Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Џабе пари за овие чинат 1000 денари можеш и со боксови на перници да правиш склекови.

Член од
10 септември 2010
Мислења
273
Поени од реакции
25
Џабе пари за овие чинат 1000 денари можеш и со боксови на перници да правиш склекови.
Јас можам со боксови на шајки да правам склекови ама, му требаат на дедо шајките!

М

Мартин`

Гостин
Ме интересира кај може да се најдат вреќи (за удирање/боксирање) што се и како се цениве ?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Ме интересира кај може да се најдат вреќи (за удирање/боксирање) што се и како се цениве ?
Тоа кај боксерите ќе си прашаш, ние овде сме само билдери :pos2:

O

Orion.

Гостин
Има ли тука некој што поправал асиметрија на гради? Левата ми е малце поголема и ме нервира!! Деснак сум, вежбам со добра форма итн.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
вака, планирам да земам креатин околу 800 денари l creatine пишува во теретаната... дали некој ќе може да ми објасни нешто повеќе за креатините, гејнерите и др....дали има штета од земање и др... поздрав

С

Спенсер

Гостин
На пазар3 има дечко,продава вреќи... полни,спремни за да си удираш :) 2500/3000 денари има... ако си ЗА,да се собереме 3-4ца,ќе ни дае поголем попуст :)

М

Мартин`

Гостин
Тоа кај боксерите ќе си прашаш, ние овде сме само билдери :pos2:
:pos2:

На пазар3 има дечко,продава вреќи... полни,спремни за да си удираш :) 2500/3000 денари има... ако си ЗА,да се собереме 3-4ца,ќе ни дае поголем попуст :)
Дај линк да ѕирнеме, инаку може ќе се договориме ајде ако има заинтересирани. Мада мене не ми е баш хитно иако планирам да земам барем до почетоков на летово.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
вака, планирам да земам креатин околу 800 денари l creatine пишува во теретаната... дали некој ќе може да ми објасни нешто повеќе за креатините, гејнерите и др....дали има штета од земање и др... поздрав
моја препорака ти е да земеш креатин од Ultimate Nutrition, Creatine Monohydrate. ако си многу слаб во ред е да земеш гејнер, но ако планираш да не се запрљаш земи си чист протеин, и со него ќе качиш поубава маса. што се однесува до тоа дали се штетни, не се воопшто, само додека го конзумираш креатинот ќе мора да пиеш минимум 3-4 литра вода на ден, за да не се таложи во бубрезите.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Имаш некоја грешка, Можно е да пишува L-Carnitine, а L-Creatine не постои.
Инаку околу креатинот (општо монохидрат) има функција да ги полни мускулите со вода и притоа да создава чиста мускулна маса.
Надоврзување на тоа што го кажа Данте, затоа треба да пиеш по 3-4 па и повеќе литри вода на ден.

Околу гејнерот, не би ти го препорачал освен ако не си ептен слаб, обичен протеин ќе ти даде многу повеќе од гејнерот.

Попросто обајснување би било:

Гејнерот е производ кој содржи дневна препорачана доза на Јагленохидрати,масти и протеини.
А обичен Whey протеин содржи од 22-28 гр протеин во дозерка, и само 1 грам јагленохидрати и 1 гр масти.

Значи протеинот е далеку подобра опција доколку не си коска слаб.

Side effects, односно странични (лоши) ефекти од двата производа нема, но со земање на креатинот (монохидрат)
биди сигурен да не испуштиш ден со горе-наведената количина на вода, бидејќи може да те доведе до фаза на дехидрација на телото.
Пак ќе се надоврзам на тоа, дека ги полни мускулите со вода, и константно му е потребно полнењето со истата.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.902
Поени од реакции
11.241
Има ли тука некој што поправал асиметрија на гради? Левата ми е малце поголема и ме нервира!! Деснак сум, вежбам со добра форма итн.
И јас сум со истиов... проблем да го наречеме, така да ако имате сугестии навалете.
Иначе еден професионален билдер ми даде совет да ги поместам двете раце за два прста надесно кога ќе вежбам бенч, така веројатно повеќе терет би кревал со десната па би се израмниле со тек на време двете страни. Али еве дадете некој совет плус ако имате ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom