Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.919
Поени од реакции
11.294
Имаше ефект од него? И јас зедов од малото пакување за проба, а се мислам следниот пат да земам од 6,8кг.
Јас од големото пакување ставив 3 кила негде, но јас тешко накачувам килажа, али кога ставам прилично квалитетна е, не отиде се во стомак. Да помине летово пак би земал Мутант Мас. Од малото пакување не очекувај премногу.

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
Влакната не се проблем, уште малку на градите да ми пораснат и таман ко него ке бидам.
Само здебелувањето тешко оди :(
Да дадеше некој совет кој што ке ми користи?
На пример, како до поголем апетит?
Па само кажи ти ние тука сме за совети, јас па мислев баш ко него сакаш да изгледаш.
OK, now back to business. Шала на страна, друже и јас пред една год. бев 171/54 (шо значи коски и кожа) и многу се нервирав со мојот изглед, но еден убав летен ден се запознав со "Hyper Mass 5000", моментално сум 67 кг, а целта ми е 72-75 и можам да кажам дека сум презадоволен од гејнеров.
И да, за апетит, најмалце да се јади 4 пати во денот, и то здраво јадење а не џанк фуд, за апетит мене мн ми помогнаа и B6 витамините кои можеш да ги најдеш во секоја аптека без рецепт :D
Горенаведеново го кажав од мое лично искуство.(y)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Јас од големото пакување ставив 3 кила негде, но јас тешко накачувам килажа, али кога ставам прилично квалитетна е, не отиде се во стомак. Да помине летово пак би земал Мутант Мас. Од малото пакување не очекувај премногу.
Малото го зедов само за проба да видам каков вкус има и како се микса, од есен планирам да земам од големото во комбинација со креатин затоа прашувам дали има резултат.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.919
Поени од реакции
11.294
Малото го зедов само за проба да видам каков вкус има и како се микса, од есен планирам да земам од големото во комбинација со креатин затоа прашувам дали има резултат.
За вкусов веќе кога збориме, не сум ги пробал другите вкусови, тогаш имаше само ванила на лагер, а ванила мрзам, и се изненадив пријатно, многу беше вкусен гејнерот али мешан со млеко. Земи ванила нареден пат нема да згрешиш.
Иначе ако немаш, шејкер од 250 денари ќе ти заврши работа за миксање ;) Има во Гладијатори.

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Истиот го имам користено само големата вреќа, на 0.5 млеко две дозерки рамни. Или ќе мешаш во шејкер малце подолго или во блендер, ако ептен ти е густо така додај малце вода и терај.
И јас моментално тој го користам, пишува по 4 дозерки за да биде 52 грама протеин ама мене тоа ми изгледа како премногу и пијам по 2 дозерки до цртата знаци малку помалце од врвот... Дали да ставам по 4 дозерки иако така ми изгледа преблаго и тешко :) ?

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
И јас моментално тој го користам, пишува по 4 дозерки за да биде 52 грама протеин ама мене тоа ми изгледа како премногу и пијам по 2 дозерки до цртата знаци малку помалце од врвот... Дали да ставам по 4 дозерки иако така ми изгледа преблаго и тешко :) ?
Подели ги во денот 2х2 дозерки и тоа е тоа :)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
"Per serving is (4 scoops) 1050 cals, 170g of carbs, and

52g of protein"
; 4 мерици од еден шејк, по 3 до 4 шејка во денот.
Абе треба да израчунаш колку калории ти требаат,остај тоа што пишува таму

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
"Per serving is (4 scoops) 1050 cals, 170g of carbs, and

52g of protein"
; 4 мерици од еден шејк, по 3 до 4 шејка во денот.
Полека полека, сакаш да кажеш дека ќе внесуваш над 4000 калории и 200грама протеини од шејкови ДНЕВНО?

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Не пијам толку, само кажувам колку пишува да се пија во упатството

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Јас знам дека во м.Масс има во една мерица 20г протеин(барем тие што го пијат кај мене во теретана ми го имат кажано тоа) .. како може во 4 мерици да има 52г протиен?

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Јас знам дека во м.Масс има во една мерица 20г протеин(барем тие што го пијат кај мене во теретана ми го имат кажано тоа) .. како може во 4 мерици да има 52г протиен?
Сигурно станува збор за mutant whey protein, тој на мерица има 22грама протеин. Гејнерот на две мерици има 26грама протеин.

Kajgana Shop

На врв Bottom