Ак не ви чинит не идајте

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Премногу судите според негативните искуства, од една страна ве оправдувам, не сакате повторно да се "изгорите" и да наидете на неквалитетни услуги. Меѓутоа нема да наидете доколку знаете успешно да си го организирате одморот. Предвреме да договорите соба, а не да чекате да ве одведат оние теткиците од автобуска. Некогаш и кај нив можеш да начекаш добар смештај за 300 ден, но подобро е сепак да не одиш на слепо. Друго, цените тие се, летна сезона е нормално, најмалку вие Скопјани треба да се бунтувате околу цените.
Лоша услуга може да начекате било каде во светот.
Но да бидеме реални за да излезете надвор од Македонија потребни ви се минимум 400- 500 евра за да имате она прав одмор со сите работи, вклучувајќи и посета на туристички локации и сл., да не ги спомнувам тие малтретирања околу визи, патнички осигурувања и сл работи. А за Охрид комотно можете да поминете добар одмор за 200-300 евра.
Покрај тоа Охрид нуди одлични културни манифестации, журки, свирки за сите генерации, потоа средени плажи, да не зборувам за знаменитостите. Во секој случај Охрид е бисерот на Македонија и ваше е да одлучите дали ќе го поминете вашиот одмор таму или не:salut:

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Премногу судите според негативните искуства, од една страна ве оправдувам, не сакате повторно да се "изгорите" и да наидете на неквалитетни услуги. Меѓутоа нема да наидете доколку знаете успешно да си го организирате одморот. Предвреме да договорите соба, а не да чекате да ве одведат оние теткиците од автобуска. Некогаш и кај нив можеш да начекаш добар смештај за 300 ден, но подобро е сепак да не одиш на слепо. Друго, цените тие се, летна сезона е нормално, најмалку вие Скопјани треба да се бунтувате околу цените.
Лоша услуга може да начекате било каде во светот.
Но да бидеме реални за да излезете надвор од Македонија потребни ви се минимум 400- 500 евра за да имате она прав одмор со сите работи, вклучувајќи и посета на туристички локации и сл., да не ги спомнувам тие малтретирања околу визи, патнички осигурувања и сл работи. А за Охрид комотно можете да поминете добар одмор за 200-300 евра.
Покрај тоа Охрид нуди одлични културни манифестации, журки, свирки за сите генерации, потоа средени плажи, да не зборувам за знаменитостите. Во секој случај Охрид е бисерот на Македонија и ваше е да одлучите дали ќе го поминете вашиот одмор таму или не:salut:
Што подразбираш под средени плажи?Остри каменчиња,пикавци?Охрид нема убава плажа,катастрофа невидена им се плажите.Далеку се од градот немаат убав песок,кога влегуваш во езеро си ги сечеш нозете итн.

Охрид како град го сакам,историски град полн со култура,ама не одам таму заради лошите домаќини.Не викам дека сите се лоши,ама јас само на такви налетувам.Лани платив 500 денари а во соба бевме 5 луѓе!На ништо не личи.

Не ги сакам и не им одам.Башка сеа налупаа цени со странциве си мислат Охрид Мајами стана!

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Што подразбираш под средени плажи?Остри каменчиња,пикавци?Охрид нема убава плажа,катастрофа невидена им се плажите.Далеку се од градот немаат убав песок,кога влегуваш во езеро си ги сечеш нозете итн.

Охрид како град го сакам,историски град полн со култура,ама не одам таму заради лошите домаќини.Не викам дека сите се лоши,ама јас само на такви налетувам.Лани платив 500 денари а во соба бевме 5 луѓе!На ништо не личи.

Не ги сакам и не им одам.Башка сеа налупаа цени со странциве си мислат Охрид Мајами стана!
Еве специјално од Сахара ќе донесиме песок..
те молам, кажими дали си биден Љубаништа..?
А, да еве ќе почниме камче по камче да ги ваѓаме...
и јас си ги имам сечено нозете Ајван Плажа и Потпеш.. па еве ме жива здрава сум.
За тоа за лошите домаќини ич не зборувам појќе...само ќе ти кажам не се сите како еден ..
За болдот: ак не ти чинит, не идај:back:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
А пари треба да пратиме годинава или гратис ќе ни е неидењето? :pos:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Епа тоа е тоа, Охрид не излегува на море па да има плажи какви што ти сакаш, езеро си е езеро, ерозијата толку може да постигне :toe:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Мене ми чини, затоа и ќе си одам во Охрид. Никаде не е совршено, но барем ми е убаво. И мислам дека веќе е време да престанат напади и од едната и од другата страна, да се престане со генерализации. Има лоши домаќини, но има и катастрофа гости. Процентот е приближен. Јас не сум имала проблеми, Охрид е прекрасен, така што немам намера да бојкотирам, да не одам и слично. Одам затоа што сакам и затоа што се чувствувам најубаво таму. Луѓето ми се погодувале секогаш, ретко да се случило некоја непријатност, ама тоа секаде се случува.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148

Убаво ти одговорила Ves за песокот. Природата дала таков песок, што можеме против неа.
Туку мислев дека за разлика од последниве години се води повеќе сметка за нивно уредување на плажите со барови, шанкови, лежалки, башка почисти се и така...

