Алфа Ромео

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Whatever. Ne navleguvam vo pricinite zoso nekoj bi kupil alfa. Jas licno nikad ne bi zemal za sebe, samo za prodavanje. Samo si go kazav svoeto mislenje i kako stojat rabotite.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Whatever. Ne navleguvam vo pricinite zoso nekoj bi kupil alfa. Jas licno nikad ne bi zemal za sebe, samo za prodavanje. Samo si go kazav svoeto mislenje i kako stojat rabotite.
Рече дека 166-ките се колку-толку добри; какви се 159-ките? И, кога веќе си тука, какви се Е39-ките на БМВ?

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Рече дека 166-ките се колку-толку добри; какви се 159-ките? И, кога веќе си тука, какви се Е39-ките на БМВ?
Licno ne sum probal, ama po muabeti ista situacija, ima dizajn, dobar motor ama i klukajdrvci se slusale nonstop od site strani. :icon_lol:
Bmw nema promasaj samo ako se zeme neso so 6 cilindra, bez razlika benzin ili dizel. So pomalce od 6 cilindri ne znaat da napravat asalen motor.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Licno ne sum probal, ama po muabeti ista situacija, ima dizajn, dobar motor ama i klukajdrvci se slusale nonstop od site strani. :icon_lol:
Bmw nema promasaj samo ako se zeme neso so 6 cilindra, bez razlika benzin ili dizel. So pomalce od 6 cilindri ne znaat da napravat asalen motor.
Баш за 159 од 2003+ што се баш тие воопшто не се такви е сеа од чаршиските моабети оваа не чинела онаа не чинела додека не земеш сам да возиш не може да се каже вака или онака.

Инаку да те прашам имаш возено сааб?

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Steta so 166kite gi nema so 1.9jtd, raka na srce daleku se od ostanatite alfi i ovie moze konkretno da gi pofalam. Poso se so 2.4 motor baagi trosat, a i skapi se da gi uvezes. Mnogu e solena carinata a nemaat nekoja cena, zatoa i se poretki.[DOUBLEPOST=1435441310][/DOUBLEPOST]
Инаку да те прашам имаш возено сааб?
Ne. Cudni, retki i neisplatlivi koli so ne se za nas standard ne me zanimaat.
btw 159kata e kolku so znam 80% 156ka, fejslift i sitni promeni.

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Steta so 166kite gi nema so 1.9jtd, raka na srce daleku se od ostanatite alfi i ovie moze konkretno da gi pofalam. Poso se so 2.4 motor baagi trosat, a i skapi se da gi uvezes. Mnogu e solena carinata a nemaat nekoja cena, zatoa i se poretki.
На Алфа 156 и на 166 2.4 jtd е истиот мотор потрошувачката на гориво е скоро иста кај 156 е 8,5-6 додека кај 166 е 8,9 - 9,1 и тоа баш имав правено со двајца луѓе кои едниот има 156 а другиот 166 со исти мотор кој кај нас е доста поредок 2,4 jtd кога јас би купувал пре би купил 2,4 отколку 1.9 бидејќи потрошувачката е многу блиска да не речам иста а добиваш повеќе со 2,4.

