Па слушнав дека за зголемување на бицепсот тој треба да се одмара и доволно е да се вежба еднаш неделно само со поголема тежина... :/
Lele mene dlankite mi se haos.Каде има од оние ракавиците или како и да се викаат за вежбање? без прсти што се,знаете за кој ви зборам:smir: цена?
оптеретување до максимум за помасивен бицепс ? :O некако не ми е ова толку верно :/На мускулот му треба скоро три дена одмор за целосно опоравување а не една недела, така да можеш два пати неделно да вежбаш бицепс, еднаш е стварно малку.... и гледај да го оптеретиш до максимум
Па слушнав дека за зголемување на бицепсот тој треба да се одмара и доволно е да се вежба еднаш неделно само со поголема тежина... :/[/QUOTE]
--- надополнето ---
Ednas nedelno?
Podobro voopsto ne go vezbaj.
l0l kenjo eden vezbaj ti so po 30KG ( ednoracni ) pa ke te vidam kolku ke napumpash biceps.. a btw ako ti e bitno za golemina na raka.. razmisli malku do kaj ti e tricepsot!!! posho obicno kuskulinjava se zalat cel zivot na mala raka pa go forsiraat samo biceps a ne sfajkaat deka tricepsot e 70% od nadlakticata !да, да го оптеретиш, не да направиш 200 вежби со килажа за баби и дедовци, да зголемиш килажа колку можеш повеќе, не се шири бицепсот од др*ање, се шири од тегови кревање и тоа од потешките....
Мене ми е доволно тоа што сум го направил до сега, и трицепсот и бицепсот ми се топ така да не ми треба повеќе несакам многу билдерско тело...l0l kenjo eden vezbaj ti so po 30KG ( ednoracni ) pa ke te vidam kolku ke napumpash biceps.. a btw ako ti e bitno za golemina na raka.. razmisli malku do kaj ti e tricepsot!!! posho obicno kuskulinjava se zalat cel zivot na mala raka pa go forsiraat samo biceps a ne sfajkaat deka tricepsot e 70% od nadlakticata !
Jas si vezbam so ednoracni za biceps 4x12 (edna raka) so po 8kg za sekoja raka.да, да го оптеретиш, не да направиш 200 вежби со килажа за баби и дедовци, да зголемиш килажа колку можеш повеќе, не се шири бицепсот од др*ање, се шири од тегови кревање и тоа од потешките....
Lele mene dlankite mi se haos.
Osobeno delot kade pocnuvaat prstite.
Pred sekoj prst imam zulj.
I jas sakam da nabavam takvi.