Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Кое од овие две би можел да го купам за почеток. Пред се ми е важно да качам на килажа бидејќи имам доста брз метаболизам (тренирав велосипедизам) и никако неможам само со исхрана.

http://www.napumpajse.com/shop/proteini/allwhey-908-g.aspx

http://www.napumpajse.com/shop/gejneri/quickmass-15kg.aspx
Гејнер ако сакаш брзо да качиш маса, но многу мал процент ќе ти биде мускул од тоа. Преку маица ќе изгледаш голем :)

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Блажеј, ај напиши како вежбаш до сега и што сакаш да постигнеш. Така најлесно се помага и корегираат нечии грешки, од причина што се е индивидуално.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.270
за повторувањата ок....а што викаш за вежбите????повеќе или помалку????
4 серии ти се доволно и за маса и за дефиниција, само што за маса во ќе направиш околи 30 повторувања во серија((-+)4*8), а за дефиниција во тие 4 серии ќе напраиш минумум 80 повторувања(4*20), па дури и до 150 повторувања!

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
4 серии ти се доволно и за маса и за дефиниција, само што за маса во ќе направиш околи 30 повторувања во серија((-+)4*8), а за дефиниција во тие 4 серии ќе напраиш минумум 80 повторувања(4*20), па дури и до 150 повторувања!
Кој те излажал за ваква теорија???

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
Сакам да прашам домашни вежби за долни и горни стомачни .. со стол? на кревет? на земја ?колку високи да ми се нозете? и сл .. а и исто и за во тертетана ? ..имам добри стомачни само немам доволно дефиниција.. па некој совет и за тоа благодарам однапред

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
значи најлесно ви е да прашате .... неможете сами да се потрудите да побарате по форумоф,јутуб итд.....луѓе без воља во спортов не успевате

:vozbud:

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
прашав и на други форуми но ќе прашам и тука...
дали од вежбањето се прекратува растот??? и дај кажете некој вежби за почетници :)

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43

Ја баш не се согласувам со ова мислење... Разликата кога си на маса и на дефиниција е само во исхраната... Кога си на маса, нормално можеш да си дозволиш поголем број на калории, односно поголем број на јагленхидрати и на протеини па и на масти.... Со тоа што внесуваш повеќе калории имаш и повеќе сила... ЈГХ, наречените гориво за мускулот односно за вежбање пак кога си на дефиниција се во помали количини, со што кај голем број на луѓе доаѓа и помала енергија и сила, па одтука и опаѓање на тежините кои вежбаме.. Нормално дека оние кои имаа добра суплементација или пак не ни креваат некои огромни тежини не го ни забележуваат падот, туку продолжуваат со истите тежини, немаат пад во силата кога се на дефиниција

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
еј момци земав AMINO 2300 од API. вежбам кикбокс 4 пати неделно и 2 пати идам на теретана. кажете ми да земам ли Л-карнитин додатно да го пијам со ова ќе имам ли ефекти во смалувањето на мастите на стомакот ??

Голијат&

...зависи...
Член од
10 мај 2010
Мислења
271
Поени од реакции
9
Дајте кажете како да го напумпам бицепсов, другите делови ми се ОК, само бицепсот некако ми е "внатре". Го вежбам еднаш неделно со потешка тежина... Дајте совети ? ако може и објаснување за Суперсериите :O ?

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
Почнав со трчање веќе редовно 2 недели...е сега сакам да ги смалам мастите на стомакот, како и на секој друг дел од телото...а BTW водам и правилен редослед на исхрана...е сега сакам да земам и некоо додатно средство...Л-карнитин би било добро решение за топење на мастите или пак нешто друго?:pipi:

Член од
10 февруари 2010
Мислења
868
Поени од реакции
340
Duri i do 150 povtoruvanja?

Minimum 80 povtoruvanja?

Гив ми еи бреик

--- надополнето ---

Дајте кажете како да го напумпам бицепсов, другите делови ми се ОК, само бицепсот некако ми е "внатре". Го вежбам еднаш неделно со потешка тежина... Дајте совети ? ако може и објаснување за Суперсериите :O ?
Ednas nedelno?

Podobro voopsto ne go vezbaj.

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
Ѓороски едно прашање далие подобро да земам посебно креатин монох... 100% и посебно протеин .... или од гејнерот хардмасс ?

Kajgana Shop

На врв Bottom