Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Стомачни колку што знам, нема потреба да се прават повеќе од 20 во серија, не играло никаков ефект... знае некој нешто повеќе за ова ?
Незнам од кај ти е ова но кај мене до 20 пат не осекам ништо, над 30 почнуват да ме затегат, а од 40 до 50 кинат:jaj:
и така правам по две серии по 50 пати во неделата и имам добри резултати.

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.830
Абе ајде над 20 немало ефект. Утре сабајле.
Ја ги осеќам после 30 негде. И ги праам додека можам....некогаш 100, некогаш 60...ама секогаш одам до крај.

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Епа не знам како ги правите вие. Јас се задржувам во воздух, се кревам неколку пати, па повторно се задржувам, но подолг период...

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Дали некој суплемент како што е гајнерот или нешто слично ( предложете некој суплемент ) би му помогнало на слабичок човек малце да се поправи? Без да вежба во теретана или слично, туку само секојдневен живот, работа, дома, работа.

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
секако , затоа и е наменет.. ама вежбањето предизвикува тој суплемент подобнро да се искористи

Ех... да не претера малце ?
не , тоа ми е последниве две години скоро секое добро утро.. освен кога сум скапан.. а никако да го подослабам салцето за да ми се познаваат стомачните:D

Незнам од кај ти е ова но кај мене до 20 пат не осекам ништо, над 30 почнуват да ме затегат, а од 40 до 50 кинат:jaj:
и така правам по две серии по 50 пати во неделата и имам добри резултати.
јас правам секојдневно , 8серии по 10-15повторувања различни вежби.

1. Собрани нозе и се креваш кратко со главата нагоре
2. се вртам на страна (лева - десна) и се кревам странично
3. истата вежба од горе на другата страна
4. точак
5. рацете под газот , 10 пати кревање по 20 - 30 сантима од земја и никако допирање на земјата
6. В-сетови , собирање со рацете и нозете во вис (брус ли)
7. Мртво дигање , испружен скроз ,со раце позади глава или на гради
8. Граплинг стомачни - Рацете на гради , и ги креваш нозете до позиција свеќа. без да допираш со рацете на земја.

без престан меѓу вежбиве , ти одзема околу 10 мин. сосема доволно за да може секој да одвои од своето време.

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
[MkD]Scout;2650308 напиша:
секако , затоа и е наменет.. ама вежбањето предизвикува тој суплемент подобнро да се искористи

не , тоа ми е последниве две години скоро секое добро утро.. освен кога сум скапан.. а никако да го подослабам салцето за да ми се познаваат стомачните:D

јас правам секојдневно , 8серии по 10-15повторувања различни вежби.

1. Собрани нозе и се креваш кратко со главата нагоре
2. се вртам на страна (лева - десна) и се кревам странично
3. истата вежба од горе на другата страна
4. точак
5. рацете под газот , 10 пати кревање по 20 - 30 сантима од земја и никако допирање на земјата
6. В-сетови , собирање со рацете и нозете во вис (брус ли)
7. Мртво дигање , испружен скроз ,со раце позади глава или на гради
8. Граплинг стомачни - Рацете на гради , и ги креваш нозете до позиција свеќа. без да допираш со рацете на земја.

без престан меѓу вежбиве , ти одзема околу 10 мин. сосема доволно за да може секој да одвои од своето време.
а бе jeetkunedo стомачните ги праиш секој ден а,така и остануваш само по еднаш да ги повториш сите во една серија,е сега ај пробај одделно да ги праиш во серии 3 од секои од нив па после еден месец прави до цел сет вежби ама два пати и така натаму па ке праиме муабет

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
е да , најверојатно си у право.. ама и насабајле си работам 5 и повеќе серии обични стомачни со нозе на кревет.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
факт е дека за да се познаваат стомачните не треба да се има воопшто салце над нив, така да ти колку сакаш прави стомачни, ќе бидат камен тврди, ама џабе....
исхрана и трчање се најбитниот фактор за тоблероне :) :)

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
trt..
ќе почнам секој ден да јадам тоблероне.. овај ќе трчам бе:D

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Абе мислам дека на повеќето им е јасно дека стомачни се прават во кујна, а не во теретана :)
Добро избалансирана исхрана, со многу вода и секако со вежби и трчање доведува до одлично издефинирани стомачни...

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Клик многу добар клип за склекови на разни начини

ок моја грешка јас знам 48 саати....
ама у секој случај не треба да се вежба секој ден иста мускулна партија и да се форсира....бидејќи така не расте мускулот
мислам дека како што секој организам реагира различно од некој друг организам дали на имунолошки пат или на нешто друго така и со мускулите на некој организам му е потребно повеќе време, а на некој помалку време да ги одмори мускулните клетки и да оформи нов слој на мускулни клетки, но важна улуга има и храната и тие хемиски додатоци доколку се користат

O

Orion.

Гостин
Ај препорачајте ми некој гејнер што го користите и имате резултати од него. Сакам да качам на маса. Имам 75 кг, 185 цм:smir:

С

Спенсер

Гостин
како и со кои вежби да ги пополнам ракавите на блузите бе???:vozbud: какви вежби:???за овие мускилите на рацете,

склекови правам на 2-3 дена по 2-3 серии по 12/14 повторувања...

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
како и со кои вежби да ги пополнам ракавите на блузите бе???:vozbud: какви вежби:???за овие мускилите на рацете,

склекови правам на 2-3 дена по 2-3 серии по 12/14 повторувања...
Ај поточно изјасни се за која мускулна група сакаш... за бицепс, трицепс, подлактица, рамо, бидејќи раката не е составена од еден мускул кој можеш да го вежбаш со една иста вежба.
Кажи што преферираш да зголемиш па ќе ти кажиме идеални вежби :star:

Kajgana Shop

На врв Bottom