Гејнер=јаглехидрати,протеини и масти=протеин од сурутка,овес и 2 лажички ленено масло.Се на се џабе фрлени пари за нешто што можеш да го добиеш со исхрана.Повеќе е плацебо и да ти дава плус калории но зашто да трошиш на гејнер кога можеш да јадеш убаво и поздраво со него.Секој гејнер има декстроза и малтодекстрин.Секој скроб се катаболизира во малтоза потоа во глукоза=декстроза само разликата е што си играш со инсулинот.Запамти дека секој суплемент не е магичен и не дава резултати ако не вежбаш 100 проценти и повеќе.Незнам зашто луѓево мислат дека ќе земат нешто и ќе добијат веднаш резултати.6 месеци вежбање е минимум да добиеш нешто не за 2 месеци..точно ли е тоа дека гејнерот најчесто оди во стомак само а не во мускул -.- ?
Направи истражување па после верувај на тоа што ќе ти го кажат.Тоа е секој спорт па и бодибилдингот не фрлај работи на нешто што само мислат дека другите го знаат,а уствари се фукаат со стероиди или прохормони.Нивен избор но ќе видиш како ќе паднат кога ќе се тргнат од него.За два месеци се гради основа на тоа што следи во наредните 2 години.Ако успееш да издржиш со напорни тренинзи 2 месеци ќе издржиш и наредните 2 години.Ќе имаш разочарувања и јас некогаш сум сакал да се откажам но секогаш ме победува мислата каков сакам да станам и што сакам да постигнам со тоа.Секогаш имај долги планови и слушај се себе и истражувај тоа што функципнира,ако функционира нешто за мене за тебе може нема.Но генерално за да добиеш маса секогаш треба да конзумураш 3000 кцал или 40/30/20 сооднос јаглехидрати/протеини/масти.јас само прашав за едно другарче што ме убедуваше што јас го зборев ова твоето а тој го збореше тоа за 2 месеци..фала инаку.. ако ме прашуваш мене само креатини и чист протеин гејнер НЕ!- и здрава исхрана, само што треба мн повеке вреем и трпени но секојпат на крајот се исплати![]()
.........Направи истражување па после верувај на тоа што ќе ти го кажат.Тоа е секој спорт па и бодибилдингот не фрлај работи на нешто што само мислат дека другите го знаат,а уствари се фукаат со стероиди или прохормони.Нивен избор но ќе видиш како ќе паднат кога ќе се тргнат од него.За два месеци се гради основа на тоа што следи во наредните 2 години.Ако успееш да издржиш со напорни тренинзи 2 месеци ќе издржиш и наредните 2 години.Ќе имаш разочарувања и јас некогаш сум сакал да се откажам но секогаш ме победува мислата каков сакам да станам и што сакам да постигнам со тоа.Секогаш имај долги планови и слушај се себе и истражувај тоа што функципнира,ако функционира нешто за мене за тебе може нема.Но генерално за да добиеш маса секогаш треба да конзумураш 3000 кцал или 40/30/20 сооднос јаглехидрати/протеини/масти.
Што не ти е јасно јас дневно конзумирам 4000 кцал и вежбам 2 часа и се чувстувам супер.1 час интензивно кардио 1 час интензивно за одреден дел на телото грб гради,раце,рамења.Трошам 1500-2000 кцал сите пари ги фрлам на јадење,не излагам многу 2 пати неделно работам 6-7 часа и се чувстувам супер..........
прво кажуваш дека е оптимално без да знаеш неговата тежина, работни навики односно колку торши.. има едно правило вика за накачување на килажа најнаред +500 калории i -500 за намлување ( ова е стартот)
2 универзално бројка на калории нема секој е различен тоа ти што го правиш и сосема трето твојте потреби.
3 кажуваш се "фукаат" како стероидите да се мачини апчиња и боцки, кои ке ти дадат моментален изглед. Што е премногу погрешно и голема "Навреда" за тие што се во тоа. Тие што се впуштени во тоа вежбаат и даваат све од себе, од диета која ке те убие да ја следиш, од тренинг и пратење на сите фактори кои ти никогаш нема да ги следиш и никогаш нема да бидеш ригорозен. А ако се пагало така одма после тоа демек моментална пумпа баш и не би рекол....
Целта на ова не ми е да ти контрирам или нешто друго, туку само да припазиш кого и како го советуваш во овие работи и во работи во кои немаш искуство. поздрав
па ти пишува на сликата, 3 пати на ден по 4 капсули, пред спиење, после вежбање и меѓу оброциПо колку и кога е најдобро да се зема амино? Имам ваквo:
![]()
Да, прочитав тоа, но на брат ми кај шо ги зел (пред 1 година тоа, го купи а 1 недела само го користеше аминово) му рекле демек таа таму шо работела, да земат пред вежбање и после вежбање, затоа не сум баш сигурен како да ги земам и како е најдобро.па ти пишува на сликата, 3 пати на ден по 4 капсули, пред спиење, после вежбање и меѓу оброци
Со вакви работи само според упатство, не рекла - казала.Да, прочитав тоа, но на брат ми кај шо ги зел (пред 1 година тоа, го купи а 1 недела само го користеше аминово) му рекле демек таа таму шо работела, да земат пред вежбање и после вежбање, затоа не сум баш сигурен како да ги земам и како е најдобро.
Пошто се работи за БЦАА можеш да зимаш колку сакаш и кога сакаш(не цело пакувањеДа, прочитав тоа, но на брат ми кај шо ги зел (пред 1 година тоа, го купи а 1 недела само го користеше аминово) му рекле демек таа таму шо работела, да земат пред вежбање и после вежбање, затоа не сум баш сигурен како да ги земам и како е најдобро.
Со мојов матичен бољи и да не се консултирам за суплементиве...Со вакви работи само според упатство, не рекла - казала.Освен ако не си се консултирал со доктор претходно па медицинско лице да ти кажало поинаку, ако имаш некои здравствени проблеми.
За пред тренинг гледај најмалце саат време да биде. За после тренинг не сум толку стручен да кажам.Колку време пред тренинг треба да се јаде?? И дали оброкот пред тренинг може да биде стек??