Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Вежба ли некој од вас на кеј кај Стадион во паркот ?

Денес бев прв пат ,среќни сте скопјаништа едни ! Ние овде на љуљашки два-пати подебели шипки ќе се мучиме ,нејќат да ни напраат едно вратило ,ај што нејќат тоа па нејќат ни место 1м квадратен да ни остапат.....

Алал да ви е ,штета што не можам секој ден да доаѓам...медови ,фантазија....
Дај слика од грбот да видиме дали вежбаш или досадно ти е па си пишуваш овде. :D

Член од
16 септември 2011
Мислења
49
Поени од реакции
7
Значи имам болка во полактот која се јавува во моментот кога вежбам бицепс и на крајот го отпуштам тегот ме боли како некој со нож да ме боде во подлактот. Посебно од пред недела дена кога решив рацете да ги тренирам посебен ден за појако да ги вежбам па ставив на француска шипка 42кг и се беше во ред првиот тренинг ама еве денес на вториот тренинг веќе и при загревање имам оштра болка. Вака во мирување немам никакви болки, го има ли некој надминато ова? Инаку болкава појако или послабо ја влечам 3 години откако вежбав згибови.
Јас го имав истиот проблем многу зафркната работа.Посебно при стисок и кревање на тегови кога раката е свртена кон лицето. Сигурно ме болеше 7-8 месеци.. Почнав пред секој тренинг повеке да ги загревам рацете со вртење на мал тег од 5 кг лево десно со спуштени раце . Еве сега ништо не осикам , може и само од себе поминало .

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Nolvadex-> кај го има кај нас? и шо пари е отпрлика ако знае некој?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Другар листовите најмногу се шират а и горен дел на грбот цел се шири. Се пумпа и подлактицата ама грбот е главната ствар со вратило.
Знаеш кој мускули ги викаат листови?

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Знае ли некој дали е поефикасно на пр. да се прават склекови во 4 серии по 15 пати (60 склекови) или пак да кажеме 8 серии по 10 пати (80 склекови) ?

Нормално дека во квантитет е подобра втората опција, но дали тие екстра 5 склека по серија во првиот пример значат нешто многу?

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Знаеш кој мускули ги викаат листови?
Види, знам и кој се листови и што е трапез, ама порано со вежбање на вратило пример во војска latisimus dorsi ( мислам дека ова е латинското име за тие мускули ) ги викале листови или трапез, шо и ден денес таткоми ми вика ај стегни ги листовите, или со луѓе од градов шо сум се среќавал имаат викано стегни ги "листовите" и изгледаш како "трапез" незнам дали ме сфати ама незнам поточно како да ти пообјаснам. :D

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
трапез се вика тоа...листови се на нозе....

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Мислам дека е до зборното подрачје, до дијалектот :D, кај мене во Прилеп на пример овие мускули сите ги знаат како листови, а никој како Лептир како шо спомна ти погоре.

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Мислам дека е до зборното подрачје, до дијалектот :D, кај мене во Прилеп на пример овие мускули сите ги знаат како листови, а никој како Лептир како шо спомна ти погоре.
лептир е друго не знаев на што точно ти се однесува ЛИСТОВИ за тоа а од вратило логички највеќе го маваат лептирот и затоа ме асоцираше на тоа. како и да е :)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Види, знам и кој се листови и што е трапез, ама порано со вежбање на вратило пример во војска latisimus dorsi ( мислам дека ова е латинското име за тие мускули ) ги викале листови или трапез, шо и ден денес таткоми ми вика ај стегни ги листовите, или со луѓе од градов шо сум се среќавал имаат викано стегни ги "листовите" и изгледаш како "трапез" незнам дали ме сфати ама незнам поточно како да ти пообјаснам. :D

еве што е трапези..

листови-

лептири/lats-

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114

еве што е трапези..

листови-

лептири/lats-
Во текстот кај што ме цитираш пишав дека знам што се листови и трапез, сакав да кажам дека не сите знаат кои мускули како се нарекуваат и на пример кај мене Lats се листови, а не лептири, и трапез е целосниот изглед на телото кога ќе ги стегниш "листовите" како V. Да не се повторувам сеа :)

Kajgana Shop

На врв Bottom