Доволно кажано. Тоа е и целта на оваа “патриотска влада“: да не внесе во ЕУ, ама како Бугари....сегашната политика на Скопие отдалечава Македонија от членството в Европејскија с'јуз.
Многу си строг кон политичарите во Македонија....па кој ќе им работи за 150 евра ако влеземе во ЕУ?Доволно кажано. Тоа е и целта на оваа “патриотска влада“: да не внесе во ЕУ, ама како Бугари.
Мене ми се најинтересни оние Македонци кои мислат дека ќе станат Бугари со самото тоа што таму треба да изјават дека се Бугари за да земат бугарски пасош. Тоа е како да се Македонци само затоа што така им пишува во македонскиот пасош, извод или државјанство.Никој не ја празни ние сами си се празниме секој да има плата по 250-300 евра плата нема овака да биде приватните се повеќе ја намалуваат платата а времето за работење го зголемуваат и сакаат некој да им работи ??? Епа жалам ама ретки се луѓето повеќе од патриотски причини што нема да земат пасош , а лично и тие што земале не ги окривувам оние кои што заминале за подобро утре а некој што се продал за една крнтија BMW 87' е тој е за жалење ...
И јас да бидам во тешка ситуација би извадил ради подобро утре но тоа не ме прави помал Македонец. Што би било за Љубе Бошковски кој што има хрватско и наше државјанство што е тој ус*аш , предавник !?!!? блаа блаа глупостиМене ми се најинтересни оние Македонци кои мислат дека ќе станат Бугари со самото тоа што таму треба да изјават дека се Бугари за да земат бугарски пасош. Тоа е како да се Македонци само затоа што така им пишува во македонскиот пасош, извод или државјанство.
Бугарски пасош може да земе само Македонец со висока свест за припадност кон македонската нација. Таков Македонец не се плаши дека „ќе стане Бугар“ оти ЛАЖНО се изјаснил така за да земе пасош. За слабите по дух, ваквата постапка е шокантна, проследена со себеобвинување и чуство на предавство, затоа што за нив македонштината е она што им е запишано во папирите.
Само ова не го разбирам. Со какво сме виновни бугарите за овие пасоши ? Например тиа кои живеат во провинциjа и хабер си немат дека взимате пасоши ? Зашто са ви виновни сега бугарите дека земате пасоши ? Со какво например jа кои не сам стапнувал во министерство на внатрешните работи сам виновен за вашите пасоши ? Па во секи втори пост плукате по нас. Тарсете вината во себе си.И што да праиме сеа? Ебате Бугарите
Многу јасно дека само бугарскиот пасош е предавство, па недостатокот му те прави Македонец. Кога го имаш во џебот по што ќе те разликуваат од Бугаринот до тебе????и што ако има бугарски пасош тоа го прави ли БУГАР ?? Ризикувале се изјасниле како бугари , сакав што побрзо да избегав од македонија или град општо , работив во бугарија печалив пари , после 1 или 2 месеца се враќаат во македонија или град , и јас исто така по пат накај школо гледам бугарски таблички , човек работи во бугарија а живее во куманово , се враќа месечно , секој пат кога се вратил го гледам пред дворот му стои BMW , секако со бугарски таблички , и друга работа , еден мој комшија работи во германија си ги издржува своите 2 деца и тоа ли го прави ГЕРМАНЕЦ ??? Заработив пари и се вратив кај своето семејсто , да ги видат оно овој , гледам и "бугари" кои прават згради , ги купуваат парцели и прават згради , гледам бг таблички српски таблички и тоа ли ги прават предавници ??
Pa sto ne izvadis Hrvatsko drzavljanstvo ?????? Zosto ne davaat hrvatite drzavljanstvo a davaat bugarite eh eh majkataИ јас да бидам во тешка ситуација би извадил ради подобро утре но тоа не ме прави помал Македонец. Што би било за Љубе Бошковски кој што има хрватско и наше државјанство што е тој ус*аш , предавник !?!!? блаа блаа глупости
Многу јаснодека самобугарскиотпасошепредавство, панедостатокотмуте правиМакедонец.Когагоимашво џеботпо штоќе теразликуваатодБугаринотдо тебе????