu Protiv BG pasos ama najiskreno se kam so taka sum mislel patriotski zs ne se zivee so patriotizam tuku so kes se zivee .. A drzavava nasa ne simna najnisko so mozese taka da sega da si imav BG ke si bev nekade kaj so ke zarabotuvav pari a ne tuka 8 000 den so fakultet :S :S

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
:icon_lol:
А вие за еден смрдлив пасош истински ли Македонци сакате?

Македонецот бил, е и ќе биде само и САМО Македонец. Без разлика како го прекрстувале, пишувале или тој самиот се пишал на некој си тамо ПАПИР.
:icon_lol: Тогава зашто се навредувате, кога ви велат,дека сте како топка пластелин. Днес едно, утре друго, а понатаму.... не се знае?!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
:icon_lol: Тогава зашто се навредувате, кога ви велат,дека сте како топка пластелин. Днес едно, утре друго, а понатаму.... не се знае?!
Koлку сте очајни значи ..Користите ситуација за да утре искочите со листа дека Македонците се блгари..Мизерија сте.. И на еден бушман од Афричка џунгла му е јасно дека се вадат пасоши за работа на запад,а вие гниди на секој начин вршите пропаганда врз Македонците .. кои бескичмењаци сте човече (y)

S

Sagan

Гостин
Не ме читаш добро.
Реков дека и нигериски пасош да извадам, останувам Македонец, зошто македонштината е нешто многу повеќе од туѓо државјанство и пасош. Така да, нема неконзистентност во самосвеста на Македонецот. Постојат само илузии кај бугарската држава дека со пасош купуваат Македонец и го претвораат во Бугар. Гладна кокошка...

Можеме само да ви забалгодариме на добрината (иако ја правите со геноцидни намери), што овозможувате на некои стотина илјади Македонци да живеат од приходи заработени во саканиот ни европејски сојуз и така да ја крепат македонштината.

А ако случајно бугарската држаа излезе со листа на Македонци кои зеле паспорти, немојте да чекате дека тие луѓе ќе застанат позади тоа па ќе бараат малцински права, партија и сл. глупости.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom