Eheeeeeee... kolku mozam da pisuvam deka sum jadela kjotek. ama bas KJOTEK! eheee
cekaj sea da mi tekne... aj vaka:
kako epten mala nekade 3-4 godini znam so brat mi idevme u akcija Kaubojci i Indijanci da igrame i na mene mi se prikaka od strav da ne me vide "Kauboecot" i brat mi mi kaza da odam doma da kakam ali mene mn mi se kakase za da se pomrdnam i si zavrsiv rabota u gakji
ali brat mi se nakur4i i me odnese kaj mama... i mama me soblece vo kadata i mi vika aj sea zaplakni se jas ke dojdam za 2 min... i Se vrakja ona so stapce... a be gazeto modro kako ona staroto tendzere so go imavme mi go napravi...
-Isto taka nekade 3-4 godini pak igravme Kaubojci i Indijanci i jas bev Indijanka kao uvek a brat mi kauboec... i begam .. i se skriv kaj komsiite pred vratata. I doagja ovoj brat mi i mi vika samo : Aj simni se ( deka na skalite bev) i ja kako poslusna pomala sestricka se simnav . Me fati za gluzdovite dole za nozete i me preobrna i visev so glavata nadolu i koga me TRESNA od ivicata na skalite KRRRRRRRRRVVVVV.... dupka na glavata!
toj den mu bea kupile nova maicka na nego a na mene ne... i kako kazna negova mama mi ja dade negovata maicka da ja nosam
eve nesto drugo...
Ziveevme vo zgrada 14katnica na 8mi sprat.. a na 3ti imase edna stara baba RADA koja non stop ni gi zimase topkite ili koga si igravme pred zgradata ona bas togas ke dojdese i vo sagtata ke isturi edno bure rasolnica i smrdese celo maalo....
i toj den
jas i brat mi... od friziderot komu kolku povekje mu sobiraat racete jajca
toj zema okolu 5
a jas samo 3
i se simnavme tvko do 3ti sprat.. i cela vrata zuta i ja napravivme
pssst za ova mama uste ne znae... ali brat mi ( VOL EDEN (si go sakam de) ) se kacivme gore i pred vratata pred da vlezeme mi zalepi edna vaspitna i mi vika : OVA SO GO NAPRAVI SEA SO MENE DA NE TI SE DESI DRUG PAT RAZBRA?
bev izgubena .. mislam helou? a on me nabocka da ideme :uvo:
a od tato i mama skoro vo nedelata 2 pati sigurno ke mi zavrtea po nekoe samarce ili ke me zapleskase nekoj.. mn loso devojce bev...
samo se zalea komsii. majki tatkovci...
a be na site komsii vo maaloto im pravev nekoi spletki
na edna se sekjavam i se pokakav pod terasata
na drugata i ja obrav cresata
na edna druga pred vratata i go staviv Roki ( kuceto) da i se pokaka
a be avanturisticki duh sum i ne se ni sejavam uste sto ne sum narpavila
eheee 2pati ja zapaliv kujnata POZAR... ednas kazanceto vo wc go rasipav POPLAVA.. drug pat isturiv crn tush na tepihot... pa ednas skrsiv staklo na masata.. kolku pati namerno gi zaglavuvav komsikite vo liftot hahaha
eh na edna gospoza se sekjavam i staviv guster vo torbata .. abe ludorii
I MISS MY CRAZY CHILDHOOD!!!!!lele nostalgija me fakja.... aj cao:helou: