Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
А што е разликата ако се вежба по 1на мускулна партија на ден?

мене ми кажаа дека добри резултати има од таа програма.. 1 ден гради,2ден раце итн..

Нели е исто како што е голема мускулна група со мала..
Друже работењето на една мускулна група на ден се препорачува повеќе за тренинг за маса, бидејќи се фокусираш на еден дел од телото на пр. гради и даваш се од себе на тие 5 вежби за гради, наспроти две мускулни групи каде после гради имаш уште 4 вежби за трицепс. Друг бенефит од ваквиот начин на вежбање е што вежбаната мускулна партија има доволно време за одмор пред повторно да стигне на ред за повторно вежбање на истата.

Ако применуваш две мускулни партии во еден ден тогаш применувај HIT тренинг (по можност оној на Доријан Јејтс). Ефикасен е, но и многу напорен како што и самиот наслов стои - Hight Intensity Training.

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Fala mu na StevoMc .. mi pomogna so toa sho mi dade nekoj rezim .. probav eden den .. i top ic ne se osekam gladen .. e sea nekoj od vezbacite poiskusen da mi dade i nekoja programa za definicija .. ili da mi ja objasni ovaa na stevo .. posho do sea nemam vezbano i ne razbiram mnogu fala !;)

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
А што е разликата ако се вежба по 1на мускулна партија на ден?

мене ми кажаа дека добри резултати има од таа програма.. 1 ден гради,2ден раце итн..

Нели е исто како што е голема мускулна група со мала..
нормално дека не е исто, неможе да е исто да работиш на две места на ден, или да работиш на едно место само :) не дека е лошо по две мускулни групи, но значително се осеќа кога работиш само една и ја изежбуваш максимум.
--- надополнето: Jun 20, 2011 9:26 AM ---
1 оброк 50 гр мусли(корнфлекс,овесни снегулки) со 300 мл млеко
2 оброк 300 гр месо(пилешко или риба) со салата
3 оброк 300 гр ориз или шпагети со 5 белки
4 оброк 300 гр месо со салата
5 оброк пред легнување млеко 500 мл
1 ден грб плус 20 мин кардио
2 ден кардио
3 ден нозе 20 мин кардио
4 ден гради 20 мин кардио
5 ден рамо 20 мин кардио
6 ден раце 20 мин кардио
7 ден одмор или кардио
Програмава се вика тренинг со високо напрегање и е многу ефикасна,плус со суперсерии за еден месец ослабнав 12 кг.
Fala mu na StevoMc .. mi pomogna so toa sho mi dade nekoj rezim .. probav eden den .. i top ic ne se osekam gladen .. e sea nekoj od vezbacite poiskusen da mi dade i nekoja programa za definicija .. ili da mi ja objasni ovaa na stevo .. posho do sea nemam vezbano i ne razbiram mnogu fala !;)
брат нормално дека нема да се осеќаш гладен, имаш 400гр. јаглени хидрати во исхранава бе. многу е тоа, ако сакаш да ослабеш ќе јадеш 100-150гр. јх и ќе го избациш млекото. ефектот ќе биде четрикратно побрз!

S

Stef Bachatero

Гостин
Кај најде тука 400 гр јаглехидрати баш е упола :).300 гр ориз варен има вода испаѓа некаде на упола 150 гр што доаѓа 100 гр јаглехидрати.Сум израчунал дека е некаде 2000-2500 кцал планов и успева :)

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Dante Grbot go pregoruvam bidejki ima mn delovi i po vezbanjeto so eden moj prijatel taka 2 meseci so jak intenzitet grbot mi napredna vidlivo sekako 3-4 vezbi se vratilo grbni sajli i sl taka sto ostanato e slobodna tezina mene mi odgovara za 50 min do cas sum gotov ....

Член од
7 јуни 2010
Мислења
22
Поени од реакции
0
Едно прашање до поискусните . Вежбав 6 месеци и после ја скршив раката , сега се вратив пак и сакам да се вратам во форма побрзо. Сакам да прашам дали има гајле ако земам креатин? иначе сега имам 60 кг пред да ја скршам имав 64-65 :P

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Едно прашање до поискусните . Вежбав 6 месеци и после ја скршив раката , сега се вратив пак и сакам да се вратам во форма побрзо. Сакам да прашам дали има гајле ако земам креатин? иначе сега имам 60 кг пред да ја скршам имав 64-65 :p
земи, немаш гајле..

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Едно интересно соопштение. 99% сум сигурен дека на државното ќе успееме да вметнеме и натпревар само во bench press, powerlifting без опрема. Кога ќе бидам 100% сигурен ќе објавам :)

Член од
9 мај 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Momentalno zemam zaedno amino + protein. Moze li nekoj da mi kaze dali e dobra kombinacija?

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Едно интересно соопштение. 99% сум сигурен дека на државното ќе успееме да вметнеме и натпревар само во bench press, powerlifting без опрема. Кога ќе бидам 100% сигурен ќе објавам :)
Супер. А чучањ и мртво?

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Земаш прогрма за почетник и ги правиш сите вежби со мала тежина, а со голем број на повторувања, најчесто последната до откажување( ја правиш додека можеш). Позз

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Другови некој да ми каже како иде односот протеини, јагленохидари, калории дневно по килограм за период на дефиниција? И ако може некоја страна каде што пишува која храна по колку протеини, јагленохидрати, масти, итн. содржи.

Kajgana Shop

На врв Bottom