Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Епа сок ондак подобро,и онака неам вкусено којзнае од кога...
Како што ти кажа Hellsing ако веќе сакаш со сок гледај да не е од грејпрфут или портокал и такви кисели зошто се распаѓа креатинот во нив туку гледај да е од боровница или грозје. Исто пази се од разредени сокови зошто денес никој не ти продава тоа што стои на сликата туку ќе стават сок и ќе разредат со вода или уште полошо ќе го направат од сируп кој нема ниту 1 грам ЈХ во него само чиста хемија. Значи кога го купуваш сокот заврти од позади на етикетата за хранливи вредности и гледај да има барем 50-60ccal на 100мл :)

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Барам тегови/плочки од 5 кила,доколку има некој што продава на старо нека пише..

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
ако планирам рано наутро (пред 7) да трчам темпо на кеј (4-5 км) , дали да го правам тоа ,

на гладен стомак?

или нешто да каснам ?

и ако користам некој јак витамнски суплемент , како анимал пак, дали да го пијам пред или по трчањето?? позз

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
ако планирам рано наутро (пред 7) да трчам темпо на кеј (4-5 км) , дали да го правам тоа ,

на гладен стомак?

или нешто да каснам ?

и ако користам некој јак витамнски суплемент , како анимал пак, дали да го пијам пред или по трчањето?? позз
Зависи која ти е целта. На гладен стомак ќе гориш масти ама ќе гориш и мускул (освен со комбинација BCAA + L-Carnitine + Caffeine сабајлечки што е одлично за горење масти а сочувување на мускулно ткиво, тоа сабајлечки па трчање) . И анимал cuts ако земеш се пијат пред тренинг/трчање.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Зависи која ти е целта. На гладен стомак ќе гориш масти ама ќе гориш и мускул (освен со комбинација BCAA + L-Carnitine + Caffeine сабајлечки што е одлично за горење масти а сочувување на мускулно ткиво, тоа сабајлечки па трчање) . И анимал cuts ако земеш се пијат пред тренинг/трчање.
Пак,не кутс :D

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Пак,не кутс :D
Лапсус у читање :)
Инаку Animal pak најчесто се земаат со доручек, без разлика на тренингот дали ти е пред/после доручекот.
Ама можеш да си тестираш како би имал најдобри резултати.

Член од
26 јануари 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Зедов 500 грама креатин, и 5кг гејнер, ги пијам од 5 или 6ти јуни... качив до сега 2 кила негде... ама неможам да се замарам и да јадам толку,лето е и станвам покасно кај 2-3 негде,така да немам време за толку јадење ( 5 пати на ден ) и плус многу ми се пие алкохол,а ми рекоја дека не смеам...... и планирам да ја остам хемијата, е сеа сакам да прашам дали ќе има некој несакани последници ако на сред процес вака ги остам... или нема врска,ќе можам после на есен да ги испијам :)) .......
и колку време ке ми треба за да се исчистам,па да можам да пијам многу алкохол?

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
Зедов 500 грама креатин, и 5кг гејнер, ги пијам од 5 или 6ти јуни... качив до сега 2 кила негде... ама неможам да се замарам и да јадам толку,лето е и станвам покасно кај 2-3 негде,така да немам време за толку јадење ( 5 пати на ден ) и плус многу ми се пие алкохол,а ми рекоја дека не смеам...... и планирам да ја остам хемијата, е сеа сакам да прашам дали ќе има некој несакани последници ако на сред процес вака ги остам... или нема врска,ќе можам после на есен да ги испијам :)) .......
Боље фрли ги суплементите

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Не дека ќе умреш ако пиеш алкохол со суплементацијата, ама нема да ти работи.
Така да не ти треба време да се исчистиш па да пиеш алкохол, само не ги земај за џабе.
Само, искрен да бидам и ќе те молам не се навредувај ништо не е лично, ми се гади од такви лигуши кои најпрвин сакаат да вежбаат и глумат озбилни па купуваат фина суплементација (5кг гејнер не е малце) и наеднаш одлучуваат дека алкохол е најбитна ствар у свет и неможат без него.
No pain, no gain, колку и да е клише - ќе треба од некое задоволство да се лишиш ако сакаш да стигнеш некаде. Луѓето повеќе се грижат за материјална ствар како кола него за сопственото тело, тоа што сега ќе го изгубиш цело лето на пиење алкохол нема никогаш да го вратиш. Ни во есен, ни во зима, ни во идното лето.

S

Stef Bachatero

Гостин
Не дека ќе умреш ако пиеш алкохол со суплементацијата, ама нема да ти работи.
Така да не ти треба време да се исчистиш па да пиеш алкохол, само не ги земај за џабе.
Само, искрен да бидам и ќе те молам не се навредувај ништо не е лично, ми се гади од такви лигуши кои најпрвин сакаат да вежбаат и глумат озбилни па купуваат фина суплементација (5кг гејнер не е малце) и наеднаш одлучуваат дека алкохол е најбитна ствар у свет и неможат без него.
No pain, no gain, колку и да е клише - ќе треба од некое задоволство да се лишиш ако сакаш да стигнеш некаде. Луѓето повеќе се грижат за материјална ствар како кола него за сопственото тело, тоа што сега ќе го изгубиш цело лето на пиење алкохол нема никогаш да го вратиш. Ни во есен, ни во зима, ни во идното лето.
Луѓето бараат скратени патишта до целта а за да постигнеш резултати требало да почне од март не сега.Мислат дека со гејнерот ќе добие нешто,а тоа е дека ако не вежба како што треба и не се храни како што треба ќе добие сало наместо мускули.За да добиеш било какво тело 2 години минимум не 6 месеци или 2 месеци.За два месеци со стеориди може али со природен начин можеш да се издефинираш само :)

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Луѓето бараат скратени патишта до целта а за да постигнеш резултати требало да почне од март не сега.Мислат дека со гејнерот ќе добие нешто,а тоа е дека ако не вежба како што треба и не се храни како што треба ќе добие сало наместо мускули.За да добиеш било какво тело 2 години минимум не 6 месеци или 2 месеци.За два месеци со стеориди може али со природен начин можеш да се издефинираш само :)
Неможеш ни со стероиди за два месеци да имаш добар резултат. Стероидите се последниот арсенал за градење тело што некој треба да го искористи, рано во тренирачките денови кога нема ни навика за вежбање стекнато телото, џабе фрлени пари ќе се.
Без разлика како луѓето мислат дека функционираат стероидите, има многу труд вложување за да стигнеш до степен каде што ќе ти притребаат и каде ќе имаш корист од нив. А потоа, дури кога ќе ги земеш е вистинско мачење. :)

За 2 месеца ќе издефинира тоа што го има сега, што без вежбање е минималец. А со алкохол бонус - ништо.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Здраво дечки, воедно ова би ми било прво прашање на овој подфорум. Решив бидејќи и така наредниве неколку месеци немам никакви обврски, да поработам на физичкиот изглед... Најмногу ме инспирира fit2fat2fit, можеби го знаете. Сакам билдерите тука да ме насочат како, што, колку време на ден да трчам, кревам, јадам, пијам, спијам. Значи од понеделник планирам со полна пареа, идам во теретана секој втор ден, трчам на кеј од сабајле, почнувам некои програми за стомачни. Ќе ве молам било какви препораки, совети или линкови за исхрана, боди билдинг, вежби, итн, да ми помогнете да си напумпам малце мускули :D

Kajgana Shop

На врв Bottom