Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
detektivkobra12,
Зависи што сакаш да постигнеш и која ти е целта. Ова што го имаш овде напишано е нормлана и одлична физичка активност. Далеку од вистински бодибилдинг. Инаку е одлично.

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
detektivkobra12,
Зависи што сакаш да постигнеш и која ти е целта. Ова што го имаш овде напишано е нормлана и одлична физичка активност. Далеку од вистински бодибилдинг. Инаку е одлично.
Па сакам да имам некоја форма на тело. Ја сум низок. Викаат дека со вратилото можеш да се извишиш.
Инаку имам Стомачни али не се добро оформени.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Па сакам да имам некоја форма на тело. Ја сум низок. Викаат дека со вратилото можеш да се извишиш.
Инаку имам Стомачни али не се добро оформени.
Такви шпекулации како “со вратило се извишува“ или “играј кошарка да се извишиш“ врска си немаат.

Брзии

Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Ти се погодило од пубертетот и генетиката. Нема врска иначе.
Значи ќе останам низок. По што сите во фамилија се ниски кај мене. Да ти ебам животот глуп.

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
761
Значи ќе останам низок. По што сите во фамилија се ниски кај мене. Да ти ебам животот глуп.
Види, висината не е нешо посебно битна во животот. Наполеон бил многу низок. ;) Не се преоптеретувај со тоа дали ќе бидеш низок или висок. И чекај, имаш време. Ќе раснеш.

S

Stef Bachatero

Гостин
Како не е битна висината,поголем човек има повеќе шанси да изгради мускулна маса.

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Апсолутно. Зар сеуште некој верува во овие работи? Застареа веќе по светов, ние уште сме во 90тите во овој поглед.

Секоја спортска активност е одлична за развој на младата единка, било тоа бодибилдинг, кошарка, фудбал, пливање. Е сега тоа што големиот дел од кошаркарите се високи пример, тоа е само природна селекција, останале да тренираат оние што навистина ги бивало и биле родени за тоа, другите што не биле за кошарка се откажале.

Секако, раниот пубертет е прилично ранлива возраст, па затоа ништо не смее да се прави на своја рака од "рекла-казала" муабети, туку со надзор од професионалец, кој точно знае што, како и кога треба. Луѓе од ова го вадат лебот, штета што кај нас културата за потреба од професионалец е на прилично ниско ниво.

Брзии

Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Апсолутно. Зар сеуште некој верува во овие работи? Застареа веќе по светов, ние уште сме во 90тите во овој поглед.

Секоја спортска активност е одлична за развој на младата единка, било тоа бодибилдинг, кошарка, фудбал, пливање. Е сега тоа што големиот дел од кошаркарите се високи пример, тоа е само природна селекција, останале да тренираат оние што навистина ги бивало и биле родени за тоа, другите што не биле за кошарка се откажале.

Секако, раниот пубертет е прилично ранлива возраст, па затоа ништо не смее да се прави на своја рака од "рекла-казала" муабети, туку со надзор од професионалец, кој точно знае што, како и кога треба. Луѓе од ова го вадат лебот, штета што кај нас културата за потреба од професионалец е на прилично ниско ниво.
Сакаш да кажеш дека може сепак да се израсне со спортувањето. Така ?

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Сакаш да кажеш дека може сепак да се израсне со спортувањето. Така ?
Имаш 12 години, за растење имаш уште добри 10тина. Во годините што следат нагло ке фрлаш сантиметри. Но, колку ти дала природата толку ќе пораснеш, сепак ова не е нешто за што ти треба да се грижиш. Во животот има и многу поубави работи од тоа да бидеш "штрк"! :)

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.907
Поени од реакции
7.471
Јас би одел на ISO SENSATION затоа што тоа е врвот на понудата од Ултимејт а Whey Protein Elite е дното од понудата на MuscleTech така да се разлика во класи.
Аха,а монохидратов кажи ми добро комбинира со него?
Доколку знаеш секако:)
Поздрав

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Па генетиката ако е,моите(поблискиот круг) ми е максимум 170...ја сум 175,а уште години иам за растење...е сеа,поширокиот,ми е минимум 195...

Kajgana Shop

На врв Bottom