Gjoroski
Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
- Член од
- 14 септември 2009
- Мислења
- 1.332
- Поени од реакции
- 998
Никаков, ако не средиш исхрана и начин на вежбање.Da ve prasham ..Clenbuterol ima nekoj koristeno? efekt?
Никаков, ако не средиш исхрана и начин на вежбање.Da ve prasham ..Clenbuterol ima nekoj koristeno? efekt?
грб,јас лично ги вежбам и двете останати кои ги имаш ставено+ вратило...ако неможеш толку,стави ја со сајлата влечење..Од понеделник почнувам со нов систем на вежбање. Моментално правам план и избор на вежби, но за некои мускулни групи незнам која вежба да ја изберам. Вежбите ќе ги напишам на англиски + видео, за да нема недоразбирања. На македонски глупо ми звучи нивниот превод.
Еве за што се двоумам:
ГРБ
1. Behind Neck Lat Pull Down
2. Lat Pull Down
3. ?
* Незнам која да биде третата вежба, дали ОВАА или ОВАА?
ТРИЦЕПС
1. Cable Tricep Extension
2. Lying Tricep Extension (Skullcrusher)
3. ?
* Незнам која да биде трета вежба, предложете некоја!
БИЦЕПС
1. EZ Bar Preacher Curl
2. EZ Bar Curl или Standing Barbell Curl (од овие две, која е подобра?)
3. Alternate Standing Hammer Curl или Alternate Seated Hammer Curl (од овие две, која е подобра?)
Која е таа вежба влечење на сајла без додаток?трицепс стави влечење на сајла,ама само сајла,без додаток...незнам зошто,но многу повеќе го чувствував така трицепсот,отколку со додаток..внималтено само со килажата и како ја враќаш на место,да не ти остане прстот
Само сајлата ја влечеш,без никаков додаток на неа...Која е таа вежба влечење на сајла без додаток?
Оди и на 2ро мислење, но јас не би се зезал со скршеница. 6 недели екстра пауза е мала цена во споредба со повторување на повредата.Само што дојдов од снимки...и сум претерано напизден,никад до сега не сум бил до волку...
носев гипс 1 месец,еднаш од градска носев,па уште 2 недели носев друг гипс од филип втори,пошто дебилите у градска не ми го наместиле добро...
извадив и двата гипса,ми рекоа уште 1 месец пауза.Добро.Направив паузата,денеска идам,ми го врти зглобот прво,ме стиска,вика одлично,супер,све е во ред,браво,ми вика ќе можеш све да правиш,ти беше билдер така ? и ја му викам,така нешто,и ми вика ќе можеш.Искачам,радосен,пун себе !
идам на ренген,ми ја прават снимката,идам пак кај него...ја гледа снимката,и ми вика нешто,тука мостче си направила,добро,но ќе треба уште 6 недели да мируваш..во тој момент сакав да убијам некој...ми вика играј баскет,пливај...и на ЏКД ми забрани да идам,во наредни 6 недели..
јас искрено немам слушнато некој толку долго да се лекува од скршеница...вие ?
Ама проблемот е што,пред да се направи снимката,ми ја вртеше-стискаше,свашта,и ми рече супер е,одлично..дојде снимката-не е добро вика...збори нешто,ништо не го разбрав...се мислам дека намерно прави,ме влече за нос за пари...башка,уште првиот пат кога дозна од што сум ја скршил,цело време ми јадеше гомна за ББ,како кога ќе остарам ќе сум се расчкембел,да не сум пиел од тоа хемиите,дека немало да сум растел,ќе сум останел тоцицок,и ред други работи..Оди и на 2ро мислење, но јас не би се зезал со скршеница. 6 недели екстра пауза е мала цена во споредба со повторување на повредата.
Не сум експерт, но пред 12 години ми се случи да ми се повтори повреда, непосредно по опоравак. До ден денес мака мачам. Ќе ти даде совет и некој од поискусниве, но јас би го послушал лекарот.
Мењај го докторот чим не е свесен дека од бодибилдинг се поттикнува GH-то (хормонот за растење) .Ама проблемот е што,пред да се направи снимката,ми ја вртеше-стискаше,свашта,и ми рече супер е,одлично..дојде снимката-не е добро вика...збори нешто,ништо не го разбрав...се мислам дека намерно прави,ме влече за нос за пари...башка,уште првиот пат кога дозна од што сум ја скршил,цело време ми јадеше гомна за ББ,како кога ќе остарам ќе сум се расчкембел,да не сум пиел од тоа хемиите,дека немало да сум растел,ќе сум останел тоцицок,и ред други работи..
кажете добар ортопед,да му ја однесам снимкава ?
И овој беше ортопед...ај да не кажувам каде сум бил,глупо еМењај го докторот чим не е свесен дека од бодибилдинг се поттикнува GH-то (хормонот за растење) .
Инаку ортопед неможам баш да ти препорачам директно, во Ре-медика само сум бил на ортопед, Д-р Иванка Стефановска и можам да кажам дека сум задоволен.
Ама незнам за цена да ти кажам колку ќе те кошта тоа.
Се случува, зависи до степенот на скршеницата.И овој беше ортопед...ај да не кажувам каде сум бил,глупо е
а си чул ли некој да лечи скршеница 3 месеци,па и повеќе ме фати мене ? ми се сјеба цел ден,а го чекам денов 2 месеци...
Ми кажа баскет и пливање...а бев на одмор најмногу ради раката,пливав ко ментален...сега ја гледам сликата,и ја споредувам со другата,мноогу мало делче не е зараснато,другото е све пополнето,ваљда со таа течноста...Се случува, зависи до степенот на скршеницата.
Зглобови се многу фрагилна работа, сме упознале пациенти кои со години доаѓаат за скршеници ( физиотерапија студирам, јебига ) ама па тие се вежбаат за да се зајакнат.
Сметам дека малце е премногу ако е мала скршеница, и дека треба баш да ти препорача активација за да ти се зајакне до целосно опоравување. Ама да не глумам паметен, најверојатно он повеќе искуство има од мене .
Барај второ мислење од друг ортопед.