Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
нели опфаќа и трапез ова ?
Вратилото ти опфаќа повеќе мускули,но главно е за лептирите..и,не ги шири многу рацете...тоа од југословенско време е останато,поширок фат-пошироко тело...само ќе сјебеш рамења...рашири повеќе од рамења,доволно е.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Само што дојдов од снимки...и сум претерано напизден,никад до сега не сум бил до волку...

носев гипс 1 месец,еднаш од градска носев,па уште 2 недели носев друг гипс од филип втори,пошто дебилите у градска не ми го наместиле добро...

извадив и двата гипса,ми рекоа уште 1 месец пауза.Добро.Направив паузата,денеска идам,ми го врти зглобот прво,ме стиска,вика одлично,супер,све е во ред,браво,ми вика ќе можеш све да правиш,ти беше билдер така ? и ја му викам,така нешто,и ми вика ќе можеш.Искачам,радосен,пун себе !

идам на ренген,ми ја прават снимката,идам пак кај него...ја гледа снимката,и ми вика нешто,тука мостче си направила,добро,но ќе треба уште 6 недели да мируваш..во тој момент сакав да убијам некој...ми вика играј баскет,пливај...и на ЏКД ми забрани да идам,во наредни 6 недели..

јас искрено немам слушнато некој толку долго да се лекува од скршеница...вие ?
3 месеци носев гипс од зглобот на раката јас и пак си имам проблеми....зато гледај си здравјето заеби го билдањето уште некој месец...собирај си за то време пари за храна и суплементи и пази си на калории да не се засалиш..од мене толку понатаму ти си знаеш xD

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
3 месеци носев гипс од зглобот на раката јас и пак си имам проблеми....зато гледај си здравјето заеби го билдањето уште некој месец...собирај си за то време пари за храна и суплементи и пази си на калории да не се засалиш..од мене толку понатаму ти си знаеш xD
Абе другарче да беше така лесно,одма ќе оставев...ама од 5 години се занимавам со спорт,последниве 2-3 години и со градење на тело,ептен сум навлезен,едноставно незнам да седам и ништо да не правам,и наеднаш ти забрануваат све,освен кошарка и пливање...

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Абе другарче да беше така лесно,одма ќе оставев...ама од 5 години се занимавам со спорт,последниве 2-3 години и со градење на тело,ептен сум навлезен,едноставно незнам да седам и ништо да не правам,и наеднаш ти забрануваат све,освен кошарка и пливање...
запиши се на пливање, одличен спорт и за градење на добро тело и за здравје

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Јас не ти викам да оставиш се туку да паузираш уште тие два месеци...за тоа време можиш да работиш на другиот дел од билдањето ..(финансии) бидејќи горе долу речиси сите имаме проблем во тој поглед. ЗДРАВЈЕТО Е ПРЕД СЕ. оти пред две години ги заебав лигаментите на отскочен зглоб на ногата и то ми донесе 3,5 месеци лежење во кревет, да се шетам со количка инвалидска на секаде. Предходно тренирав и кошарка и аикидо али и после тие 3,5 месеци ми забранија да тренирам година дена било каков спорт година дена со што јас продолжив да јадам како предходно додека сум вежбал, бев несвесен, и покачив 20 кг за неколку месеци особено околу нозете и стомакот. Епа сега има да се мачам дури да ги скинам оти немав во главата цел живот не слушав ништо и не се пазев.

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
Само што дојдов од снимки...и сум претерано напизден,никад до сега не сум бил до волку...

носев гипс 1 месец,еднаш од градска носев,па уште 2 недели носев друг гипс од филип втори,пошто дебилите у градска не ми го наместиле добро...

извадив и двата гипса,ми рекоа уште 1 месец пауза.Добро.Направив паузата,денеска идам,ми го врти зглобот прво,ме стиска,вика одлично,супер,све е во ред,браво,ми вика ќе можеш све да правиш,ти беше билдер така ? и ја му викам,така нешто,и ми вика ќе можеш.Искачам,радосен,пун себе !

идам на ренген,ми ја прават снимката,идам пак кај него...ја гледа снимката,и ми вика нешто,тука мостче си направила,добро,но ќе треба уште 6 недели да мируваш..во тој момент сакав да убијам некој...ми вика играј баскет,пливај...и на ЏКД ми забрани да идам,во наредни 6 недели..

