А1 Македонија (VIP)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Немогуче...отидов да зирнам телефони на претплата да земам нешто...и у двеве продавници пиштол голи...ништо немаат само таа едната Samsung galaxy S шо ми понуди..друго ништо..тотално

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.874
Поени од реакции
6.928
Немогуче...отидов да зирнам телефони на претплата да земам нешто...и у двеве продавници пиштол голи...ништо немаат само таа едната Samsung galaxy S шо ми понуди..друго ништо..тотално
:toe: Изгледа немаат добиено нови залихи за Нова Година...

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
^ Како мислиш да е бројот слободен? Тој е негов број и нормално е уникатен само со префикс 070. Сака да се префрли комплет во Вип со задржување на бројот со истиот префикс.
Бројот треба да е слободен. Како може на 1 број да има и ВИП и Т МОбиле договор? Не е возможно. Нема телефонот 2 сим картички сигурно :)))
Откако ќе заврши договорот со Т мобиле и ќе отидете да кажете дека не сакате да ви го продолжат, зашто инаку автоматски ќе го продолжат.
Ама мислам дека до Нова Година е ВИП пола претплата, мали шанси може и невозможни да ја продолжат и понатаму. така да нема да ја фатите промоцијата.
Најдобро е деновиве да си земе нов ВИП број и договор, може и ново телефонче да си земе за 0 или 1 денар или некоја доплата и таман има 1 месец да има каже на пријателите дека има нов број :)
S тарифата е супер, 3 броеви бесплатно има, иако јас од оваа промоција најмногу ја сакам М тарифа 295 денари за сите ВИП броеви бесплатно. А со Ѕ кон други мрежи е 6,5 ден мин, а за М е 5,9 денари.
Размисли си. + 100 денари е а добиваш бесплатно кон сите ВИП броеви.
Како и да е ако си решил да одиш во ВИП мора нов број во случајов.

P

Princ

Гостин
Јас земав број од ВИП на претплата (тарифата М, да искористам промоција) и морам да кажам дека мрежата им е ужасна. Подобар и постабилен звук сигурно имале во 1930 година.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Или стварно му се трошат телефоните, или па намерно ги тргаат заради промоцијата.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.439
Поени од реакции
18.417
Јас земав број од ВИП на претплата (тарифата М, да искористам промоција) и морам да кажам дека мрежата им е ужасна. Подобар и постабилен звук сигурно имале во 1930 година.
Имаат проблеми одвреме навреме кога има големи промоции и нагло се зголемува бројот на крисници, ама го пеглаат бргу со нови базни станици, јас сум некаде повеќе од година на вип и ми се случувале такви работи, ама кратко траат.
Баш денеска после долго време, ми се случи да биде преоптеретена мрежата.

P

Princ

Гостин
Немам забележано таков тип на проблеми бидејќи тој број ми е терцијален по важност, ама кога и да сум зборел од него, квалитетот на звукот е НЕПОДНОСЛИВ. За во тој аспект зборувам, за квалитетот на звукот, не за прекини или такви работи, тоа уште го немам искусено бидејќи нели ретко ептен го користам.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.874
Поени од реакции
6.928
Бројот треба да е слободен. Како може на 1 број да има и ВИП и Т МОбиле договор? Не е возможно. Нема телефонот 2 сим картички сигурно :)))
Откако ќе заврши договорот со Т мобиле и ќе отидете да кажете дека не сакате да ви го продолжат, зашто инаку автоматски ќе го продолжат.
Ама мислам дека до Нова Година е ВИП пола претплата, мали шанси може и невозможни да ја продолжат и понатаму. така да нема да ја фатите промоцијата.
Најдобро е деновиве да си земе нов ВИП број и договор, може и ново телефонче да си земе за 0 или 1 денар или некоја доплата и таман има 1 месец да има каже на пријателите дека има нов број :)
S тарифата е супер, 3 броеви бесплатно има, иако јас од оваа промоција најмногу ја сакам М тарифа 295 денари за сите ВИП броеви бесплатно. А со Ѕ кон други мрежи е 6,5 ден мин, а за М е 5,9 денари.
Размисли си. + 100 денари е а добиваш бесплатно кон сите ВИП броеви.
Како и да е ако си решил да одиш во ВИП мора нов број во случајов.
Да да сега те разбрав...ги прашав и Вип по меил и слично ми одговорија...дека треба прво да прашаме за раскинување на договорот кај Т-Мобиле, па после да почне префрлањето. А има ли некој искуство околу раскинувања на договори? Во мојов случај останува уште еден месец до завршувањето на договорот? Какви “пенали“ би се плаќале?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
^ Најдобро ти е да одиш во салон и да си прашаш пошто раскинувањето трае подолго и префрлањето на број да не закасниш за промоцијата оди растрчкај се.

