Албанија ја нарече Македонија „БЈРМ“

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.337
Поени од реакции
6.018
И јас слушав сега за тоа..Абе брат,треба стварно да се постапува со ладна глава!!

Член од
29 октомври 2007
Мислења
129
Поени од реакции
1
Нема потреба од нервози. Како што дојде време Македонија да воведе визи, ќе дојде и време кога Македонија нема да може да праи отстапки не зашто нема да сака него зашто нема да може поради тоа што ќе биде дел од ЕУ. А албанија нека каже фала и за тоа што до сега не сме им барале визи зашто последни останавме од комшии што не им бара визи. Сега албанија како реципроцитет може да ја укине таксата од 10 еур што ја плаќаа само Македонците.

Инаку целата оваа парада со визиве, пак за македонците останува неправда. Што е со Македонското население во грција, што е со Македонците во бугарија.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
E nema da ja ukine....toa e poentata, da se znae koj e ovcar , a koj STOKA....!!!!!!!
Angliska skola....

Член од
7 јануари 2008
Мислења
93
Поени од реакции
0
[SIZE=-1]Tocno, i da pogledas deneska, kako vo albanija tvrdea deka ima 99% ...... NIE SME REPUBLIKA MAKEDONIJA, a Grcija ako sakaat mozat da ne vikaat i BJRM I FYRM ...

[/SIZE]

Член од
8 јануари 2008
Мислења
57
Поени од реакции
1
Албанија ја нарече Македонија „БЈРМ“

Макфакс
11.01.2008 11:25
Албанската национална телевизија синоќа ја нарече Македонија со референцата „БЈРМ“, како револт на одлуката визите наместо на граница да се издаваат во Тирана.
Како што јави дописникот на Макфакс, Албанската национална телевизија синоќа имаше коментар за најновата одлука на македонското министерството за надворешни работи, при што не го користеше уставното име на Македонија, туку кратенката БЈРМ.
Притоа коментаторот на Албанската телевизија, констатираше дека со одлуката визите да се издаваат во Тирана, најмногу ќе загуби Македонија на економски план.
Останатите албански медиуми оценуваат дека двата соседи ќе најдат одредено решение за олеснување на визниот режим, но повеќето од нив ја обвинуваат Македонија за некоректност кон Албанија.
Албанските туристички оператори во својата реакција нагласија дека дури 80% од нив работат со Македонија.

http://a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=88403

Koga ne e po vashe odma go pokazuvate vistinskoto lice.:nenene:
Mnogo e verovatno istoto da go napravi i Bugarija, ako i da prizna prva Republica Makedonija pod ustavnoto ime !

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ајде бе... Ко да го видовме аирот од нив. Ако се беше во ред немаше за македонците да наплаќаат 10 евра виза на граница, а за албанските маккедонци без пари. Па ако ги сакаат таму можеме во автобуси и да им ги пратиме не е проблем. Вака треба со сите да се прави. нема појке лабаво, Грујо држава води не играчки :)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
E nema da ja ukine....toa e poentata, da se znae koj e ovcar , a koj STOKA....!!!!!!!
Angliska skola....
Е баш така колега.Слаби сме ко народ сакал некој да признае или не.
Па добро бе на никој не му текна да направи Македонците од Албанија(и од секаде во светот) да не плаќаат виза за влез во МК????:tapp:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Во Албанија нема македомнци, ниту во Грција, Бугарија, а ни во Србија, барем според официјалните ставови на тие земји.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Mnogo e verovatno istoto da go napravi i Bugarija, ako i da prizna prva Republica Makedonija pod ustavnoto ime !
Па преку стојко , и онака ни признаа држава а не го признаа македонскиот народ , со такво признавање да си го избришат газот татарски, бати хиените дволични .Ах тој јазовец................

Член од
8 јануари 2008
Мислења
57
Поени од реакции
1
Па преку стојко , и онака ни признаа држава а не го признаа македонскиот народ , со такво признавање да си го избришат газот татарски, бати хиените дволични .Ах тој јазовец................
Po li e ubavo da si go povlechat priznabanjeto i da pochnat so firomizirane i tie ? Kako si go predstavuvash priznavamjeto na narodot ? Kakvo ochekuvash od niv da napravat ?

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Ако некој незнаел како една влада демонстрира несериозност, еве ви пример . И ние ке се обрврзаме на нешто и ќе бидеме лојални партнери............

Пу,пу не важи.......... да ви *бам тоа безкичмењаците!!!!
Сега уште фали и Палестина да не притисне или Уганда ..........................срамотилаци......... брееее.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Po li e ubavo da si go povlechat priznabanjeto i da pochnat so firomizirane i tie ? Kako si go predstavuvash priznavamjeto na narodot ? Kakvo ochekuvash od niv da napravat ?

Нека почнат со фиромизирање, барем ќе си го покажат вистинското лице.

Ќелеши и тие во Албанија и Чувашите и сите останати.
Море сите што не негираат да му ја јадат урдата од курот на Амди Бајрам.

Kajgana Shop

На врв Bottom