Апсинт

• Креатор на темата Nephthys
  • Време на започнување
Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Ќе импровизираш, можеш со виљушка или некој друг кујнски прибор, не мора да биде фенси апсинт лажица. :)

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Интересна ствар...

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Многу сакам да најдам од тој, Green Fairy, што е 85%, и го слушат во листови од мара...
Барав во Унгарија, има Absinthe Shop, ама го немаат, не е легален... Најблиску е до Швајцарија, таму е легален, а и ми кажаа дека не бил многу скап, 20-30 евра.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Многу сакам да најдам од тој, Green Fairy, што е 85%, и го слушат во листови од мара...
Барав во Унгарија, има Absinthe Shop, ама го немаат, не е легален... Најблиску е до Швајцарија, таму е легален, а и ми кажаа дека не бил многу скап, 20-30 евра.
Најдеш ли, зимај буре и за мене...

Srsly.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Разбрав дека у веро донеле ....... али 60 %

ако некој провери инфово нека каже....

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Разбрав дека у веро донеле ....... али 60 %

ако некој провери инфово нека каже....
Има, и во Веро и во Рамстор, колку што знам имитација на вистинскиот апсинт. Легално тука тешко дека ќе можеш да најдеш. Дури и оној што го има во Каза/Њу Ејџ не е оригинален апсинт.

Despot

ВОЈВОДА
Член од
25 септември 2008
Мислења
505
Поени од реакции
288
Јас ко бев Шпанија имав купено и пиев Канабис Апсинт 70 % зелен. А сега си имам еден плав 80% и го чувам за украс.

Овај е тој...

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Ја го знам ко Абсинт,ваљда затоа акавме низ Виена 3 саата низ продавници да најдеме.Малце појака мешавина (јебига еуфоричност у странство) пиевме и диносауроси гледавме.

S

smart ass

Гостин
Зошто не пробате да го инхалирате...може наместо диносаурси же ви се направи филмот на кени(саут парк)...со јаката типка-биг тиитс:pos2:

:vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
^ Па за тоа не ти треба апсинт, доволно е урина од мачка...
Или да шмркаш лепак.

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
absint imate u sekoja posnabdena prodavnica u skopje, go ima u ramstor jas od tamu kupuvam, inace toj koj e legalen i moze da se kupi e 55% alkohol, drugiot od 75% pa pojak e da receme ilegalen i nemoze da se vnese ili prodava kaj nas. u marakana na primer caska absint ti e 150 den taka da site koi sakate mozete prvo da probate pa ako mozete da podnesete kupete si od ramstor okolu 1000 den e flasa
nadravje neka vi e
i probajte da zapalite seker (potopen so apsint) u lazicka da pocne da vrie
isturas u caskata i pies na ex
samo za lugje so jako srce i malku pamet
:salut:

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
absint imate u sekoja posnabdena prodavnica u skopje, go ima u ramstor jas od tamu kupuvam, inace toj koj e legalen i moze da se kupi e 55% alkohol, drugiot od 75% pa pojak e da receme ilegalen i nemoze da se vnese ili prodava kaj nas. u marakana na primer caska absint ti e 150 den taka da site koi sakate mozete prvo da probate pa ako mozete da podnesete kupete si od ramstor okolu 1000 den e flasa
nadravje neka vi e
Тоа што се продава во секоја поснабдена продавница, Мистер Џекил, е се, само абсинт не е. Некоја ефтина имитација, ефтин мирис, бледа боја... не само што не е ништо посебно, туку е прилично гадно за пиење.

Ако сакате убав абсинт, моја препорака е Обсело, кој не е многу јак со проценти на алкохол, ама е чист и има оригинален вкус. Малку е посолен во цената, али вреди за секоја пара.

Исто и овој погоре, постираниот од smole го имам пробано, и сум релативно задоволен. Од чистиот вкус. Без шеќер го пиев, така да не можам да дадам целосна оцена.

едит: и не е апсинт, туку абсинт. Да се разбериме :)

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
nadravje neka vi e
Има пијалок, што како што слушнав традиционално се прави во западните делови на Македонија, и е премногу сличен на абсинтот. Тој го продаваат во Рамстор, а за абсинт нема лиценца Македонија затоа што не постои ни одреден закон со кој се категоризира како легален/нелегален.

Kajgana Shop

На врв Bottom