Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
sajSiGa ако ме прашуваш мене.. само масс теч 3кг. за 2700:)

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Не верувам дека во скоро време ќе помине производ од тој тип на граница.
уствари освен монохидрат протеин глутамин амино ништо нема......значи останува само хемијата во опција :D

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Дај информации,од каде гледаш овие работи ? со ХИИТ програмите,по колку се троши ? боречки вештини ?
Гугл знае се`. :)

Секако ова се апроксимации и не мора да значи дека е точно за секого, но факт е дека луѓето често ги преценуваат потрошените калории во некоја физичка активност па овие бројки им изгледаат нереални.

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
Имаше пред некој ден на кеј кај шипките како тезга и рекламираа некоја си здрава исхрана и паралелно со тоа мереа и bodyfat...На 180 висина и на 71кг ми измери дека имам 9% bodyfat..Е сега ме чуди фактот дека кристиано роналдо има 10% а е боље издефинирам од мене не којзнае колку али ипак...Стомачните последни почнаа да ми се познаваат али треба уште малце сало да се симне од нив...Можно ли е тоа што мери bodyfat да им беше грешно и до колку проценти би требало да го симнам bodyfatot за јака дефиниција пошто ни од прилика незнам колкав би требало да биде процентот за уште подобро издефинирано тело од ова што сум сега...

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
sajSiGa мој другари што го имат пиено им има дадено одлични резултати.. но има и такви деца што после тоа престанале да вежбат и сето тоа отишло во стомак..

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Имаше пред некој ден на кеј кај шипките како тезга и рекламираа некоја си здрава исхрана и паралелно со тоа мереа и bodyfat...На 180 висина и на 71кг ми измери дека имам 9% bodyfat..Е сега ме чуди фактот дека кристиано роналдо има 10% а е боље издефинирам од мене не којзнае колку али ипак...Стомачните последни почнаа да ми се познаваат али треба уште малце сало да се симне од нив...Можно ли е тоа што мери bodyfat да им беше грешно и до колку проценти би требало да го симнам bodyfatot за јака дефиниција пошто ни од прилика незнам колкав би требало да биде процентот за уште подобро издефинирано тело од ова што сум сега...
Може е грешно да мерат луѓето, имам познаник кој нема никакви познавања од областа на здравата исхрана или здравиот живот а сепак работи на таков штанд . :)
Така да, не се баш најстручни, можно е грешно да те измерат.

Инаку оптимално 10-14 % ти е фина бројка на bodyfat за изглед на здраво тело, 8% е ептен за такмичење, 5 % е више претеруење. :)

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Протеиниве на колкава температура треба да се чуваат, на овие шо ги пијам сега не пишува ништо, а на претходните пишува од 18 до 27 степени ?... Ако знај некој поточно нека кажи, моментално ги чувам до кај 30 степени максимум.

Член од
16 септември 2011
Мислења
49
Поени од реакции
7
Ај едо прашање за тие што се разбираат у наука. Може ли да се качи мускулна маса само со јадење на протеини , здрави масти , и многу малку јаглехидрати ( само од зеленчук и овошје со низок гликемичен индех )

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
хахах тоа апаратот може да си го напикаат у *** : ) јас сум почист од еден мој другар а ми покажа 14 % бодифет.. он не ни вежба,пуши,пие има цициња и стомак и му покажа 8% бодифет.. се згазив од смеење..

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Ај едо прашање за тие што се разбираат у наука. Може ли да се качи мускулна маса само со јадење на протеини , здрави масти , и многу малку јаглехидрати ( само од зеленчук и овошје со низок гликемичен индех )
Ако збориш за без вежбање, краткиот одговор е не.
Процесот на качување се бележи со помиот „хипертрофија“ што е адаптација на клетките кон надворешниот стимулус (зголемен терет) со што тие се зголемуваат за да можат да го издржат напорот. Без физичка активност, јадењето на протеини , здрави масти и многу малку јаглехидрати нема да качи мускулна маса но може да доведе до фит изглед ( со низок процент на bodyfat) базиран на дотогашната мускулна маса на единката.

Член од
16 септември 2011
Мислења
49
Поени од реакции
7
Ако збориш за без вежбање, краткиот одговор е не.
Процесот на качување се бележи со помиот „хипертрофија“ што е адаптација на клетките кон надворешниот стимулус (зголемен терет) со што тие се зголемуваат за да можат да го издржат напорот. Без физичка активност, јадењето на протеини , здрави масти и многу малку јаглехидрати нема да качи мускулна маса но може да доведе до фит изглед ( со низок процент на bodyfat) базиран на дотогашната мускулна маса на единката.
секако мислев со вежбање. све исто само без јаглехидрати.како кога се чистиш. само со поголем број калории од оптималниот .

Kajgana Shop

На врв Bottom