Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Не е прв пат.Па не знам немам некоја посебна причина,затоа прашав која комбинација би била најдобра со монохидратот,кој протеин:)
БТВ вежбав 2-3 месеци па направив пауза ...имав повреда нешто подолго=)
Со парите што ќе ги дадеш за изолатот земи си веј но гледај некој повеќе комплексен (составот да биде од повеќе видови протеини) и креатин би ти го препорачал на ultimate.

Член од
18 ноември 2011
Мислења
770
Поени од реакции
455
Дали некој знае колку е рокот на траење на веј протеин од денот на отворање до кога може да се користи неможам да најдам никаде на кутијата :(
--- надополнето: 5 мај 2012 во 01:48 ---
Дали некој знае колку е рокот на траење на веј протеин од денот на отворање до кога може да се користи неможам да најдам никаде на кутијата :(

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
--- надополнето: 5 мај 2012 во 01:48 ---
Рокот на траење е колку што е назначено од производителот меѓутоа после отворање доколку се чува на суво и ладно место не би имал проблем.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Претходно прашував за "bands" или ластици, ама некако се предомислувам наместо тоа да си земам тегови, иако се поскапи ама тег си е тег. Па да прашам како идат цените низ Скопје, и каде би можел да купам. Во Куманово, во Runners, имаше еден сет со две шипки, 4 по 0.5кг, 4 по 1.25 кг, и 4 тега по 2.5 кг. Што вкупно прави 17 кг + шипка, што претпоставувам е доволно за бицепс бежби ? Овде зборам за мали еднорачни шипки, не од големите. Целиот сет чини 3200 денари, што како што кажа продавачката, му доаѓа по 140 денари килограм. Па да ми кажете дали се исплати, зашто мислам дека некаде прочитав 100ден/кг ? И колку чини голема шипка за со две раце дигање, и дали би ми се исплатело ? Веројатно има посебна продавница само за вакви работи по Скопје. Поздрав

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Претходно прашував за "bands" или ластици, ама некако се предомислувам наместо тоа да си земам тегови, иако се поскапи ама тег си е тег. Па да прашам како идат цените низ Скопје, и каде би можел да купам. Во Куманово, во Runners, имаше еден сет со две шипки, 4 по 0.5кг, 4 по 1.25 кг, и 4 тега по 2.5 кг. Што вкупно прави 17 кг + шипка, што претпоставувам е доволно за бицепс бежби ? Овде зборам за мали еднорачни шипки, не од големите. Целиот сет чини 3200 денари, што како што кажа продавачката, му доаѓа по 140 денари килограм. Па да ми кажете дали се исплати, зашто мислам дека некаде прочитав 100ден/кг ? И колку чини голема шипка за со две раце дигање, и дали би ми се исплатело ? Веројатно има посебна продавница само за вакви работи по Скопје. Поздрав
Ако мислиш на шипка како за бенч од 1500-2000 денари нагоре беше кога последниот пат прашував. Инаку доволно се 17кг за бицепс.

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
ај некој нека ми препорача креатин мало пакување за месец и како да го користам,досега не сум користел ништо деновиве планирам да земам.И едно прашање што кога ке прекинам да го пијам и ке си продолжам да вежбам со тежини.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Ако мислиш на шипка како за бенч од 1500-2000 денари нагоре беше кога последниот пат прашував. Инаку доволно се 17кг за бицепс.
Фала на одговорот. А за цена/продавница нешто ? Не верувам дека ќе имам пари за килажи за бенч, ќе се тера со сет како што кажав погоре, плус склек и вратило :) И здрава исхрана, мераци..

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
За тој сет цената е ОК.
Поевтино нема шанса да најдеш никаде во МК, иста цена да.
А долги шипки за бенч се движат околу 1600-1800 денари.

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Ако увозникот нема, тешко дека би го имало било каде во МК.

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
Ако може да ми кажете каде има сет тегови што се продаваат во Скопје пошто ластиците што ги земав во get ready за 3 месеци ми се скинаа...

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Кај мене ќе имаш следната недела.
Сет од 10 кг, еднорачен е 1.800.
И сет од 20 кг. 3.200 денари.

H

HeyBabuRiBA

Гостин
Која е најпогодна возраст за почеток во теретана ?

Kajgana Shop

На врв Bottom