Изгледа немаат добиено нови залихи за Нова Година...Немогуче...отидов да зирнам телефони на претплата да земам нешто...и у двеве продавници пиштол голи...ништо немаат само таа едната Samsung galaxy S шо ми понуди..друго ништо..тотално
Изгледа немаат добиено нови залихи за Нова Година...
Бројот треба да е слободен. Како може на 1 број да има и ВИП и Т МОбиле договор? Не е возможно. Нема телефонот 2 сим картички сигурно ))^ Како мислиш да е бројот слободен? Тој е негов број и нормално е уникатен само со префикс 070. Сака да се префрли комплет во Вип со задржување на бројот со истиот префикс.
Имаат проблеми одвреме навреме кога има големи промоции и нагло се зголемува бројот на крисници, ама го пеглаат бргу со нови базни станици, јас сум некаде повеќе од година на вип и ми се случувале такви работи, ама кратко траат.Јас земав број од ВИП на претплата (тарифата М, да искористам промоција) и морам да кажам дека мрежата им е ужасна. Подобар и постабилен звук сигурно имале во 1930 година.
Да да сега те разбрав...ги прашав и Вип по меил и слично ми одговорија...дека треба прво да прашаме за раскинување на договорот кај Т-Мобиле, па после да почне префрлањето. А има ли некој искуство околу раскинувања на договори? Во мојов случај останува уште еден месец до завршувањето на договорот? Какви “пенали“ би се плаќале?Бројот треба да е слободен. Како може на 1 број да има и ВИП и Т МОбиле договор? Не е возможно. Нема телефонот 2 сим картички сигурно ))
Откако ќе заврши договорот со Т мобиле и ќе отидете да кажете дека не сакате да ви го продолжат, зашто инаку автоматски ќе го продолжат.
Ама мислам дека до Нова Година е ВИП пола претплата, мали шанси може и невозможни да ја продолжат и понатаму. така да нема да ја фатите промоцијата.
Најдобро е деновиве да си земе нов ВИП број и договор, може и ново телефонче да си земе за 0 или 1 денар или некоја доплата и таман има 1 месец да има каже на пријателите дека има нов број
S тарифата е супер, 3 броеви бесплатно има, иако јас од оваа промоција најмногу ја сакам М тарифа 295 денари за сите ВИП броеви бесплатно. А со Ѕ кон други мрежи е 6,5 ден мин, а за М е 5,9 денари.
Размисли си. + 100 денари е а добиваш бесплатно кон сите ВИП броеви.
Како и да е ако си решил да одиш во ВИП мора нов број во случајов.
2-3 дена пред истекот на договорот ќе поднесиш барање во вип, и за 5-6 работни дена префрлувањето ќе биде целосно завршено, и нема дополнотелни казнени поени, зошто си го раскинуваш договорот на време, е сега во последната сметка ќе ти дојдат мислам 236 денари + за префрлувањето на бројот и то е тоДа да сега те разбрав...ги прашав и Вип по меил и слично ми одговорија...дека треба прво да прашаме за раскинување на договорот кај Т-Мобиле, па после да почне префрлањето. А има ли некој искуство околу раскинувања на договори? Во мојов случај останува уште еден месец до завршувањето на договорот? Какви “пенали“ би се плаќале?