Рим, Париз, Лондон во една тура би сакал да ги поминам инаку многу места од Германија и Австрија еден роудтрип, Египет би сакал да го видам а Тибет ми е врвот и таму би сакал да сум неколку месеци.
Јас на пример во план мие да одам со кола со девојката до Словенија преку Србија не е лошо и Хрватска, бидејќи има убави места за да се посетат...
Но најголем сон ми е да појдам во Северна Кореја некако толку многу ми се допаѓа земјата тоа чудо некое. Имаат многу поинаков начин на живеење плус самата земја има многу убави пространства и села кои вредат да се посетат.
Друга земја исто така е Монголија.
Монголија е многу занимлива земја, самите луѓе имаат интересен начин на живот повеќето од нив преку три пати се преселуваат и цело време се во движење немаат куќи какп тука туку со нивните шатори се преселуваат што мене тоа многу ми се допаѓа. Додека пак тие што имаат куќи живеат најчесто во планининските предели каде најчесто може да се стигне само со моторче.
Лихтенштајн - алпска држава во Западна Европа, што се граничи со Швајцарија и Австрија, и каде последното убиство било регистрирано во 1997-ма. Плус, совршена за одмор.
- Во Лихтенштајн криминал скоро и да нема. Во земјата има само неколку затвореници, а секој осуден на затворска казна подолга од две години ја одлежува во Австрија.
- Еднаш годишно сите жители на земјата се повикуваат на забава - на пиво во градините дворецот Вадуц.
- Лихтенштајн е водечки светски производител на вештачки заби. Компанијата Ivoclar Vivadent има удел на светскиот пазар од 20%.
- Пред неколку години во земјата бил воведен прирачник за однесување за доселениците. Во него се препорачува луѓето да бидат тивки додека трае официјалното време за ручек од 12 до 13.30 часот.
- Лихтенштајн е најмала држава каде се зборува германски јазик. Често ја нарекуваат „рај за даноци“.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.