Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Па генетиката ако е,моите(поблискиот круг) ми е максимум 170...ја сум 175,а уште години иам за растење...е сеа,поширокиот,ми е минимум 195...
Има нешто што се вика скриен ген. Ти не наследуваш гени само од мајка ти и татко ти. Има и од бабите/дедовците, прабабите/прадедовците...Ехее..

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Секако, тоа е стандард комбинација.
Зашо е 2.3 кила исото,а е 2300 денари ? а диматизето иста килажа,3500..?а исото е нели боље...
--- надополнето: 2 мај 2012 во 22:45 ---
Има нешто што се вика скриен ген. Ти не наследуваш гени само од мајка ти и татко ти. Има и од бабите/дедовците, прабабите/прадедовците...Ехее..
Дај Боже така да е...да стигнам 180,ќе частам цел форум :D

L1quiD

Only Trees Grow Naturally
Член од
17 мај 2010
Мислења
139
Поени од реакции
108
S

Stef Bachatero

Гостин
Јас утре ќе си земам од 4.4 кг од бугарија за 75 евра + бцаа+л-карнитин+креатин па ќе видам резултати.

Член од
13 декември 2010
Мислења
17
Поени од реакции
1
Многу е ефтино Бугарија т.е не е ефтино бугарија - Македонија е прескапо. Само незнам зошто само нашите дистрибутери се жалат. Бтв сите фирми ги иам пробано за протеин/гејнер и од Маслтеч и ПремиумПро сум нај задоволен.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Многу е ефтино Бугарија т.е не е ефтино бугарија - Македонија е прескапо. Само незнам зошто само нашите дистрибутери се жалат. Бтв сите фирми ги иам пробано за протеин/гејнер и од Маслтеч и ПремиумПро сум нај задоволен.
Кој од MusclеTech го имаш пробано?

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Не сум сигурен дека ги имаш баш сите пробано ;)
А незнам кој ти се жалел во МК. Единствен проблем кај нас е тоа што ние сме далеку зад горе споменатата држава кога спортот е во прашање. Така да, покрај големината по глава на жител, тие како олимписка држава трошат многу повеќе, за разлика од кај нас. Па, нормално на таков обрт цените да се пониски. Иако сум сигурен дека не се до толку срастични.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.743
Поени од реакции
11.629
А од кај зимате од Бугарија? Има добри продавници на поблиските места, Петрич или Сандански ?

Член од
13 декември 2010
Мислења
17
Поени од реакции
1
Кој од MusclеTech го имаш пробано?
MassTech гејнеров последно со вкус на јагода, врв е - пред тоа пиев исто така гејнер *елите масс* од дајматајз ( ич не сум задоволен посебно вкусот катастрофа, ефект не се очекува нешто посебно нормално ама пак не чини ) пред тоа од ултимејт пиев и за вкус ми беше океј ама ефект никаков.
--- надополнето: 3 мај 2012 во 15:38 ---
Не сум сигурен дека ги имаш баш сите пробано ;)
А незнам кој ти се жалел во МК. Единствен проблем кај нас е тоа што ние сме далеку зад горе споменатата држава кога спортот е во прашање. Така да, покрај големината по глава на жител, тие како олимписка држава трошат многу повеќе, за разлика од кај нас. Па, нормално на таков обрт цените да се пониски. Иако сум сигурен дека не се до толку срастични.
Па сеа можи неам пробано од SixStar ама од овие брендови кои се на Македонскиов пазар подолго време ги имам 90%. Сега ова што го напишав е мое мислење не значи дека е баш така ... :) A за ова дека не немало баш некоја разлика нормално дека ќе го речиш тоа пошо ти продаваш :D

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
MassTech гејнеров последно со вкус на јагода, врв е - пред тоа пиев исто така гејнер *елите масс* од дајматајз ( ич не сум задоволен посебно вкусот катастрофа, ефект не се очекува нешто посебно нормално ама пак не чини ) пред тоа од ултимејт пиев и за вкус ми беше океј ама ефект никаков.
--- надополнето: 3 мај 2012 во 15:38 ---

Па сеа можи неам пробано од SixStar ама од овие брендови кои се на Македонскиов пазар подолго време ги имам 90%. Сега ова што го напишав е мое мислење не значи дека е баш така ... :) A за ова дека не немало баш некоја разлика нормално дека ќе го речиш тоа пошо ти продаваш :D
Секогаш го споредувам тоа што го работам и нудам. Дефинитивно не си пробал Labrada, ниту пак си го побарал истиот бренд во БГ.
http://power-beauty.com/index.php/suplements?manufacturer=7
--- надополнето: 3 мај 2012 во 16:47 ---
  1. Едно нешто, што ме прати цел живот во овој спорт (бодибилдинг) покрај "хемијата" е следново: "Ќе те видиме, кога ќе остареш, ќе ти висат мускулите".
    Пена ми фати устава од објаснување, се до денес. Од сега на таква констатација, ќе ја покажувам сликава. bb i godinite.jpg

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Шо мислите овој природен мускул е или на стероиди? :eek:

poznavam kaj nas vo makedonija luge koi se nes slicno kako ovaj a ne primaja nikakvi suplementi ednostavno dobra genetika, vezbaat dolgo vreme i si imaat odlice rezim na ishrana..
--- надополнето: 3 мај 2012 во 20:31 ---
dali nekoj ja ima zemeno ovaa BCA http://www.napumpajse.com/shop/amino-kiselini/bcaa-hardcore.aspx sum so namera utre da ja zemam...zadovolni ili ne za tie pari tie sto ja zele?

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.913
Поени од реакции
7.497
Колку време вежбаш најпрво и ако ти е прв пат да земаш суплементи зашто ИСО?
Не е прв пат.Па не знам немам некоја посебна причина,затоа прашав која комбинација би била најдобра со монохидратот,кој протеин:)
БТВ вежбав 2-3 месеци па направив пауза ...имав повреда нешто подолго=)

Kajgana Shop

На врв Bottom