Најдеш ли, зимај буре и за мене...Многу сакам да најдам од тој, Green Fairy, што е 85%, и го слушат во листови од мара...
Барав во Унгарија, има Absinthe Shop, ама го немаат, не е легален... Најблиску е до Швајцарија, таму е легален, а и ми кажаа дека не бил многу скап, 20-30 евра.
ДоговореноНајдеш ли, зимај буре и за мене...
Srsly.
Со грас, наравноДоговорено
Само апсинт или со мара?
Има, и во Веро и во Рамстор, колку што знам имитација на вистинскиот апсинт. Легално тука тешко дека ќе можеш да најдеш. Дури и оној што го има во Каза/Њу Ејџ не е оригинален апсинт.Разбрав дека у веро донеле ....... али 60 %
ако некој провери инфово нека каже....
Тоа што се продава во секоја поснабдена продавница, Мистер Џекил, е се, само абсинт не е. Некоја ефтина имитација, ефтин мирис, бледа боја... не само што не е ништо посебно, туку е прилично гадно за пиење.absint imate u sekoja posnabdena prodavnica u skopje, go ima u ramstor jas od tamu kupuvam, inace toj koj e legalen i moze da se kupi e 55% alkohol, drugiot od 75% pa pojak e da receme ilegalen i nemoze da se vnese ili prodava kaj nas. u marakana na primer caska absint ti e 150 den taka da site koi sakate mozete prvo da probate pa ako mozete da podnesete kupete si od ramstor okolu 1000 den e flasa
nadravje neka vi e
i probajte da zapalite seker (potopen so apsint) u lazicka da pocne da vrie
isturas u caskata i pies na ex
samo za lugje so jako srce i malku pamet
:salut:
Има пијалок, што како што слушнав традиционално се прави во западните делови на Македонија, и е премногу сличен на абсинтот. Тој го продаваат во Рамстор, а за абсинт нема лиценца Македонија затоа што не постои ни одреден закон со кој се категоризира како легален/нелегален.absint imate u sekoja posnabdena prodavnica u skopje, go ima u ramstor jas od tamu kupuvam, inace toj koj e legalen i moze da se kupi e 55% alkohol, drugiot od 75% pa pojak e da receme ilegalen i nemoze da se vnese ili prodava kaj nas. u marakana na primer caska absint ti e 150 den taka da site koi sakate mozete prvo da probate pa ako mozete da podnesete kupete si od ramstor okolu 1000 den e flasa
nadravje neka vi e
i probajte da zapalite seker (potopen so apsint) u lazicka da pocne da vrie
isturas u caskata i pies na ex
samo za lugje so jako srce i malku pamet
:salut: