Албанија ја нарече Македонија „БЈРМ“

• Креатор на темата Креатор на темата TMPO
  • Време на започнување Време на започнување
И јас слушав сега за тоа..Абе брат,треба стварно да се постапува со ладна глава!!

Нема потреба од нервози. Како што дојде време Македонија да воведе визи, ќе дојде и време кога Македонија нема да може да праи отстапки не зашто нема да сака него зашто нема да може поради тоа што ќе биде дел од ЕУ. А албанија нека каже фала и за тоа што до сега не сме им барале визи зашто последни останавме од комшии што не им бара визи. Сега албанија како реципроцитет може да ја укине таксата од 10 еур што ја плаќаа само Македонците.

Инаку целата оваа парада со визиве, пак за македонците останува неправда. Што е со Македонското население во грција, што е со Македонците во бугарија.

E nema da ja ukine....toa e poentata, da se znae koj e ovcar , a koj STOKA....!!!!!!!
Angliska skola....

[SIZE=-1]Tocno, i da pogledas deneska, kako vo albanija tvrdea deka ima 99% ...... NIE SME REPUBLIKA MAKEDONIJA, a Grcija ako sakaat mozat da ne vikaat i BJRM I FYRM ...

[/SIZE]

Албанија ја нарече Македонија „БЈРМ“

Макфакс
prazno.gif
prazno.gif
11.01.2008 11:25
Албанската национална телевизија синоќа ја нарече Македонија со референцата „БЈРМ“, како револт на одлуката визите наместо на граница да се издаваат во Тирана.
Како што јави дописникот на Макфакс, Албанската национална телевизија синоќа имаше коментар за најновата одлука на македонското министерството за надворешни работи, при што не го користеше уставното име на Македонија, туку кратенката БЈРМ.
Притоа коментаторот на Албанската телевизија, констатираше дека со одлуката визите да се издаваат во Тирана, најмногу ќе загуби Македонија на економски план.
Останатите албански медиуми оценуваат дека двата соседи ќе најдат одредено решение за олеснување на визниот режим, но повеќето од нив ја обвинуваат Македонија за некоректност кон Албанија.
Албанските туристички оператори во својата реакција нагласија дека дури 80% од нив работат со Македонија.

http://a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=88403

Koga ne e po vashe odma go pokazuvate vistinskoto lice.:nenene:

Mnogo e verovatno istoto da go napravi i Bugarija, ako i da prizna prva Republica Makedonija pod ustavnoto ime !

Ајде бе... Ко да го видовме аирот од нив. Ако се беше во ред немаше за македонците да наплаќаат 10 евра виза на граница, а за албанските маккедонци без пари. Па ако ги сакаат таму можеме во автобуси и да им ги пратиме не е проблем. Вака треба со сите да се прави. нема појке лабаво, Грујо држава води не играчки :)

E nema da ja ukine....toa e poentata, da se znae koj e ovcar , a koj STOKA....!!!!!!!
Angliska skola....
Е баш така колега.Слаби сме ко народ сакал некој да признае или не.
Па добро бе на никој не му текна да направи Македонците од Албанија(и од секаде во светот) да не плаќаат виза за влез во МК????:tapp:

Во Албанија нема македомнци, ниту во Грција, Бугарија, а ни во Србија, барем според официјалните ставови на тие земји.

Mnogo e verovatno istoto da go napravi i Bugarija, ako i da prizna prva Republica Makedonija pod ustavnoto ime !
Па преку стојко , и онака ни признаа држава а не го признаа македонскиот народ , со такво признавање да си го избришат газот татарски, бати хиените дволични .Ах тој јазовец................

Па преку стојко , и онака ни признаа држава а не го признаа македонскиот народ , со такво признавање да си го избришат газот татарски, бати хиените дволични .Ах тој јазовец................

Po li e ubavo da si go povlechat priznabanjeto i da pochnat so firomizirane i tie ? Kako si go predstavuvash priznavamjeto na narodot ? Kakvo ochekuvash od niv da napravat ?

Ако некој незнаел како една влада демонстрира несериозност, еве ви пример . И ние ке се обрврзаме на нешто и ќе бидеме лојални партнери............

Пу,пу не важи.......... да ви *бам тоа безкичмењаците!!!!
Сега уште фали и Палестина да не притисне или Уганда ..........................срамотилаци......... брееее.

Po li e ubavo da si go povlechat priznabanjeto i da pochnat so firomizirane i tie ? Kako si go predstavuvash priznavamjeto na narodot ? Kakvo ochekuvash od niv da napravat ?

Нека почнат со фиромизирање, барем ќе си го покажат вистинското лице.

Ќелеши и тие во Албанија и Чувашите и сите останати.
Море сите што не негираат да му ја јадат урдата од курот на Амди Бајрам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom