Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

• СДСМ

Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

Гласови: 23 9,7%

• Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405

Од оваа анализа испаѓа дека Богоев си го дрвел цел мандат.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
8 август 2013
Мислења
1.310
Поени од реакции
2.043
За "чисто" Тетово....ниеден Македонец на такозвана "независна" листа.
Као само дуи биле етничка опција...све што од понуда со шиптарскa проминенција е чисто ко солза, иридента до коска, тотално негирање на се' македонско.
Прегледај го приврзокот 306921
Organizacijata "Za podobro Tetovo" veke eden mesec bara aktivisti. Treba prvo da imash informacii dali nekoj makedonec im se pridruzhi na ovie aktivnosti, pred da go pisuesh ova.
Ova lista e mozhebi edna od najdobrite listi vo Makedonija.

• Хаха

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.104
Поени од реакции
11.550
Organizacijata "Za podobro Tetovo" veke eden mesec bara aktivisti. Treba prvo da imash informacii dali nekoj makedonec im se pridruzhi na ovie aktivnosti, pred da go pisuesh ova.
Како се изнасмеав, Господ да ми те поживее добар човеку :lolzz:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Сигурно еден месец објавата им е само на странски јазик напишана, па Македонците не ја разбрале.
Инаку стварно, ваква листа, cremé de la cremé...како ли се собраа, да му е криво на чоек што не е од Тетово за да ги гласа.
На крај ќе ве собере поглавицата у џамија и ќе си ја изгласате теута за доживотен градоначалник на најпрљавиот, најизградениот и најгрдиот град на планетава.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.310
Поени од реакции
2.043
Сигурно еден месец објавата им е само на странски јазик напишана, па Македонците не ја разбрале.
Инаку стварно, ваква листа, cremé de la cremé...како ли се собраа, да му е криво на чоек што не е од Тетово за да ги гласа.
На крај ќе ве собере поглавицата у џамија и ќе си ја изгласате теута за доживотен градоначалник на најпрљавиот, најизградениот и најгрдиот град на планетава.
isto kako se glasa vo Skopje, Kumanovo, Struga etc. Isto kako se glasa vo nајпрљавиот, најизградениот и најгрдada drzava vo Evropa.
Автоматски споено мислење:

• Хаха
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.902
Поени од реакции
37.029
Кој сака да се клади: во Ѓорче Петров 100% победува Александар! :pos:

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.289
Поени од реакции
22.986
Кој сака да се клади: во Ѓорче Петров 100% победува Александар! :pos:
Левица - Александар Димитријевиќ

ВМРО-ДПМНЕ - Александар Стојкоски

СДСМ - Александар Наумовски

Член од
2 декември 2020
Мислења
132
Поени од реакции
160
Во Тетово ќе биде тешко за Дуи, оној од АА нема големи шанси да победи бидејки го знаат лугето од порано, Ковид тестовите кај негова лабараторија се околу 40-50 евра, a и многу од Тетово ја критикуваат неговата фамилија.Се збори дека ДПА има шанси да победи, но ако е така сигурно со Дуи направиле некој договор.Овие од “За Подобро Тетово” имаат подршка од младите и од поранешниот министер кои беше од ДПА.

• Хаха
Reactions: Hoy

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.236
Поени од реакции
84.233
Нормално. Најдобрата листа мора да биде со ниеден каур на неа.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.607
Поени од реакции
37.557

во втората тема на видеово (31:15) укажува за вауууу 100 евра за глас за локални избори, петчлена фамилија потенцијални гласачи жглбббб 500 евра, дали е можно? :несвест:

Последно уредено:
Член од
11 август 2017
Мислења
551
Поени од реакции
495
Прифатена листата на Левица за Прилеп. За градоначалник на Прилеп, Левица нема кандидат.
Носител - Иван Јовановски

Attachments

Член од
25 март 2012
Мислења
8.606
Поени од реакции
5.233
За "чисто" Тетово....ниеден Македонец на такозвана "независна" листа.
Као само дуи биле етничка опција...све што од понуда со шиптарскa проминенција е чисто ко солза, иридента до коска, тотално негирање на се' македонско.
Прегледај го приврзокот 306921
Кој ги брани македонците да не им се придужат, мислиш пред 2001 живееме?
Се појавува целосна зелена листа на целосна граѓанска инициатива, независни граѓани, млади, школувани, експертот за све наоѓа мана... наместо да ја поздравува...
Автоматски споено мислење:

Ne jemi një grup qytetarësh që e duam më të mirën për Tetovën prandaj jemi bërë bashkë, të detyruar të aktivizohemi për shkak të degradimit të situatës në të cilën gjendet komuna jonë.

Ne jemi aktivistë nga shoqëria civile të bashkuar edhe me profesionistë të fushave të ndryshme dhe kemi vendosur që organizimit dhe aktivitetit tonë për Tetovë më të mirë jashtë institucioneve, t’i shtojmë fushën e veprimit edhe brenda tyre.

Komuna është institucioni ku merr kuptim dhe kahje zhvillimi i qytetit tonë. Institucionet komunale kanë ndikim thelbësor në jetën tonë sepse përcaktojnë dhe duhet ta garantojnë mirëqenien.

Iniciativa #MëMirëPërTetovën është e pavarur nga partitë politike. Ne do të hyjmë në garë zgjedhore për Këshillin komunal me listë të këshilltarëve të pavarur. Në këtë formë do të punojmë bashkë duke qenë zëri i qytetarëve, të cilët kanë qenë të përjashtuar nga vendimmarrja. Do të angazhohemi çdo ditë që t’i mbajmë përgjegjës të zgjedhurit në krye të komunës duke ju kërkuar llogaridhënie dhe transparencë.

Iniciativa #MëMirëPërTetovën është ftesa jonë ndaj të gjithë qytetarëve që të bëhemi bashkë për të mirën e përgjithshme. Të bëhemi bashkë – më mirë për Tetovën.

Bëhuni anëtarë edhe ju: https://www.pertetoven.org/2021/07/17/behu-anetar/

---

Ние сме група граѓани кои го сакаме најдоброто за Тетово и затоа сме здружени, принудени да се активираме како реакција на дегрдацијата на целокупната состојба во која се наоѓа нашата општина.

Ние сме активисти на граѓанското општество, здружени заедно со професионалци од разни области и сме одлучиле нашето вонинституционално организирање и делување да ја дополниме со делување и во нив.

Општината е институција каде добива насока и значење развојот на нашиот град. Општинските институции имаат суштинско влијание во нашите животи бидејќи се токму тие кои ја определуваат и треба да ја гарантираат благосостојбата на граѓаните.

Иницијативата #ПодоброЗаТетово е називсна од политичките партии. Ние ќе настапиме во изборната трка за општинскиот совет со список на независни советници. На овој начин, заеднички ќе работиме постанувајќи гласот на граѓаните кои беа изоставени од одлучувањето. Секојдневно ќе се залагаме за одговорност на избраните челници на општината, барајќи нивна отчетност и транспарентност.

Иницијативата #ПодоброЗаТетово е нашата покана до сите граѓани за здружување за општо добро. Да се здружиме - за подобро Тетово!

Последно уредено:
  • Хаха
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom