Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Mixed grip не е поприродно, најприродно е со double overhand, но тука стисокот ќе ви биде лимитирачки фактор. Постои и hook grip, тој е исти како double overhand, но наместо палците околу прстите, прстите околу палците. Знам дека тешко е да се разбере од зборови затоа еве ви визуелно.

Јас лично користам mixed grip.
При кревање бенџ, мислам дека малце треба палецот да е оддалечен од другите прсти (околу 0.5-1 см) за да се добие повеќе сила при кревањето, т.е тој да служи како помош за другите прсти.

Член од
18 октомври 2011
Мислења
166
Поени од реакции
78
Ke mi kaze nekoj mi falat uste 3 ili 4 kila da stavam a ne mozam nekoj protein ili slicno da mi preporacate i koja cena e
Сакаш да зголемиш внес на калории и/или да се здебелиш? Не разбирам каде тука белковините ќе ти помогнат.

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
При кревање бенџ, мислам дека малце треба палецот да е оддалечен од другите прсти (околу 0.5-1 см) за да се добие повеќе сила при кревањето, т.е тој да служи како помош за другите прсти.
Ние за мртво кревање зборевме.

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
има ли видео некое кај што некој се крева на тој начин(мртво кревање) на вратило да видам???

Член од
28 март 2006
Мислења
17.795
Поени од реакции
12.279

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
има ли видео некое кај што некој се крева на тој начин(мртво кревање) на вратило да видам???
Мртво кревање(deadlift) е подигнување на некоја килажа од подот. Целта е само да се исправиш држејќи ја килажата.

Член од
27 септември 2011
Мислења
161
Поени од реакции
176
Член од
4 јануари 2012
Мислења
39
Поени од реакции
24
Ако си го купил оригиналниот пакет на P90X програмата тогаш со него имаш и цел фитнес и нутриционистички план кој што ти кажува во која недела, кој ден која одредена комбинација се вежба(одредено ЦД во случајов). Има повеќе варијации, Lean, Classic, и Doubles. Секогаш се препорачува да се почне со Classic затоа што таа е најприлагодена за почетници. Ако ти треба распоредот за вежбање и други информации за оваа програма слободно прашај.
Па ајде да те прашам очигледно е дека ги немам оригиналните ЦД иња дали можес да ми кажес каде можам да ги најдам односно дали морам да ги купам или ги има и за симнување на некоја страна мислам пиратски? Фала

Член од
18 ноември 2011
Мислења
770
Поени од реакции
455
Па ајде да те прашам очигледно е дека ги немам оригиналните ЦД иња дали можес да ми кажес каде можам да ги најдам односно дали морам да ги купам или ги има и за симнување на некоја страна мислам пиратски? Фала
ЦД-ињата можат да се купат во комплет со целата програма, али тие чинат многу пари(околу 200 долари). Јас ќе ти пратам сеа линк по ПП, кој торент да го симнеш сосе документи е сосе нутри планот и се, ако имаш дополнителни прашања што верувам ќе имаш, оди на мојата тема за P90X таму прашај ме ја следам секој ден, ќе ти одговорам што можам и знам.
Поздрав

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Komita Skopje напиша:
На овој линк можете да ја синете целата програма од P90X
Забрането е јавно поставување на торенти. Користете ги приватните пораки за такви ствари.

Aki_7

***Train Hard Go Pro***
Член од
15 септември 2008
Мислења
79
Поени од реакции
33
Здраво теретанци :D. Значи вака висок сум 1.90 а имам 75 кила што ме прави многу слаб, затегнат сум но немам маса, значи јадам да не речам ногу да не претерувам ама јадам добро и имам добра исхрана но никако да качам некое кило да се поправам, одев и на теретана вежбав, јадев ама пак исто слабиот јас си останав, сега планирам од први да почнам пак со теретана и редовно како што треба исхрана и вежбање, па сакам да ми дадете некое советче да си ја зголемам масата и да ми се зголемат некако мускулите повеќе, дали ќе треба да земам некои хемиички плус? Ви благодарам на разбирањето. Поздрав!

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Здраво теретанци :D. Значи вака висок сум 1.90 а имам 75 кила што ме прави многу слаб, затегнат сум но немам маса, значи јадам да не речам ногу да не претерувам ама јадам добро и имам добра исхрана но никако да качам некое кило да се поправам, одев и на теретана вежбав, јадев ама пак исто слабиот јас си останав, сега планирам од први да почнам пак со теретана и редовно како што треба исхрана и вежбање, па сакам да ми дадете некое советче да си ја зголемам масата и да ми се зголемат некако мускулите повеќе, дали ќе треба да земам некои хемиички плус? Ви благодарам на разбирањето. Поздрав!
Zemi protein ke go pies pred trening 30 min i posle odma posle trening potoa rucek po moznost meso pilesko,ribesko,hrana bogata so proteini posle si furas uzinka ovosje pa vecera i da zaboraviv sabajle doricek po moznost po obilen 5 do 7 belki 2 celi jajca ,mleko zitarici,iskombiniraj se ova ke imas rezultati za dve nedeli pozz

Kajgana Shop

На врв Bottom