ЈА секад ставам за 500Јас во саботата си го наполнив резервоарот
Нафтата беше 147 долари за барел и 81 денар за литар бензин (2008) а сега е 88 долари за барел и 75 денари за литар.Грујооооооооооо мајстореееееееее само стрижиииии овцииии... имаш еден куп никогаш нема да ти ги снема...
туку мене не ми е јасно ова, нели пред некој период нафтата по барел беше дупло поскапа него ли сега? некои 170 долари имаше стигнато? колку беше литар бензин тогаш? 140 ден?
не му доаѓа памет на овој народ, само ќе си трпиме и ќе си ќутиме...
Доларот ќе ја изгуби вредноста, стоките ќе ги снема од америка, куповната сила ќе се редистрибуира од банкарите на волстрит на производителите во кина и низ светот. Реалните економски сектори ќе бидат просперитетни од типот на земјоделие, рударство, индустрија, сточарство итн итн.Ај сто поскапува струјата нека има бе европска цена... ама да има и европски квалитет а не да снемува струја во тетово 17 саати да нема струја во 21 век...Да не збориме за напонот низ цела држава што никаде не е 220 волти.
Ме интересира што со тоа дека ФЕД печати пари доаѓа до инфлација, меѓутоа нели на пазарот нема стоки во толкава вредност колку што само штанцаат пари?
Нели еден ден тој балон ке пукне? Што ке се случи на тој ден?
Никогаш бензинот не бил 81 денар, убаво се сеќавам дека најскап беше јули 2008 кога ми ја купија купија колата беше 77.5 денари за литар, и после тоа нагло почна да паѓа по 3-4 денари секој втор понеделник, во октомври стаса до 47 денари, и тогаш почна постепено да расте.Нафтата беше 147 долари за барел и 81 денар за литар бензин (2008) а сега е 88 долари за барел и 75 денари за литар.
Тоа не е важно, важно е да си ја сакаме државата.
Како бе...мора да си сенилен...склероза...на млади години...:pos2:Никогаш бензинот не бил 81 денар, убаво се сеќавам дека најскап беше јули 2008 кога ми ја купија купија колата беше 77.5 денари за литар, и после тоа нагло почна да паѓа по 3-4 денари секој втор понеделник, во октомври стаса до 47 денари, и тогаш почна постепено да расте.
А вие за владата што зборувате алал да ви е, Груевски управува со светските берзи, ѕверови сте.