5 x 20 склека со 30сек паузаСклекови + стомачни = Добро утро
темава се вика Бодибилдинг и Теретани а не Добро утро се шалам,,супер навика е да бидеш активен од сабајле ,мислам дека нема подобар начин да се разгибаш и расониш во исто време... :helou:[MkD]Scout;2642374 напиша:5 x 20 склека со 30сек пауза
10 х 20 стомачни со 40 сек пауза..
Многу добро утро
и плус чучњеви по 50че на расположение
Ја би ти препорачал варен ориз,без сол без ништо...дека станува збор за чист јагле хидрат,,,само проблемот е што повеке Јагле Хидрати внесуваш толку повеке се потиш...Читам дека после тренинг требало да се внесат повеќе Јаглени хидрати за да не се искористат протеините како енергија, па кои ЈХ ми ги препорачувате и во која количина?
И оризот како ЈХ како да го јадам освен направен како сутлијаш или од оној што го прават дома со месо, мислам ме сваќате за кој мислам
Прави ги секој тренинг, почни со 3 серии со 30-50 повторувања од една вежба и напредувај до ниво кога ќе можеш да правиш 3-4 вежби со 3-4 серии.Плус и трчај неколку пати во неделата и тоа помага за развивање и дефиниција на стомакот.Одам 4 пати неделно во теретана. Вежбам гради/бицепс; грб/трицепс; рамо/нозе. Е сеа прашањето ми е кога да ги вежбам стомачните. Секој тренинг? И кои вежби за стомачни да ги праам. Во серии?... колку повторувања? итн...
Ех... да не претера малце ?[MkD]Scout;2642374 напиша:5 x 20 склека со 30сек пауза
10 х 20 стомачни со 40 сек пауза..
Многу добро утро
и плус чучњеви по 50че на расположение
А на почеток на тренинг или на крај откако ќе завршам со се?Прави ги секој тренинг, почни со 3 серии со 30-50 повторувања од една вежба и напредувај до ниво кога ќе можеш да правиш 3-4 вежби со 3-4 серии.Плус и трчај неколку пати во неделата и тоа помага за развивање и дефиниција на стомакот.
Јас на крај ги правам бидејќи за нив најмалку сила ми треба....А на почеток на тренинг или на крај откако ќе завршам со се?
Па да и јас ќе пробам на крај да ги правам. Бидејќи ако го правам на почеток, би ме умориле доста.Јас на крај ги правам бидејќи за нив најмалку сила ми треба....