Разликата е помеѓу 156 и 166 е во тоа што 166 има многу појака предница и плус тоа на краш тест има 4 ѕведи отколку 156 која има само 2 ( годиште 2000та) а пак кај 166 е многу лошо позади чаурите доста често страдаат баш ми го кажа вработен во фиат кој ги сервисира лично и кога јас го прашам кое подобро да го купам 156 или 166 тој ми кажа 156 иако има нежна предница но сепак на останатите работи не се расипуваат толку често колку кај 166ката.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Povtorno ke kazam, prednicata ne ja ni spomnuvam, 166kata veke ima vpecatok na kvalitetna izrabotka, i vnatre ne tropa kako 20 godini star stojadin. 1.9jtd trosat konkretno pomalce nego 2.4, gradska i preku 2 litra pomalku. Provereno.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Ne. Cudni, retki i neisplatlivi koli so ne se za nas standard ne me zanimaat.
btw 159kata e kolku so znam 80% 156ka, fejslift i sitni promeni.
Грешка си за 159ката; правена е на шасија која првично била наменета за наследникот на 166ката, значи голема разлика од 156. Патем, баш затоа 159 е и многу тешка (за својата класа) и мана е што многу троши (во однос на конкуренцијата) и ги „јаде“ гумите многу бргу. Инаку, од тоа што го читам на интернет, нема други големи поплаки, чат-пат некој коментар за некоја маана во електрониката, некое „чрчорење“ што го спомна, но релативно ретко. Воглавно се позитивни коментарите. Инаку, моментално барам работа во Швабија, и ако купам 159ка би ја купил кога овде би останал да работам и живеам - значи возена и со план да се вози на посалам патишта, па се надевам не би била толку „расчрчорена“. Ако не, ќе барам некој Голф-молф :icon_lol:

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Грешка си за 159ката; правена е на шасија која првично била наменета за наследникот на 166ката, значи голема разлика од 156. Патем, баш затоа 159 е и многу тешка (за својата класа) и мана е што многу троши (во однос на конкуренцијата) и ги „јаде“ гумите многу бргу. Инаку, од тоа што го читам на интернет, нема други големи поплаки, чат-пат некој коментар за некоја маана во електрониката, некое „чрчорење“ што го спомна, но релативно ретко. Воглавно се позитивни коментарите. Инаку, моментално барам работа во Швабија, и ако купам 159ка би ја купил кога овде би останал да работам и живеам - значи возена и со план да се вози на посалам патишта, па се надевам не би била толку „расчрчорена“. Ако не, ќе барам некој Голф-молф :icon_lol:
Другар за наши патишта реално Алфите не се бидејќи не се направени како другите тенкови што би се рекло они се навистина добри како коли тој што возел знае но со овие наши дупки и крпеници единствено во живот остануваат само Мерцедесите кои тие се направени ко тенкови.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Другар за наши патишта реално Алфите не се бидејќи не се направени како другите тенкови што би се рекло они се навистина добри како коли тој што возел знае но со овие наши дупки и крпеници единствено во живот остануваат само Мерцедесите кои тие се направени ко тенкови.
Ма знам, имаме стар Пасат дома, кога го донесовме беше милина внатре; за година дена по нашите „патишта“ се нешто почна да крчи, да крцка, да шкрипи...

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Ма знам, имаме стар Пасат дома, кога го донесовме беше милина внатре; за година дена по нашите „патишта“ се нешто почна да крчи, да крцка, да шкрипи...
Пасатот делфин 97-99 исти .1. се со предниците алумински и слаби се за нашиве патишта како и алфите. Ние немаме добри патишта за такви коли пред се кај нас да имаш тенк ќе се растропа.

Сите ние се жалиме вака или онака но пример имам другар во белгија кој смени 4-5 коли и тоа од што тој самиот си сакаше кажа кај нас во белгија која и да е кола нежна нема гајле едноставно има одлични патишта за возење. Кога дојде во Скопје на одмор 3-4 месеци само 2 пати ја возеше колата инаку кола Форд Скорпио 96 и се зачуде уствари ние како возиме по сите тие дупки.

И после колите ни се расипувале не чинеле се знае од што може да е. Тие не се направени за по дупки.

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Еве едно поучно видео за Алфа 159:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.034
Поени од реакции
8.741
Еве едно поучно видео за Алфа 159:

Многу добар надворешен дизајн има колава, само заради скромниот дизајн на кокпитот и муабетите што ги шират типови ко Валволин и други дека електрониката не чинела, се расипувале, крцкале, бла бла не ја купив.

Kajgana Shop

На врв Bottom