А стварно не знам какви проблеми имате со сигналот, јас сум една година корисник ама баш никаков проблем не ми се случил, незнам кај живеете, еве јас сум го пробал и во Дебар како помал град и сегде се слуша кристално јасно, дури и од Маврово надолу кај што е коисура и планини околу све има сигнал.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
653
Поени од реакции
532
Да да сега те разбрав...ги прашав и Вип по меил и слично ми одговорија...дека треба прво да прашаме за раскинување на договорот кај Т-Мобиле, па после да почне префрлањето. А има ли некој искуство околу раскинувања на договори? Во мојов случај останува уште еден месец до завршувањето на договорот? Какви “пенали“ би се плаќале?
2-3 дена пред истекот на договорот ќе поднесиш барање во вип, и за 5-6 работни дена префрлувањето ќе биде целосно завршено, и нема дополнотелни казнени поени, зошто си го раскинуваш договорот на време, е сега во последната сметка ќе ти дојдат мислам 236 денари + за префрлувањето на бројот и то е то

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Значи, после едномесечно користење можам да кажам дека од ВИП моментално нема подобар оператор во државава......
Какви Ти Мобајл какви Оне - тапа биле. Оваква тарифа-онаква тарифа, за една мрежа - за друга мрежа, дење-ноќе, круг-некруг :tapp:
Фино лепо си се префрлив од Ти Мобајл, го задржав истиот број со префиксот, земав Смарт М тарифичка - милина е. Малку имаше зафркавање со спарувањето на Сим картичката и бројот - ама се добро се заврши. Успеав и да земам Sony Ericsson w100 Spyro за ич пари - ама коа отидов да поднесам барање за префрлање нa бројот ги замолив да ми го тргнат телефонот настрана ако им дојде пратка (тогаш го немаа на лагер) ме пишаа на еден список за пожелби на кој бев (можеби) 20-ти по ред :icon_lol: !!! Ми се посреќило ете :toe:

Инаку, Уво оставив од телефонирање и еве на уште 10 дена до ресетирање на сметката ја немам ни пола претплата потрошено :uvo:
Единствена замерка ми е што понекогаш не го слушам добро соговорникот а еве читам и не сум бил само јас со тој проблем.... ништо битно.... спушташ - пак ѕвониш и решен проблем

топла препорака до секој да ја искористи промоцијава и да си биди раат после

BEZSTRASNIOT

PHONE MASTER
Член од
6 април 2007
Мислења
627
Поени од реакции
2
Другар извини ама ти сакаш и јаре и паре, на скајп да збориш поскапо е од 300 денари не ме заебавај :) значи реално гледано што се однесува до цена вип е број 1 споредено со другите оператори за било која претплата башка 1000 минути гага, е сеа за мрежа јебеш убаво ти вика чоеков погоре си спушташ пак ке си се јавиш и мука нема.... плати па клати викаат, ама за парите чиста 10ка имаат... ја сум презадоволен сеа си земав втор постпејд број и си цепам...

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Да прашам уште нешто :)) Може например да земам Вип Смарт М (600/300 ) и да се “блокира“ т.е да не се надминува претплатата,значи да се плаќа само 600 денари ? :))
А и шо телефонче може да се зема со таа претплата и со некоја си доплата од 2000 до 4000 ?

--- надополнето ---

Eдит: Добар е LG GT540 Swift?Некој со искуство ?

Kajgana Shop

На врв Bottom