Алфа Ромео

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Многу добар надворешен дизајн има колава, само заради скромниот дизајн на кокпитот и муабетите што ги шират типови ко Валволин и други дека електрониката не чинела, се расипувале, крцкале, бла бла не ја купив.
Колега, да си губел помалку време со медицината, а да си поминувал повеќе време продуктивно како мене по триста интернет-форуми, портали итн., ќе си знаел подобро, а не сега Астра дизел да возиш ;)

ПС. Мене баш ми е добар ентериерот на 159ката, минималистички, но не како кај Голф, туку елегантен и, пред се, спортски.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.035
Поени од реакции
8.749
Колега, да си губел помалку време со медицината, а да си поминувал повеќе време продуктивно како мене по триста интернет-форуми, портали итн., ќе си знаел подобро, а не сега Астра дизел да возиш ;)

ПС. Мене баш ми е добар ентериерот на 159ката, минималистички, но не како кај Голф, туку елегантен и, пред се, спортски.

Астрата е закон, сеа ја чекам новата да излезе.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.973
Поени од реакции
7.106
Шо муабети кружат за 147-ката? :rolleyes:

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.373
Поени од реакции
1.241
Шо муабети кружат за 147-ката? :rolleyes:
Често ги има во последно време..Во Велес се повеќе и повеќе млади особи ги возат..Тоа можам да ти кажам.Моторот е еден од најдобрите ЈТД,а знаат да имаат проблем со предница,али не поради неквалитетна изработка,туку поради нашите патишта..Прогласена е за автомобил на годината во 2001 година,пред Тојота Приус и Мондео..

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.973
Поени од реакции
7.106
Често ги има во последно време..Во Велес се повеќе и повеќе млади особи ги возат..Тоа можам да ти кажам.Моторот е еден од најдобрите ЈТД,а знаат да имаат проблем со предница,али не поради неквалитетна изработка,туку поради нашите патишта..Прогласена е за автомобил на годината во 2001 година,пред Тојота Приус и Мондео..
Али не е нешто што не се решава сигурно? Јас и не возам којзнае колку, околу 5000 км годишно.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.373
Поени од реакции
1.241
Али не е нешто што не се решава сигурно? Јас и не возам којзнае колку, околу 5000 км годишно.
Се се решава..И не откажува така лесно и едноставно..Тоа има проблем ако ја возиш континуирано по лоши патишта.Една од моите омилени коли...

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
За 156ката некој повеќе да ми каже?
1.9 JTD 140 коња
Некој шо има таква или знае повеќе?
Се работи за модел 2004та.

И зашто се толку goddamn ефтини?!

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
Затоа што отпосле нема на кого да ја продадеш, освен на љубители на алфи. Народот бара гољфови, макар и полураскантани со милион километри, тоа ти е. :toe:

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Затоа што отпосле нема на кого да ја продадеш, освен на љубители на алфи. Народот бара гољфови, макар и полураскантани со милион километри, тоа ти е. :toe:
Океј тоа јасно ми е, али ја би ја зел да ја возам, не со намера да ја продадам.
За корисничко искуство прашувам, не за бизнис. Anyone?

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
За 156ката некој повеќе да ми каже?
1.9 JTD 140 коња
Некој шо има таква или знае повеќе?
Се работи за модел 2004та.

Јас лично би ти препорачал да си земеш 156 2.4 jtd бидејќи тие мотори се повеќе издржливи и плус иако е 2.4 градска ти е 8 литра отворено тие околу 5,7 - 6 литра зависи тоа како стикаш на гас.

Само да знаеш како инфо ако веќе си се одлучил за Алфа слаби се на предниците и многу ќе треба да внимаваш како ја возиш исто така ако е фабрички спуштена најмногу треба да внимаваш на картерот да не го скинеш. Плус да знаеш малку се поскапи деловите за нив од останатите марки.

Но сепак и покрај сите тие работи Алфа си е Алфа одлична вожна и доволен комфор ако е лично за тебе тогаш нема промашај.[DOUBLEPOST=1438195697][/DOUBLEPOST]
Кај нас народот е научен дека гољфот иде и на зејтин и дека и од трафика можеш да земеш дел за него и сите се опнале на него. Како о за такви слични коли.

Работата е што кај нас ретко има луѓе кои знаат што е автомобил, ретко да видиш човек што би се рекло заљубен во колата и кола која ја вози со срце и душа. Кај нас народот е научен на селското што ќе каже комшијата дека е јакп право и они го зимаат или што е ин они тоа го зимаат. Затоа многу ретко се гледаат вистински коли сочувани, чисти и без мани и да тропаат ко коњнска кола.

Последно уредено:

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Бирав помеѓу Alfa romeo 156 2.0 ts 156 ks маклу повеќе од 2000 evra и BMW 320i E46 3500-4000 и нормално се одлучив за алфата зашто само човек без мозок би дал 1500-2000 евра повеќе и мит дека е поефтино за одржување.
Како што кажав дека е без мозок затоа не сваќа дека и покрај тоа што плаќа многу повеќе (скоро двојно) одржувањето не е поевтино.
Алфата е ЅВЕР и веќе немам намера да купувам кола за мене.
Не ја менувам ни за 100 бембиња со доплата.
Ако малце подетално се разгледа историјата на двата модела се доаѓа до заклучок дека бембето е плагијат на алфата.
Дефинитивно алфата е последна кола за мене

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Слабо бизнисот, а, @Fringe ;слабо бизнис-клима, дуинг бизнис, ово-оно...

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Слабо бизнисот, а, @Fringe ;слабо бизнис-клима, дуинг бизнис, ово-оно...
Не е слабо,одлично е.
Проблемот е што петорица сакаат посебна кола.А тоа влече трошоци.

Kajgana Shop

На врв Bottom