Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
е што е толку страшно тоа, па на никој не му е симетрично мене левиот бицепс ми е многу помал него ли десниот, па тоа е тоа, што се замараш ако направиш ти убава мускулна маса, јако тело кој ти гледа симетрија :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
И мене ми беа градите несразмерно развиени десно/лево од склекови правење и вежбање дома, но откако тргнав во теретана по неколку месеца се изедначија, а ако веќе сакаш да ги направиш симетрични форсирај повеќе на страната што ти е послаба.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
На пазар3 има дечко,продава вреќи... полни,спремни за да си удираш 2500/3000 денари има... ако си ЗА,да се собереме 3-4ца,ќе ни дае поголем попуст
Дај линк да ѕирнеме, инаку може ќе се договориме ајде ако има заинтересирани. Мада мене не ми е баш хитно иако планирам да земам барем до почетоков на летово.
Ги меркав и јас вреќиве.. Ако земате веќе сме 3ца ќе дае попуст :)

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Прашање до Г-дин.Ѓороски ако прочита:Еден мој братучед сака да земе некој Тестостерон суплемент за во теретана(пред тренинг) заедно со протеини(за после тренинг),он има 20год. и сега му кажувам дека во таа возраст тестостеронот се лачи најмногу и не му е до толку потребен тој суплемент ама сепак инсистира,е сега дали на 20год. ќе има некои странични ефекти ако зима тестостерон суплемент или сепак ќе му даде некој бонус?Благодарам :)

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Имаш некоја грешка, Можно е да пишува L-Carnitine, а L-Creatine не постои.
Инаку околу креатинот (општо монохидрат) има функција да ги полни мускулите со вода и притоа да создава чиста мускулна маса.
Надоврзување на тоа што го кажа Данте, затоа треба да пиеш по 3-4 па и повеќе литри вода на ден.

Side effects, односно странични (лоши) ефекти од двата производа нема, но со земање на креатинот (монохидрат)
биди сигурен да не испуштиш ден со горе-наведената количина на вода, бидејќи може да те доведе до фаза на дехидрација на телото.
Пак ќе се надоврзам на тоа, дека ги полни мускулите со вода, и константно му е потребно полнењето со истата.
Грешка во чекори. Секундарна работа на креатинот е тоа што има својство да врзува вода во клетката, не примарна. Ако спортистите го користат поради фактот што врзувајки вода стануваат поголеми (не гледам како и помускулести) тогаш не им треба. За да врзеш вода можеш и сол да јаде, големи количини на ЈХ....и ред други работи.
Примарна цел на креатинот е да ослободи една своја фосфатна група, која во даден момент кога за време на тренинг доаѓа до опаѓање на енергијата ја врзе( од АДФ=АТФ) и овозможи обновување на енергијата, завршување на серијата и вежбата. Монохидратот е тежок на желудник и за полесно да се абсорбира и осолободи во системот потребно е да се испие со доволна количина на вода. Ако пиете Креалкалин, тогаш при самото пиење толкава количина на вода не ви е потребно. Но, во текот на денот, како основен фактор хидтратацијата ви е неопходна, па и 3-4 литри вода на ден без разлика пиеле или не креатин.

--- надополнето ---

Прашање до Г-дин.Ѓороски ако прочита:Еден мој братучед сака да земе некој Тестостерон суплемент за во теретана(пред тренинг) заедно со протеини(за после тренинг),он има 20год. и сега му кажувам дека во таа возраст тестостеронот се лачи најмногу и не му е до толку потребен тој суплемент ама сепак инсистира,е сега дали на 20год. ќе има некои странични ефекти ако зима тестостерон суплемент или сепак ќе му даде некој бонус?Благодарам :)
Пиши за каков Тестостерон суплемент станува збор.

Член од
16 април 2008
Мислења
2.524
Поени од реакции
2.376
Има некој да знае дали е корисен за земање Л-Карнитинот ефекти(позитивни и негативни),знам дека ке се фатите за исхраната али добро ми е средена....Тренингот ми е 5-6 дена во неделата напоредно тежински и кардио....Едноставно би сакал да се исчистам вака за на лето и ме интересира дали може да го направам тоа со карнитинот....?

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Има некој да знае дали е корисен за земање Л-Карнитинот ефекти(позитивни и негативни),знам дека ке се фатите за исхраната али добро ми е средена....Тренингот ми е 5-6 дена во неделата напоредно тежински и кардио....Едноставно би сакал да се исчистам вака за на лето и ме интересира дали може да го направам тоа со карнитинот....?
би можел другар, еден од поефективните и поприродни диетални суплементи... :) земај го во течна форма за најдобар ефект, без стрес на бубрезите и слично, уствари забрзува метаболизам и АТП претровање на мастите во енергија ... сум имал другари многу задоовлни, секако со добар тренинг и исхрана, сам по себе, не прави ништо, како и се друго :)

Andreas_bild

Cr7_conor mcgregor
Член од
23 октомври 2007
Мислења
77
Поени од реакции
76
sto ke kazite za ovaj topac cytolean v2 ? .... ima nekoj iskustvo ? kako se zema i slicno

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Освен што те чеша цело тело како вошки да си закачил, друго не приметив.
не забележа нешто во сила ефект, изджливост, и поголема мускулна маса воедно?

Член од
10 септември 2010
Мислења
273
Поени од реакции
25
е што е толку страшно тоа, па на никој не му е симетрично мене левиот бицепс ми е многу помал него ли десниот, па тоа е тоа, што се замараш ако направиш ти убава мускулна маса, јако тело кој ти гледа симетрија :)
а ако направиш убава мускулна маса некој ке те гледа???

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
не забележа нешто во сила ефект, изджливост, и поголема мускулна маса воедно?
Има, но каква е таа сила ако те чеша цело тело за време на тренинг.
И тоа љуто чешање.

А за мускулната маса не, зошто веќе незнам од што е добиена.
Но се се вели дека го намалувал времето на опоравување по напорен тренинг.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
искуства со Horse power ?некој?
Одличен стимуланс што би го препорачал на секој, дава сила , елан и одлична пумпа. Одкако ке го испиеш очекувај добри резултати,,, алтернативно решение е Razor ... Мене лично Хорсот ми изненади пријатно и би го препорачал на сите што имаат поинтензивни тренинзи или пак проблеми со низок притисок .

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Одличен стимуланс што би го препорачал на секој, дава сила , елан и одлична пумпа. Одкако ке го испиеш очекувај добри резултати,,, алтернативно решение е Razor ... Мене лично Хорсот ми изненади пријатно и би го препорачал на сите што имаат поинтензивни тренинзи или пак проблеми со низок притисок .
денес прв тренинг ми е со хорсот :) ке ви кажам после мислње :)

Kajgana Shop

На врв Bottom