Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.733
Поени од реакции
11.609
Со која брзина слабееш?
6-8 кила за 4-5 месеци и после ја држам таа килажа.[DOUBLEPOST=1454095197][/DOUBLEPOST]
Кај мене успева само кога одам со висок внес на протеини (некогаш и преку 3гр на телесна тежина исклучиво од животинско потекло и суплементи, плус многу зеленчук).
Можно е тука да ја праам грешката, јас ги кратам јаглехидратите што е можно повеќе, а внесот на протеини ми останува ист преку цела година. Ќе пробам да зголемам на протеини, па ќе видиме што ќе биде.

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
6-8 кила за 4-5 месеци и после ја држам таа килажа.[DOUBLEPOST=1454095197][/DOUBLEPOST]
Можно е тука да ја праам грешката, јас ги кратам јаглехидратите што е можно повеќе, а внесот на протеини ми останува ист преку цела година. Ќе пробам да зголемам на протеини, па ќе видиме што ќе биде.
Јас ги кратам целосно од 2-3 недели и внесувам што е можно повеќе протеин и многу зеленчук (зелка, брокула, карфиол, спанаќ) зелен чај, после оваа фаза почнувам следна фаза со ротација на јаглехидратите обично ги ротирам низок/низок/низок/висок и пак исто, првиот оброк го започнувам со протеин веднаш по будење, а по 2-3 часа ги внесувам првите јаглехидрати и навечер 4часа пред спиење последните.
Во тренингот ги кратам паузите до 30-45 секунди помеѓу серии и минута-до две помеѓу вежби, ХИТ кардио кое го почнувам 3пати по 20 минути, а зголемувам постепено до 4 пати по 30минути.

Член од
5 април 2010
Мислења
602
Поени од реакции
214
Дечки, уште малку ќе почнам да ги исфрлам јаглехидратите малку по малку, па барам совет како да успеам колку толку да ја задржам мускулната маса, а да го отстранам салото. Обично двете во комбинација не ми успеваат... кога качувам маса качувам и сало малку повеќе, кога слабеам се губи салото, ама и многу мускул.
Пробарј како што ти кажа членот погоре со intermittent fasting ако дневниот распоред ти дозволува таков режим да вклучииш во исхраната, а ЈХ јади само послем тренинг и тоа нека ти биде обилен ручек. На тој начин ке го немаш оној бед од премал внес на ЈХ,и послем тренинг ке бидат соодветно искористени. Другите оброци нека ти бидат протеини и масти со зеленчук со секој оброк.

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
И ја би intermittent fasting за катов што ми следи. Тешко да го натемпирам со школо/теретана, тоа е проблемот. Да не ми се мењаа смените барем полесно ќе беше, јебеш. Еден пинг до @sajSiGa , дали ALCAR-от има рок на траење?

A

Aexil Kong

Гостин
Вчера (петок) бев на теретана вежбав прво гради едно 30-40 минути со покачување на тежина постепено оти планирам да сум на маса а претходно испив 300мл млеко и 3 живи јајца и вежбав што вежбав немам многу мускули и после гради се префрлив на трицепс и исто и таму 20-30 минути вежбав со зголемување на тежина постепено и после тренинг јадев стек, пиев јогурт 250мл и 700мл млеко од продавница од тоа претходно што ми беше останало оти млекото беше 1л со 1.6 масленост. Денес кога се соблеков гледам помали гради и помал трицепс, зошто така се загрижив оти станал помал. Друго, да прашам зошто кога вежбам осеќам болки во трицепс, но кога си дојдам дома после 1 час ништо не осеќам ни болки во трицепс ни ништо, порано осеќав понекогаш сега ем помал мускул ем немаше болки, оти јас знам ако има болки тогаш тоа е успешно барем така ми имаат кажувано други што вежбаат. Плус трицепс и гради прв пат во неделата ги вежбав.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Вчера (петок) бев на теретана вежбав прво гради едно 30-40 минути со покачување на тежина постепено оти планирам да сум на маса а претходно испив 300мл млеко и 3 живи јајца и вежбав што вежбав немам многу мускули и после гради се префрлив на трицепс и исто и таму 20-30 минути вежбав со зголемување на тежина постепено и после тренинг јадев стек, пиев јогурт 250мл и 700мл млеко од продавница од тоа претходно што ми беше останало оти млекото беше 1л со 1.6 масленост. Денес кога се соблеков гледам помали гради и помал трицепс, зошто така се загрижив оти станал помал. Друго, да прашам зошто кога вежбам осеќам болки во трицепс, но кога си дојдам дома после 1 час ништо не осеќам ни болки во трицепс ни ништо, порано осеќав понекогаш сега ем помал мускул ем немаше болки, оти јас знам ако има болки тогаш тоа е успешно барем така ми имаат кажувано други што вежбаат. Плус трицепс и гради прв пат во неделата ги вежбав.
Убо гради и трицепс што си вежбал, замисли таквото да го вежбаше следниот ден помало, резил ќе беше.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.482
Поени од реакции
3.294
@Aexil Kong следниот пат пробај све исто само испиј 4 ипол живи јајца пред тренинг и 280мл јогурт после тренингот, мислам дека нема да ти се смали.

