Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

С

Спенсер

Гостин
Ај поточно изјасни се за која мускулна група сакаш... за бицепс, трицепс, подлактица, рамо, бидејќи раката не е составена од еден мускул кој можеш да го вежбаш со една иста вежба.
Кажи што преферираш да зголемиш па ќе ти кажиме идеални вежби :star:

еве,како на сликава...сакам тој мускул да го зголемам...а незнам кој е бицепс, трицепс,квадрицепс..појма неам...

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75

еве,како на сликава...сакам тој мускул да го зголемам...а незнам кој е бицепс, трицепс,квадрицепс..појма неам...
Tој мускул ти е бицепс, неможам сега да надам слика за да ти ги покажам баш сликовито сите мускулни групи.

Вежби за бицепс, повели:

С

Спенсер

Гостин
ееее фала..ке вежбам денес пример бицепс,утре трицепс,задутре пр квадруцепс (мислам има таков мускул)...и градите сакам да ги вежбам...дајте некое како распоред бе???ако има некој спремено...за ова што набројав???и вежби?? знам дека многу барам...:vozbud:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Како прво треба да ги научеш кои мускули како се викаат и со кои вежби се вежбаат :D
Побарај на интернет можеби ќе најдиш убаво со слика обележано кои мускули како се викаат, еве ќе ти кажам јас вака но дали ќе ме разбереш :nesum:
Еве некои мускули од горе па надолу...
Врат,рамо, гради, грб,бицепс,трицепс, подлактица, стомачни, задник, квадрицепс (нозе) листови...
А за комбинирање на вежби можеш на пример вака:
грб-бицепс-стомачни
гради-трицепс-нозе... не ми текнува баш сега еве ти постручна страна за тоа таму ќе најдеш се што те интересира http://bodybuilding.com.mk/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=53

С

Спенсер

Гостин
Како прво треба да ги научеш кои мускули како се викаат и со кои вежби се вежбаат :D
Побарај на интернет можеби ќе најдиш убаво со слика обележано кои мускули како се викаат, еве ќе ти кажам јас вака но дали ќе ме разбереш :nesum:
Еве некои мускули од горе па надолу...
Врат,рамо, гради, грб,бицепс,трицепс, подлактица, стомачни, задник, квадрицепс (нозе) листови...
А за комбинирање на вежби можеш на пример вака:
грб-бицепс-стомачни
гради-трицепс-нозе... не ми текнува баш сега еве ти постручна страна за тоа таму ќе најдеш се што те интересира http://bodybuilding.com.mk/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=53
ејјј фала друже...те намачив малце...ти вака про билдер ке ме напрајш бе..сеа првин сакам домашни вежби малце, со тегови и слично...а после у теретана...зашо мислам дека рано ми е за теретана...задник нема да вежбам...:pos2::vozbud:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
ејјј фала друже...те намачив малце...ти вака про билдер ке ме напрајш бе..сеа првин сакам домашни вежби малце, со тегови и слично...а после у теретана...зашо мислам дека рано ми е за теретана...задник нема да вежбам...:pos2::vozbud:
Хахаха, абе немој да мислеш дека и јас сум некој многу искусен бодибилдер, и јас почнав да вежбам на твоја возраст, ако не и помал и тогаш вежбав дома и сега вежбам дома но напредувам.
И не ти треба да се „дуеш“ како шварценегер, свати го ова како спорт кој те исполнува и го правиш со мерак, а не со сила, уживај во него и направи си чисто, издефинирано тело, за кое се разбира дека треба напор, но со цврста волја се се може... и гледај трчај повеќе и не претерувај, се во границите на нормалата :helou:

С

Спенсер

Гостин
Хахаха, абе немој да мислеш дека и јас сум некој многу искусен бодибилдер, и јас почнав да вежбам на твоја возраст, ако не и помал и тогаш вежбав дома и сега вежбам дома но напредувам.
И не ти треба да се „дуеш“ како шварценегер, свати го ова како спорт кој те исполнува и го правиш со мерак, а не со сила, уживај во него и направи си чисто, издефинирано тело, за кое се разбира дека треба напор, но со цврста волја се се може... и гледај трчај повеќе и не претерувај, се во границите на нормалата :helou:
хехехе...да да...спортско тело,онака,да се познаваат мускулите...и стомачни иградни и на раце...како шо планирам за понатаму за работа, ке ми треба и сила...хеххехе...

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Шадоу Ман само треба да пазиш и на исхраната бидејќи исхраната ти е 90% а вежбањето само 10%...

С

Спенсер

Гостин
Шадоу Ман само треба да пазиш и на исхраната бидејќи исхраната ти е 90% а вежбањето само 10%...
аааа???не ме зезајте бе:pos2::pos2:

што јадете вие???само исхрана кажете, тоа протеини и апчиња не..

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Има ли така некој поупатен да ми направи програма за летово?

Со потенцирање на вежби за нозе, рамо ( и гради,грб.. итн се застапено, но нозе и рамо во најголема мера )?

не сум баш почетник, знам ги вежбите, само распоред ако може, благодарам однапред : )

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Има ли така некој поупатен да ми направи програма за летово?

Со потенцирање на вежби за нозе, рамо ( и гради,грб.. итн се застапено, но нозе и рамо во најголема мера )?

не сум баш почетник, знам ги вежбите, само распоред ако може, благодарам однапред : )
Друже до сеа ако немаш вежбано,ќе одиш во теретана и ќе вежбаш фул боди 1-2 недели да ти прегорат мускулите. Ќе вежбаш се гради,рамо,бицепс,трицепс,грб,нозе,стомачни......Вежбите во теретаната инструкторот ќе ти ги објасни....ако има,ако нема тука ќе ги ставам......
Така прави првите две недели после тоа програма....

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Имам вежбано, само со паузи, пример одам 2 недели 3 пати во неделата, после 2 недели не одам, и се така. Сега школото заврши и можам да одам по 3-4 пати во неделата, и не сакам да станам билдер, одбојкар сум, престануваме со тренензи оваа недела па да останам у форма, и да подобрам нешто ако може/

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Ај кажете храна шо содржи протеини освен овие стандардните ориз млеко јајца месо.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Ај кажете храна шо содржи протеини освен овие стандардните ориз млеко јајца месо.
пилешко, мисирка, телешко, риба, јајца/белки од јајца и протеин во прашок како ON 100% Whey Gold Standard

Kajgana Shop

На врв Bottom