Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Слабо стојам со струмичкиов дијалект. :(

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.744
Поени од реакции
4.507
Кликам гугл транслејт и ми го преведува од блгарски на англиски :D

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Дали со текстов сака да каже дека Македонци се отселуваат да живеат во Бугарија o_O ?ако тоа го сака ондак лжат

S

Sagan

Гостин
...сегашната политика на Скопие отдалечава Македонија от членството в Европејскија с'јуз.
Доволно кажано. Тоа е и целта на оваа “патриотска влада“: да не внесе во ЕУ, ама како Бугари.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Да се забранат бугарски пасоши...(y)

Инаку Бугарија се испразни многу пред Македонија.. Затоа сега делат државјанства. И Македонија ќе дели "скапоцени" пасоши, откако ништо вредно нема да остане во државава. Сите не чека истата судбина...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Доволно кажано. Тоа е и целта на оваа “патриотска влада“: да не внесе во ЕУ, ама како Бугари.
Многу си строг кон политичарите во Македонија....па кој ќе им работи за 150 евра ако влеземе во ЕУ?
Имај жал за "елитата" во Македонија.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.725
Поени од реакции
1.130
Никој не ја празни ние сами си се празниме секој да има плата по 250-300 евра плата нема овака да биде приватните се повеќе ја намалуваат платата а времето за работење го зголемуваат и сакаат некој да им работи ??? Епа жалам ама ретки се луѓето повеќе од патриотски причини што нема да земат пасош , а лично и тие што земале не ги окривувам оние кои што заминале за подобро утре а некој што се продал за една крнтија BMW 87' е тој е за жалење ...

Член од
24 јуни 2010
Мислења
206
Поени од реакции
68
И што да праиме сеа? Ебате Бугарите

S

Sagan

Гостин
Никој не ја празни ние сами си се празниме секој да има плата по 250-300 евра плата нема овака да биде приватните се повеќе ја намалуваат платата а времето за работење го зголемуваат и сакаат некој да им работи ??? Епа жалам ама ретки се луѓето повеќе од патриотски причини што нема да земат пасош , а лично и тие што земале не ги окривувам оние кои што заминале за подобро утре а некој што се продал за една крнтија BMW 87' е тој е за жалење ...
Мене ми се најинтересни оние Македонци кои мислат дека ќе станат Бугари со самото тоа што таму треба да изјават дека се Бугари за да земат бугарски пасош. Тоа е како да се Македонци само затоа што така им пишува во македонскиот пасош, извод или државјанство.

Бугарски пасош може да земе само Македонец со висока свест за припадност кон македонската нација. Таков Македонец не се плаши дека „ќе стане Бугар“ оти ЛАЖНО се изјаснил така за да земе пасош. За слабите по дух, ваквата постапка е шокантна, проследена со себеобвинување и чуство на предавство, затоа што за нив македонштината е она што им е запишано во папирите.

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
МАКЕДОНЧЕВО се продава за една КОЛА од 3000 евра или помалце не сум добро запознат со македонските бугари кои се продаваат за една кола. НИКОГАШ не би земал друг пасош за да купам една да ја наречам глупава кола! ако треба ке мизерувам пешки ке одам али да се продадам за КОЛА
НИКОГАШ! можда малце претерав со постов али простете само сакав да си кажам тоа што имам,фала.

НЕ ОВА НИКАКОВ ХЕЈТАЊЕ !

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.725
Поени од реакции
1.130
Мене ми се најинтересни оние Македонци кои мислат дека ќе станат Бугари со самото тоа што таму треба да изјават дека се Бугари за да земат бугарски пасош. Тоа е како да се Македонци само затоа што така им пишува во македонскиот пасош, извод или државјанство.

Бугарски пасош може да земе само Македонец со висока свест за припадност кон македонската нација. Таков Македонец не се плаши дека „ќе стане Бугар“ оти ЛАЖНО се изјаснил така за да земе пасош. За слабите по дух, ваквата постапка е шокантна, проследена со себеобвинување и чуство на предавство, затоа што за нив македонштината е она што им е запишано во папирите.
И јас да бидам во тешка ситуација би извадил ради подобро утре но тоа не ме прави помал Македонец. Што би било за Љубе Бошковски кој што има хрватско и наше државјанство што е тој ус*аш , предавник !?!!? блаа блаа глупости :)

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
И што да праиме сеа? Ебате Бугарите
Само ова не го разбирам. Со какво сме виновни бугарите за овие пасоши ? Например тиа кои живеат во провинциjа и хабер си немат дека взимате пасоши ? Зашто са ви виновни сега бугарите дека земате пасоши ? Со какво например jа кои не сам стапнувал во министерство на внатрешните работи сам виновен за вашите пасоши ? Па во секи втори пост плукате по нас. Тарсете вината во себе си.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
и што ако има бугарски пасош тоа го прави ли БУГАР ?? Ризикувале се изјасниле како бугари , сакав што побрзо да избегав од македонија или град општо , работив во бугарија печалив пари , после 1 или 2 месеца се враќаат во македонија или град , и јас исто така по пат накај школо гледам бугарски таблички , човек работи во бугарија а живее во куманово , се враќа месечно , секој пат кога се вратил го гледам пред дворот му стои BMW , секако со бугарски таблички , и друга работа , еден мој комшија работи во германија си ги издржува своите 2 деца и тоа ли го прави ГЕРМАНЕЦ ??? Заработив пари и се вратив кај своето семејсто , да ги видат оно овој , гледам и "бугари" кои прават згради , ги купуваат парцели и прават згради , гледам бг таблички српски таблички и тоа ли ги прават предавници ??

Член од
12 април 2005
Мислења
47
Поени од реакции
24
и што ако има бугарски пасош тоа го прави ли БУГАР ?? Ризикувале се изјасниле како бугари , сакав што побрзо да избегав од македонија или град општо , работив во бугарија печалив пари , после 1 или 2 месеца се враќаат во македонија или град , и јас исто така по пат накај школо гледам бугарски таблички , човек работи во бугарија а живее во куманово , се враќа месечно , секој пат кога се вратил го гледам пред дворот му стои BMW , секако со бугарски таблички , и друга работа , еден мој комшија работи во германија си ги издржува своите 2 деца и тоа ли го прави ГЕРМАНЕЦ ??? Заработив пари и се вратив кај своето семејсто , да ги видат оно овој , гледам и "бугари" кои прават згради , ги купуваат парцели и прават згради , гледам бг таблички српски таблички и тоа ли ги прават предавници ??
Многу јасно дека само бугарскиот пасош е предавство, па недостатокот му те прави Македонец. Кога го имаш во џебот по што ќе те разликуваат од Бугаринот до тебе????

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
И јас да бидам во тешка ситуација би извадил ради подобро утре но тоа не ме прави помал Македонец. Што би било за Љубе Бошковски кој што има хрватско и наше државјанство што е тој ус*аш , предавник !?!!? блаа блаа глупости :)
Pa sto ne izvadis Hrvatsko drzavljanstvo ?????? Zosto ne davaat hrvatite drzavljanstvo a davaat bugarite eh eh majkata
--- надополнето: 28 март 2012 во 17:57 ---
Многу јаснодека самобугарскиотпасошепредавство, панедостатокотмуте правиМакедонец.Когагоимашво џеботпо штоќе теразликуваатодБугаринотдо тебе????

Dobro napisano se soglasuvam

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom