Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Здраво теретанци :D. Значи вака висок сум 1.90 а имам 75 кила што ме прави многу слаб, затегнат сум но немам маса, значи јадам да не речам ногу да не претерувам ама јадам добро и имам добра исхрана но никако да качам некое кило да се поправам, одев и на теретана вежбав, јадев ама пак исто слабиот јас си останав, сега планирам од први да почнам пак со теретана и редовно како што треба исхрана и вежбање, па сакам да ми дадете некое советче да си ја зголемам масата и да ми се зголемат некако мускулите повеќе, дали ќе треба да земам некои хемиички плус? Ви благодарам на разбирањето. Поздрав!
Ќе треба да ја средиш исхраната, односно да внесуваш точен број на калории секој ден.
Зголемен внес на јаглехидрати, протеини и здрави масти.
Од суплементација во твојот случај пожелно е гејнер, но се додека немаш точен внес на калории секој ден се е залудно.

Член од
18 ноември 2011
Мислења
770
Поени од реакции
455
Ќе треба да ја средиш исхраната, односно да внесуваш точен број на калории секој ден.
Зголемен внес на јаглехидрати, протеини и здрави масти.
Од суплементација во твојот случај пожелно е гејнер, но се додека немаш точен внес на калории секој ден се е залудно.
Се надевам не е проблем да се надоврзам, имено оваа страна http://www.myfitnesspal.com/ е одлична за контрола на тоа што внесувате во себе преку исхранта, процент на протеини, јагленохидрати, масти, витамини и сл. Се надевам ова ќе биде од помош:)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Се надевам не е проблем да се надоврзам, имено оваа страна http://www.myfitnesspal.com/ е одлична за контрола на тоа што внесувате во себе преку исхранта, процент на протеини, јагленохидрати, масти, витамини и сл. Се надевам ова ќе биде од помош:)
Има мал милион на страни каде што ќе најдете калкулатор на калории кој ви пресметува колку треба да внесувате на дневно ниво.
Моја препорака е Скуби, и единствениот јутјуб канал кој го следам за фитнес и бодибилдинг.

Доколку ви е комплициран последниот степ, односно незнаете кој процент на протеини/јх/масти да го внесете, пишете ми ја вашата висина, тежина и пол и колку пати тренирате неделно и јас ќе ви помогнам.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Има мал милион на страни каде што ќе најдете калкулатор на калории кој ви пресметува колку треба да внесувате на дневно ниво.
Моја препорака е Скуби, и единствениот јутјуб канал кој го следам за фитнес и бодибилдинг.

Доколку ви е комплициран последниот степ, односно незнаете кој процент на протеини/јх/масти да го внесете, пишете ми ја вашата висина, тежина и пол и колку пати тренирате неделно и јас ќе ви помогнам.
175,77 кила,машко,секој ден освен недела кошарка,секој 2 ден теретана+стомачни.
фала:)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
175,77 кила,машко,секој ден освен недела кошарка,секој 2 ден теретана+стомачни.
фала:)
Која ти е целта? Зголемување или намалување на телесната тежина?
И колку години имаш?

Член од
19 септември 2010
Мислења
121
Поени од реакции
7
со кои вежби најдобро се исцртува долниот дел на градите ????

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Намалување.Не многу,1-2 кила.
За 2 месеца 16
2766 калории.на дневно ниво.

35% протеини, 40% јаглехидрати и 25% масти.
--- надополнето: 30 јануари 2012 во 19:34 ---
со кои вежби најдобро се исцртува долниот дел на градите ????
Контра кос бенч (Види тука)
Разбој (Види тука)

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Стомачните ми се баш вакви.

Не е никаков проблем , али не ми се паралелни баш , исти се ко на сликава ,изразени се ,супер е, но.... Не ми пречи воопшто ,но зошто е тоа така ? Можам тоа некако да го попраам или?

Не одам во теретана , вежбам дома ,склекови , стомачни и вратило. Јадам се што стигнам и не водам ич здрав живот. Од кај ми се стомачниве ни ја не знам , но зошто не се паралелни тоа ме чуди :)

А ,да уште нешто. Земав справа , знаете онаа "универзалнана" справа ,каде можеш да правиш 10тина наизменични вежби , и имам бенч. Сакам да ги изразам градите , останатото се е добро ,што ми препорачувате кој тип на вежби ?

Фала однапред !

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Доста од мое име прашуваа братми и другарми сеа и ја да си прашам за мојов проблем т.е незнаење што е подобро да се земе во овој момент:)
Ми треба некој добар согорувач на масти (Топач).Прошетав низ нашиве продавници за сублементи и како најпримамливи ми се видоа Lipo6x120caps thermoXtreme Hardcore120caps и L-Carnitine 355ml.
Би ве замолил да ми дадете совет за кој Топач да се одлучам и дали да го искомбинирам со уште нешто(протеин,амино или нешто друго). Целта нормално ми е да симнам некое кило :)
Инаку исхраната горе доле средена ми е но иам таков метаболизам што мн тешко симињам килажа,а ептен лесно качувам:unsure: И во овој момент пијам само Омега3
Ви благодарам на советите!!!

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711

Не е никаков проблем , али не ми се паралелни баш , исти се ко на сликава ,изразени се ,супер е, но.... Не ми пречи воопшто ,но зошто е тоа така ? Можам тоа некако да го попраам или?

Не одам во теретана , вежбам дома ,склекови , стомачни и вратило. Јадам се што стигнам и не водам ич здрав живот. Од кај ми се стомачниве ни ја не знам , но зошто не се паралелни тоа ме чуди :)

А ,да уште нешто. Земав справа , знаете онаа "универзалнана" справа ,каде можеш да правиш 10тина наизменични вежби , и имам бенч. Сакам да ги изразам градите , останатото се е добро ,што ми препорачувате кој тип на вежби ?

Фала однапред !

Ако си слаб,од тоа ти се изразени...поточно,вежбање+слаб=на стомачни,на не толку тежок начин(мислам исхрана,суплементи)

А другото,од поискусните :D

Член од
18 септември 2011
Мислења
259
Поени од реакции
381
Decki imam privatni problemi i moram da prekinam so vezbanje 1 mesec vo momentov pijam kreatin me interesira dali da prestanam da go pijam kreatinot ili da prodolzam da go pijam i sekoj den da pravam sklekovi stomaci?

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216

Фала однапред !
Распоредот на стомачните мускули е таков поради гените.

Kajgana Shop

На врв Bottom