Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Склекови + стомачни = Добро утро

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
[MkD]Scout;2642374 напиша:
5 x 20 склека со 30сек пауза
10 х 20 стомачни со 40 сек пауза..
Многу добро утро:D
и плус чучњеви по 50че на расположение
темава се вика Бодибилдинг и Теретани а не Добро утро :pos: се шалам,,супер навика е да бидеш активен од сабајле ,мислам дека нема подобар начин да се разгибаш и расониш во исто време... :helou:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Читам дека после тренинг требало да се внесат повеќе Јаглени хидрати за да не се искористат протеините како енергија, па кои ЈХ ми ги препорачувате и во која количина?
И оризот како ЈХ како да го јадам освен направен како сутлијаш или од оној што го прават дома со месо, мислам ме сваќате за кој мислам :toe:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Читам дека после тренинг требало да се внесат повеќе Јаглени хидрати за да не се искористат протеините како енергија, па кои ЈХ ми ги препорачувате и во која количина?
И оризот како ЈХ како да го јадам освен направен како сутлијаш или од оној што го прават дома со месо, мислам ме сваќате за кој мислам :toe:
Ја би ти препорачал варен ориз,без сол без ништо...дека станува збор за чист јагле хидрат,,,само проблемот е што повеке Јагле Хидрати внесуваш толку повеке се потиш...

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
јас после тренинг земам суво грозје, можеш и декстроза да земеш

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Океј е тоа за сувото грозје го земам и јас, сега ќе го сменам со 1 кг декстроза но тоа ми беше дека и ЈХ требало да се внесуваат за да не оде протеинот што го пијам јабана, во енергија наместо во мускулна маса.

А оризот поточно како да биде, само варен со вода и без ништо друго :icon_roll зошто не ми звучи така баш вкусно... :)
А може ли и варен компир и по колку да јадам ? и не те сваќам зошто повеќе ќе се потам? ЈХ ли го предизвикуваат тоа?

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
компир помалце од ориз.

Ако си за слабеење 100 грама ориз дневно
за одржување 150 - 200....
за маса јади по 300 грама и птотеин колку можеш, јајца место....

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Одам 4 пати неделно во теретана. Вежбам гради/бицепс; грб/трицепс; рамо/нозе. Е сеа прашањето ми е кога да ги вежбам стомачните. Секој тренинг? И кои вежби за стомачни да ги праам. Во серии?... колку повторувања? итн...

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Одам 4 пати неделно во теретана. Вежбам гради/бицепс; грб/трицепс; рамо/нозе. Е сеа прашањето ми е кога да ги вежбам стомачните. Секој тренинг? И кои вежби за стомачни да ги праам. Во серии?... колку повторувања? итн...
Прави ги секој тренинг, почни со 3 серии со 30-50 повторувања од една вежба и напредувај до ниво кога ќе можеш да правиш 3-4 вежби со 3-4 серии.Плус и трчај неколку пати во неделата и тоа помага за развивање и дефиниција на стомакот.

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
[MkD]Scout;2642374 напиша:
5 x 20 склека со 30сек пауза
10 х 20 стомачни со 40 сек пауза..
Многу добро утро:D
и плус чучњеви по 50че на расположение
Ех... да не претера малце ?

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Прави ги секој тренинг, почни со 3 серии со 30-50 повторувања од една вежба и напредувај до ниво кога ќе можеш да правиш 3-4 вежби со 3-4 серии.Плус и трчај неколку пати во неделата и тоа помага за развивање и дефиниција на стомакот.
А на почеток на тренинг или на крај откако ќе завршам со се?

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Јас на крај ги правам бидејќи за нив најмалку сила ми треба....
Па да и јас ќе пробам на крај да ги правам. Бидејќи ако го правам на почеток, би ме умориле доста.

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Стомачни колку што знам, нема потреба да се прават повеќе од 20 во серија, не играло никаков ефект... знае некој нешто повеќе за ова ?

Kajgana Shop

На врв Bottom