јас искрено немам слушнато некој толку долго да се лекува од скршеница...вие ?
абе ти дете со сила си ја бараш бељата свесен ли си дека можеш да напраиш глупост па после да неможеш ич да вежбаш цел живот,на крај на краиштата ако си толку зависен од вежбање како што викаш или мене ми изглеа можеш да работиш на други делови од телото пример нозе,стомак и слично и можеш да идеш на џкд мене коа ми беше повредена раката вежбав на страна удари со нозе во фокусери shadow boksing и слично кажиму на тренерот ке те стави настрана ке ти го прилагоди тренингот и пази што правиш еднаш се дешава некоја глупост

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не е доктор за џабе он.
Одмори го зглобот.

П

Паган-др

Гостин
Не побарав совет за тоа,јас знам што сакам и што треба :)
Наше е да си кажеме. :D

Иначе добра алтернатива ти дадоа, пливање. За тие 6 недели, дај ги парите што ги планираше за во теретана на пливање, ако ништо друго, кондиционо одржувај се. И да, можеш да работиш на нозе и стомак, кога више не те држи место.

Како и да е, не се заебавај, не е толку проста работа зглоб. Да не се каеш после....

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
Проблем :) Ако може помош од претходно искуство.Не сум професионален билдер,имам 70тина кила (underweight сум) и забележав дека под појасот до колковите оние мускули(мускули се ваљда) што ги викаат apolo belt (или така нешто) најверојатно почнале да се развиваат(во линијата каде што почнуваат влакната на таквото :) од страна) Левиот ми е поиспакнат од десниот.На изглед не се приметува нешто ептен ама на допир делува како поголемо.Во споредба со другото како потечено-не е нешто многу поголемо ама е.Дали е некоја повреда или мускулна асиметрија зошто левата нога ми е отскочна за баскет и сл. па веројатно повеќе ја напнувам.Ми рекоа може се кила ама бев на абдоминална хирургија и после неколку минути фаќање на незгодни места ми рекоа дека не се кила :) Имал некој вакво искуство? Не со докторот туку со мускулите :D

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
Проблем :) Ако може помош од претходно искуство.Не сум професионален билдер,имам 70тина кила (underweight сум) и забележав дека под појасот до колковите оние мускули(мускули се ваљда) што ги викаат apolo belt (или така нешто) најверојатно почнале да се развиваат(во линијата каде што почнуваат влакната на таквото :) од страна) Левиот ми е поиспакнат од десниот.На изглед не се приметува нешто ептен ама на допир делува како поголемо.Во споредба со другото како потечено-не е нешто многу поголемо ама е.Дали е некоја повреда или мускулна асиметрија зошто левата нога ми е отскочна за баскет и сл. па веројатно повеќе ја напнувам.Ми рекоа може се кила ама бев на абдоминална хирургија и после неколку минути фаќање на незгодни места ми рекоа дека не се кила :) Имал некој вакво искуство? Не со докторот туку со мускулите :D
немаш гајле и мене ми се така од едната страна поистакнати а и сум имал кила ко помал и сега иам помалку онака се забележува ако се напнам имам и другари што имале и ова не е кила 100% а и докторите ти кажале тоа е тоа.Најверојатно без да забележиш ти се вежбале повеке мускулите од една страна пример кај мене е слично зашто мавам повеке удари со десна нога него со лева;)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Ќе оставам уште денеска, да види физиотерапефт,па ќе видам што ќе правам...

да можам да идам на ЏКД-пливање-стомачни,ќе бидам среќен...
--- надополнето: 4 септември 2012 во 11:41 ---
Наше е да си кажеме. :D

Иначе добра алтернатива ти дадоа, пливање. За тие 6 недели, дај ги парите што ги планираше за во теретана на пливање, ако ништо друго, кондиционо одржувај се. И да, можеш да работиш на нозе и стомак, кога више не те држи место.

Како и да е, не се заебавај, не е толку проста работа зглоб. Да не се каеш после....
Мислев на начинот кој ми го кажа,иначе да не ми треба совет нема да прашувам :)

а што им се тренинзите на пливање,знае некој ? нејќам да ме замара,вака пливај,онака пливај...бев еднашка,и топ беше,ни даваше напред-назад,од лептир,машки,назачки...

Kajgana Shop

На врв Bottom