Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
10 февруари 2010
Мислења
855
Поени од реакции
322
Многу пати се кажува мали тежини / големи тежини...

Колку во кг е тоа „мали тежини“ а колку е во кг „големи тежини“ (не сметајќи ја шипката)?

Или од кој кг почнува да се рачуна дека се „големи тежини“?

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Многу пати се кажува мали тежини / големи тежини...

Колку во кг е тоа „мали тежини“ а колку е во кг „големи тежини“ (не сметајќи ја шипката)?

Или од кој кг почнува да се рачуна дека се „големи тежини“?
Зависи од човек до човек.
Мала тежина е ако можеш да направиш 15-20 повторувања, а голема едвај 6-8.

--N-SOUND--

Street Dragster
Член од
22 февруари 2009
Мислења
252
Поени од реакции
6
да прашам некој да не имал искуство со Leutor 70 амино киселини,планирам да зеам па реков да прашам дали се добри:helou:

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Дечки пиел некој јајца од тие малите од препелица после тренинг ????????
Имам слушано дека е добро да ги пиеш и дека белката има многу протеини ...
Jas izbegnuvam da pijam zivi jajca , od ednostavna pricina sto ne mi se vkusni i ima dobri sansi da zakacis salmonela .. Zatoa si gi varam , mada se gubat proteini koi denaturiraat za vreme na varenjeto ..

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
да прашам некој да не имал искуство со Leutor 70 амино киселини,планирам да зеам па реков да прашам дали се добри:helou:
Споредба меѓу Протеин и Амино киселини ... гледаш патики, и супер се, нали подготвен да ги купиш.. но ти се решаваш .. чекај бе, дај само врвките да ги купам = напушен?, настинат во мозокот?, или едноставно неинформиран : )

бомбони за мали деца.

Ќе може некој од поупатените да го прочита ова површно да ми каже дали е заблуда или се крие некоја вистина ТУКА ? :smir:

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Споредба меѓу Протеин и Амино киселини ... гледаш патики, и супер се, нали подготвен да ги купиш.. но ти се решаваш .. чекај бе, дај само врвките да ги купам = напушен?, настинат во мозокот?, или едноставно неинформиран : )

бомбони за мали деца.

Ќе може некој од поупатените да го прочита ова површно да ми каже дали е заблуда или се крие некоја вистина ТУКА ? :smir:
Споредбата помеѓу протеини и аминокиселини не ти е баш разбирлива и не е на место.
Ова другото е нешто што постои во светот како програм на вежбање и функционира.

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Ај ако има некој поупатен во овие работи ако може да ми каже одприлика колку би ме чинело да отворам нова теретана, со нови машини(мислам на оние стандардни што ги има секоја теретана) пошо сум заинтересиран за отварање затоа што у тетово има 1-2 добри теретани :helou:позз

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Споредбата помеѓу протеини и аминокиселини не ти е баш разбирлива и не е на место.
Ова другото е нешто што постои во светот како програм на вежбање и функционира.

Имаш искуство со овој програм, и како делува на поедини мускули ? Дали е безбедно, и како се одразува на организмот ?

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Имаш искуство со овој програм, и како делува на поедини мускули ? Дали е безбедно, и како се одразува на организмот ?
Многу едноставно, ги разградува, така што доаѓа до намалување на нивниот обем. Како се одразува на организмот? Многу различно кај секоја индивидуа.
Јас лично го немам користено,затоашто никогаш до сега сум немал желба да намалам од обемот или големината на одредени мускули на себе. Секогаш се трудам да задржам што е можно повеќе од нив. Го имам препорачано и луѓето полека, но успеале да намалат на обем на одредени делови од телото.

Ај ако има некој поупатен во овие работи ако може да ми каже одприлика колку би ме чинело да отворам нова теретана, со нови машини(мислам на оние стандардни што ги има секоја теретана) пошо сум заинтересиран за отварање затоа што у тетово има 1-2 добри теретани :helou:позз
Од 10.000 минимум евра до колку ти дозовлува просторот и финансиите.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Многу едноставно, ги разградува, така што доаѓа до намалување на нивниот обем. Како се одразува на организмот? Многу различно кај секоја индивидуа.
Јас лично го немам користено,затоашто никогаш до сега сум немал желба да намалам од обемот или големината на одредени мускули на себе. Секогаш се трудам да задржам што е можно повеќе од нив. Го имам препорачано и луѓето полека, но успеале да намалат на обем на одредени делови од телото.
Ти благодарам многу на одговорот, дали тоа значи за било кој мускул или едноставно за оние генетски натрупаните делови со масни наслаги ?:smir:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
I've got a question

Со *Спринтови* кои мускули највеќе се јачаат ? (иам читано негде али забораив) и баш читав како примери за HIIT Training беше споменато спринтови од 30сек. па 2мин одење и така 20мин (минимум)

Ја денес правев спринтови од 10-15сек со 30сек одење 20мин ......Се рачуна као HIIT :) ?

И морам да кажам , здраво потење мх мх , бај бај фет =) :pipi:

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Ај овде ќе прашам.....
Може со статичен точак да се подобри кондиција?

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
До пред 2-3 дена го допив гејнерот од 2.27 кg, добив на мускулна маса,како што ми беше планирано... па сега се двоумам што да продолжам да земам....

Ми препорачаа комбинација од Креатин+Глутамин+Декстроза+Аминокиселини(BCAA). Таа комбинација би ме чинела околу 2500 денари(без аминокиселините кои веќе ги имам).
Или пак некој да предложе друга варијанта до таа цена...

Висок сум 185cm, тежок 77 кg, сакам да стигнам до 85 кg, да ставам чиста мускулна маса.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Ultra Whey Pro 6.6 lbs од ванила, кој сака нека пише пм,цена 3350

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
До пред 2-3 дена го допив гејнерот од 2.27 кg, добив на мускулна маса,како што ми беше планирано... па сега се двоумам што да продолжам да земам....

Ми препорачаа комбинација од Креатин+Глутамин+Декстроза+Аминокиселини(BCAA). Таа комбинација би ме чинела околу 2500 денари(без аминокиселините кои веќе ги имам).
Или пак некој да предложе друга варијанта до таа цена...

Висок сум 185cm, тежок 77 кg, сакам да стигнам до 85 кg, да ставам чиста мускулна маса.
Многу интересна желба, која е многу тешко остварлива.Но сепак не е неостварлива. Сака време за добивање на ЧИСТА мускулна маса. Комбинацијава која ти ја предложиле е многу убава, само со само нејзина употреба, а не прилагодена исхрана, тешко дека ќе дојдеш до целта. Една работа која ме зачудува во Макеоднија е таа што самите си правиме комбинации од намирници за да дојдеме до одреден производ. А такви готови производи постојат на пазар.
Еве ти еден линк каде имаш начин на хранење за добивање на релативно чиста мускулна маса.
http://herkules.com.mk/index.php?option=com_kunena&Itemid=56&func=view&catid=36&id=230

Kajgana Shop

На врв Bottom