- Член од
- 19 септември 2010
- Мислења
- 121
- Поени од реакции
- 7
и јас
Moжеби ке ни се оствари желбата некогаш...:nesvest:
и јас
да се надевамеMoжеби ке ни се оствари желбата некогаш...:nesvest:
Не, не, не!!! Никако во Истанбул. Таму - во никој случај. Ќе се заљубиш и кога ќе се вратиш, ќе го сонуваш босфорот секоја ноќ...Јас сакам да отидам во Буенос Аирес и Истанбул. Пред се, е влијание книжевно. Па, така восхитен сум Јужна Америка, народот, боите, музиката... Аргентина ми предничи, а Кортасар е виновникот. Истанбул, поради Орхан Памук. Музеј на невиноста нека ми е водич низ Истанбул, а патеписите негови нека ми се сликите и доволно е.
Отсекогаш мислев патриотизмот е ирационална емоција која резултира со погрешно канализиран национализам.сакам да патувам во градовиве низ Македонија во кои сеуште не сум бил, за подалеку не сум размислувал многу, да ја прошетам татковината па за надвор ќе му ја мислиме подоцна
Врска ти нема муабетов.Отсекогаш мислев патриотизмот е ирационална емоција која резултира со погрешно канализиран национализам.
И секогаш ме фасцинираат вакви постови и сфаќања, каде оваа емоција ве става во делузија каде некој Б град, што нема да го разликуваш од билокој Б град од земја со горчливо смешна економија, е интересен за посетување и желби за билокаква експлорација на истиот.
Сфаќам љубопитност и се тоа, еј.. поминувам низ Прилеп. Чекај да разгледам, првпат минувам.
О....к, 70 посто имаат ниви во двор. Кул. Се надевам Гостивар има поголеми атракции!
Посебно во тема каде може да посакате билокаде..
Отсекогаш мислев патриотизмот е ирационална емоција која резултира со погрешно канализиран национализам.
И секогаш ме фасцинираат вакви постови и сфаќања, каде оваа емоција ве става во делузија каде некој Б град, што нема да го разликуваш од билокој Б град од земја со горчливо смешна економија, е интересен за посетување и желби за билокаква експлорација на истиот.
Сфаќам љубопитност и се тоа, еј.. поминувам низ Прилеп. Чекај да разгледам, првпат минувам.
О....к, 70 посто имаат ниви во двор. Кул. Се надевам Гостивар има поголеми атракции!
Посебно во тема каде може да посакате билокаде..