Формулата за стомачните ти е во кујната, прилагоди ја исхраната, внимавај што конзумираш бидејќи можеш да правеш и по 500 стомачни дневно, да ги зацврстеш мускулите но никогаш нема да ти испаднат на површина бидејќи се покриени со слој од масти. Благо, премногу солено, алкохол, газирано, пржено, fast food заборави бидејќи едното со другото не одат.
Вежби за стомачни имаш повеќе (легнат на земја со поткревање на нозете за долни стомачни, поткревање на телото за горни стомачни сецкање на лево и десно за странични... трчање возење, велосипед)
Povistina od ova - zdravje. Mora da se vnimava na ishrana.
Jas (
posle 3 meseci pravenje na stomacni) gornite stomacni veke vizuelno i gi zaprimetuvam i sekako na dopir osekam....
Zaradi toa sto sum slab vo toj predel (
i voopsto celoto telo) i ne trebase mnogu-mnogu za da se vidi deka se vlozil trud za niv da se pojavat.
No od dolnite stomacni ni traga ni glas. Iako i tie se vezbaat 5 dena vo nedelata. Vo toj dolniot predel imam stomace (
znaete koja regija :helou
i ne mozam nikako da go simnam, da go iscistam za da se pojavat vizuelno i dolnite. A na dopir po malku se osekaat.
Ne sakam da odam na velosiped ili trcanje (
pred nekoja nedela izvesen period vrtev na tocak, megjutoa poveke lugje mi kazaa deka sum oslabnal) od pricina sto ke oslabam uste poveke.
Inaku sum visok 186, a vo momentov tezam nekade okolu 73-75 kg. Ne se imam mereno podolgo vreme (
golema moja greska, ama nemam ni vaga da se meram)
Sakam istata (slabecka) figura da si ja zadrzam, ama si sakam stomacnite da mi se gledaat.
Da napomenam, nikoja druga muskulna grupa ne ja zapostavuvam...Ali posto se zboruvase za stomacnite..postov e 99% za stmacinite.