Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Колку време пред тренинг треба да се јаде?? И дали оброкот пред тренинг може да биде стек??
Да може да биде, 30гр ЈХ и 30гр протеини 30-60 минути пред тренинг идеално за да те одржи во анаболизам

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
дали е подобро да се јаде за извор на јаглехидрати од сабајле мусли или овесни ???

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Ако сакаш да почнеш да одиш на тератана треба да бидеш послаб или малку да бидеш подебел?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
А овесните и муслите демек не спаѓаат во житарици??

Па тоа ти викам,смееш да јадеш,али ако си на диета,држи ги под просечното јадење.
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 20:45 ---
Ако сакаш да почнеш да одиш на тератана треба да бидеш послаб или малку да бидеш подебел?
Воопшто не е битно тоа.

Тоест,освен ако не си -20 кила од тоа што е нормално(-100 од висината) или + 20 кила,не гледам причина да се замараш со тоа...ако си помалце од нормалното-ќе јадеш +500 калории,ако си повеќе- ќе јадеш - 500 калории..

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Во моментов изгледам вака:

А сакам да изгледам вака:

Visina: Приближно 178
Тежина: 60gb.
Она што ми треба е да се здебелам,и малку да оформам гради.Не ми требаат плочки, ниту други работи за кои што најголемиот дел од вас овде се нервираат :D
Тератана ако е можно да се избегне ( Немам друшнтво,срамежлив сум :( )...
Што да јадам?
Како да вежбам?
Некои совет кој што би ми го дале?
Немам некое ограничување за колку време сакам да го постигнам ова, може да одиме бавно и сигурно, може и забрзано.Како вие мислите дека е најдобро.
Исто така би сакал да знам, што кога ке го постигнам ова, што треба да правам за да одржам изгледот?
Се регистрирав на форумов само за да добијам совет од вас, гледам дека има личности кои со години тренираат, се надевам дека ке имате малку повеќе време да одвоите за мене.
Ви благодарам

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Знае ли некој до колку степени можат да издржат протеиниве/креатиниве ? пошто нели им смета многу топло на нив,а им одговара ладно..ради времево прашувам..?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247

Она што ми треба е да се здебелам,и малку да оформам гради.Не ми требаат плочки, ниту други работи за кои што најголемиот дел од вас овде се нервираат :D
Што да јадам?
Како да вежбам?
Немам некое ограничување за колку време сакам да го постигнам ова, може да одиме бавно и сигурно, може и забрзано.Како вие мислите дека е најдобро.
Исто така би сакал да знам, што кога ке го постигнам ова, што треба да правам за да одржам изгледот?
Се регистрирав на форумов само за да добијам совет од вас, гледам дека има личности кои со години тренираат, се надевам дека ке имате малку повеќе време да одвоите за мене.
Ви благодарам
Најди ги калкулаторите за калории, постирани се веќе или побарај на google за да утврдиш колку калории дневно ти треба за одржување на килажата. На тој број калории додај 500-1000 и направи план на јадење кој ќе го запазува тој број на калории. На тој начин ќе почнуваш постепено да качуваш килажа околу 2 кг месечно. За да не отидат се во сало вежбај по дома различни варијанти склекови тесен/широк фат, најди згиб во близина на него се вежба грб и раце, можеш да импровизираш вежби за бицепс, трицепс, рамо и тн. Многу попаметно ти е да си појдеш во теретана, нема врска тоа што си срамежлив оди во термин кога нема гужва, пример рано на сабајле и така теретаната го јача егото може и да ја победиш срамежливоста таму :DТеретаната доста влијае на обликување на личноста исто како и бодибилдингот општо.
За одржување ќе треба да продолжиш да си вежбаш немора со ист интензитет и честота ама пак мора да вежбаш за да го одржиш телото или се што си стекнал ќе пропадне: Инаку ретко кој сака само да се одржува, кога еднаш ги видиш резултатите секогаш сакаш повеќе и повеќе ;)

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Денес купив гејнер од Виталиа и пишуваше во упатството дека во пола литро до литро вода/млеко се става по 3-4 чашки од гејнерот,денес во пола кило млеко ставив само една,едвај и таа се ратвори.Ако знае некој нешто секој совет е добредојден :)

asml

Mugiwara 4 life
Член од
20 април 2010
Мислења
132
Поени од реакции
68
184 цм, 93кг, што мислите за малце l-carnitin или како се вика за да се стопат малце од малце мастите(проследено со кардио и колку толку средена исхрана), за после тоа да се проследи со месец-два креатин?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Денес купив гејнер од Виталиа и пишуваше во упатството дека во пола литро до литро вода/млеко се става по 3-4 чашки од гејнерот,денес во пола кило млеко ставив само една,едвај и таа се ратвори.Ако знае некој нешто секој совет е добредојден :)
Кој е тој гејнер од Виталиа ?

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756

Што да јадам?
Како да вежбам?
Ви благодарам
Многу влакна ти фалат за да можеш да се смениш толку :D

Kajgana Shop

На врв Bottom