Барате некој закон?

T

Tetro

Гостин
Закон за користење и употреба на полициски ознаки (сирена, ротационо светло и слично), некој?

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Закон за користење и употреба на полициски ознаки (сирена, ротационо светло и слично), некој?
Види у Закон за полиција, но ова може да е уредено и со внатрешни правилници и одлуки (на МВР).

Член од
28 март 2006
Мислења
17.772
Поени од реакции
12.235
Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Едно прашање имам..живеам прилично на рид..и сега имам едни комшии на 200 метра не го фрлаат џубрето тракторот коа мине..ко џиткаат на ридот таму депонија ми прават..:nerv: смеам ли да ги пријавам? и у која служба да се обратам..на нерви ми идат 3 години веќе

Член од
31 октомври 2010
Мислења
338
Поени од реакции
59
Едно прашање имам..живеам прилично на рид..и сега имам едни комшии на 200 метра не го фрлаат џубрето тракторот коа мине..ко џиткаат на ридот таму депонија ми прават..:nerv: смеам ли да ги пријавам? и у која служба да се обратам..на нерви ми идат 3 години веќе
Комунална инспекција во општината, пријавувај веднаш

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Mи треба законот за пензиско и инвалидско осигурување..односно потточно законот за наследни пензии,кога,како се наследува пензија од еден на друг брачен партнер..законот мислам дека е изменет..

Член од
28 март 2006
Мислења
17.772
Поени од реакции
12.235
Mи треба законот за пензиско и инвалидско осигурување..односно потточно законот за наследни пензии,кога,како се наследува пензија од еден на друг брачен партнер..законот мислам дека е изменет..
Имаш на страната на мин. за труд и социјална политика
http://www.mtsp.gov.mk/?ItemID=58596FFAE257704BBF545EDD4B790749

со измени, дополнувања

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Ме интересира дали има некоја финта во законот за забрана на малолетници во локали по 24 часот? Некој ми спомна нешто со полномошно од родителите на малолетникот со кое на одговорност се остава на полнолетно лице?

Барав низ закони, ама не можев да го најдам тоа што ми треба, па поарно да прашам некој правник тука. :)

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Ме интересира дали има некоја финта во законот за забрана на малолетници во локали по 24 часот? Некој ми спомна нешто со полномошно од родителите на малолетникот со кое на одговорност се остава на полнолетно лице?

Барав низ закони, ама не можев да го најдам тоа што ми треба, па поарно да прашам некој правник тука. :)
Кој како си сака, така си прави, какво полномошно, какви глупости :)

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
можеби е на погрешно место следново но не можам да најдам соодветна тема,вака ,имам куќа со еден спрат и сега сакам да го тргнам кровот и да дигнам поткровје за живеење па ме интересира во врска законот легализација дали треба документи како за втор спрат или нешто друго

S

StormRage

Гостин
барав нешо ама не можам да ги најдам законите за возач-почетник...

Kajgana Shop

На врв Bottom