Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
15 март 2010
Мислења
19
Поени од реакции
0
викаат дека ако зимаш гејнер на топло време кога тренираш те боли глава....дали е вистина???

сеа многу се стоплува.....дали ако LCarnitine и да трчам ке ми се намали мускулната маса?????????

сеа многу се стоплува.....дали ако LCarnitine и да трчам ке ми се намали мускулната маса?????????

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
викаат дека ако зимаш гејнер на топло време кога тренираш те боли глава....дали е вистина???

За тоа дека ке те боли глава од гејнер не е точно.
А за трчање, да ке ти се намали мускулната маса али малце, ке бидеш по стегнат, по енергичен и по чист мускул - дефиниција.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Повеќе точак помалку трчање, ако сакаш да задржиш мускулна маса

Член од
10 февруари 2010
Мислења
867
Поени од реакции
340
Пред некое време забележав дека скоро секој ден кога вежбам во тек на вежбањето еднаш до два пати се прозевам.

Прво не забележував ама сега да. Отворив интернет и гледам дека е појава која може да се сретне кај повеќе луѓе кои вежбаат. :toe:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Пред некое време забележав дека скоро секој ден кога вежбам во тек на вежбањето еднаш до два пати се прозевам.

Прво не забележував ама сега да. Отворив интернет и гледам дека е појава која може да се сретне кај повеќе луѓе кои вежбаат. :toe:
Мене ми се има дешавано коа ќе сум мн уморен. Расонисте добро, истрчај 10тин мин да ти скокне пулсот малце и нема да имаш гајле

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Прозевање се јавува како рефлекс поради недостаток на кислород во мозокот: Веројатно кога вежбаш капиалрите во мускулите дилетриаат и помалку крв оди до мозокот.

Член од
10 февруари 2010
Мислења
867
Поени од реакции
340
Мене ми се има дешавано коа ќе сум мн уморен. Расонисте добро, истрчај 10тин мин да ти скокне пулсот малце и нема да имаш гајле
Pa na razlicni periodi se javuva..ama recisi nikogas na pocetok na vezbanje..sekogas pri kraj na vezbanjeto..

Daleku od toa deka e nesto strasno.

Ali onaka sum zaprimetil.

nikaТa

Mr.Lover Lover
Член од
16 април 2010
Мислења
524
Поени од реакции
60
Таа недела прв пат ке одам 16 години сум и време е веке да започнам, имам некои другари што отидоа порано ама сеа останаа како што си беа во височина а резултат се покажува :) они одеа во неделата 2пати и сеа ке пробам и јас :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Таа недела прв пат ке одам 16 години сум и време е веке да започнам, имам некои другари што отидоа порано ама сеа останаа како што си беа во височина а резултат се покажува :) они одеа во неделата 2пати и сеа ке пробам и јас :)
И јас на 16 почнав а за височината незнам шо да ти речам...Дали се сјебав и јас или не ,сепак генетика е у прашање.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Не влијае ББ на висината. Избегавај сепак поголеми тежини станат да ги работаш ако ти е до толку. За висината најмногу игра улога генетиката.

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Веќе скоро цела година одам во теретана но никогаш не сум се заинтерсирал каиш кога се користи и за какви тежини ?

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
логично, при оптеретување на кичмата, што подразбира и поголеми тежини.
Тука ти спаѓаат вежбите за рамо...чучњеви ако правиш со шипка на раменици... што знам што друго...

Член од
15 март 2010
Мислења
19
Поени од реакции
0
колку вежби се прават за важбање маса,,а колку вежби за дефиниција ??????
викаат дека ако вежбас поише вежби тераш на дефиниција:toe:

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Za masa - poveke tezina , pomalce povtoruvanja , za definicija obratno

Член од
10 февруари 2010
Мислења
867
Поени од реакции
340
поголема тежина - маса
помала тежина а повеќе повторувања - дефиниција

Kajgana Shop

На врв Bottom