Член од
3 септември 2013
Мислења
380
Поени од реакции
195
Ги кажував Капитол како добра теретана порано, сега време е да рушам филм.

Имено, и покрај сите што фрлаат пари во теретаната истата е во многу лоша состојба, дотаму што и не би ја препорачал на никој.

Опремата веќе е стара, оштетенa; искината е еко кожата на машините, секој месец по нешто снемува, организацијата е лоша, за шипка често се случува во периодите на гужва да треба по 15 минути да чекаш за после некој да ти ја земе пред очи, па дур се разбереш дека ти си ја користел...тренинг од саат време станува голгота од 2 саата, за на крај место изветреан излезеш накурчен и недовежбан.

За тоа што наеднаш ги снема теговите од 2.5 кила да не ни зборам, се бркаат сите со десетината 1.25ки по теретана. Позитивната страна е што можеш муабет да фатиш со многу луѓе претпоставувам.

tl;dr Чаре барајте подалеку од Капитол, додека не се средат работите оставете ја на кардио дечките.

/rantover

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Препорака каде има добра теретана околу радиус од Кисела Вода или од Аеродром оти сакам да порамнам мешето и богами целото тело како баланс ???

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
додај протеин во исхраната пред и после тренинг, болки затоашто во мускулите се собира млечна киселина
еве ти нешто за едуцирање
http://www.scientificamerican.com/article/why-does-lactic-acid-buil/
за да го забрзаш пораст на мускули можеш да примаш креатин после тренинг
пробај види ‚)

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Препорака каде има добра теретана околу радиус од Кисела Вода или од Аеродром оти сакам да порамнам мешето и богами целото тело како баланс ???

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Гладијатор сега е преместена некаде кај Мечкаров, но не сум баш најсигурен каде е точно и Атанасовски на 50 метри од ДСД Пелагонија, двете по 1000че месечно ти се.

A

Aexil Kong

Гостин
додај протеин во исхраната пред и после тренинг, болки затоашто во мускулите се собира млечна киселина
еве ти нешто за едуцирање
http://www.scientificamerican.com/article/why-does-lactic-acid-buil/
за да го забрзаш пораст на мускули можеш да примаш креатин после тренинг
пробај види ‚)
Исто е ефектот од тренингот и со болки и без болки, мислам на тоа после тренингот а не додека се изведува серијата?

Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
Исто е ефектот од тренингот и со болки и без болки, мислам на тоа после тренингот а не додека се изведува серијата?
абе види има различни болки и треба да осекаш кога имаш болка после добар тренинг и болка кога си повредил нешо.. обично кај мене се јавуваат болки кога ја покачувам тежината, или суперсетови, тоа е нормално после 1-2 дена да имаш болки си апаш витамин ц и ако ептен нешо јака парацетамлоче или аналгин
ама не е тоа секогаш болка да биде услов за растење на мускули тоа бајки се нема врска

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
И ја би intermittent fasting за катов што ми следи. Тешко да го натемпирам со школо/теретана, тоа е проблемот. Да не ми се мењаа смените барем полесно ќе беше, јебеш. Еден пинг до @sajSiGa , дали ALCAR-от има рок на траење?
Ако мислиш на овој јас што го имам за продавање рокот му е до 03-2017

Kajgana Shop

На врв Bottom