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
Викаш претерано а :) ова се случува 2005 година
Влагам во продавница во Охрид

Добар ден
Само блед поглед

си викам ај немуе денот : Имате ли картици за дополна на кредит Мобимак има дајте ми една од 500 денари

-Еве шесто
- А фискална ке може ли да добијам ?? Бидејки бев службено и ми ги признаваа на работа картиците и си добивав пари

-излагај море каква фискална бараш ај мрш дате нема от тука
Се насмеав и си излегов

Потоа идам во една бурегџилница и викам ке каснеме со колегата влагаме внатре бурек има ли ??? вика Немит ама се печит ке биди за дестина минути, чекаме десет минути причекајте ош малце чекаме, и едно време ни носи два четврти со месо, внатре месото темно темно ле ле ле ле мани друго па и него загреале добро па имаше уште мраз, е сега рековме налет идеме у една сендвичара неми текнува како се викаше седнуваме и ајде чекаме келер арно ама нигде го нема чекај чекај чекај чекај нема , таман да станеме еветиго еден мрсулко шо ке сакате?? викаме ај по една десетка кебапи и две пива веднаш и тоа веднаш беше 13,40 а кебапите ги добивме во 15:30 и ни вика мрсулов еми сега почекавте малу ама шодапрајме

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Викаш претерано а :) ова се случува 2005 година
Влагам во продавница во Охрид

Добар ден
Само блед поглед

си викам ај немуе денот : Имате ли картици за дополна на кредит Мобимак има дајте ми една од 500 денари

-Еве шесто
- А фискална ке може ли да добијам ?? Бидејки бев службено и ми ги признаваа на работа картиците и си добивав пари

-излагај море каква фискална бараш ај мрш дате нема от тука
Се насмеав и си излегов
А зошто не го пријави? Или можеби измислуваш?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Офтопик.
Гледам исклучено ти е приватни пораки, линк до агенцијава за понудава што ја кажа погоре ?
ETC Travel. Сајт незнам дали имаат, прогуглај.

Инаку, денес се вратив од Охрид : )))))

Ќе ви пренесам само неколку од бисерите кои за 16 часа се случија.

Пристигнување, петок навечер околу 22 часот. Отидовме четворица. Јас и колегата имавме резервирано, две наши соработнички исто така, само на различни места. И ај, се распакувавме прво јас и колегата, па да ги оставиме нив. И вртат на жената кај која требаше да бидат сместени да ги пречека, и се договараат за 5 минути да се најдеме пред Милениум хотелот. Чекаме, чекаме, чекаме, проаѓа пола саат, и вртат повторо и добиваат одговор: "Ауу, јас заборавив скроз дека се договоривме". Ај, си викаме оваа некоја склеротична можда и океј. Дојде, не однесе до зградичката (до угостителското и интернатот се наоѓаше) и вика сите апартмани ми се полни, само најдоле (по скали) имам празно. И океј, Влегуваме, се фали женава реновирала (а всушност плочки нови само ставила, креветите децении стари), а собата во хаос (вика мислев нема да дојдете, па не исчистив). И океј, си превртуваме очи, вика по 600 денари од човек, овие викаат нема проблем (пошто требаше да се преспие само, а веќе доцна беше да бараат друга соба) и ги оставаме така и се договараме за пола саат да се средат па да одиме на вечера. И за 10 минути доаѓаат со куферите кај нас. Ги прашувам што се случило, и пола во лутина, пола во смеење кажуваат оваа дека им послала користени и нечисти чаршави на кревет, а кога изреагирале ги грабнала чаршавите во лутина и ги фрлила викајќи "Море јас за иљадарка ли ќе се зезам со вас овде, мрш надвор".

Коментар? Не е потребен. Само да напоменам дека не се работеше за тинејџерки, туку две сериозни и зрели жени. Ако се однесува така со нив, замисли како се однесува со помладите.

И океј, се сместија кај нас, излегуваме на вечера, седнуваме во тој ресторанот накај шеталиштето, Белведере мислам се викаше. Убав ресторан, голем, жива музика, ни изгледаше фино и затоа седнавме. Дојде ред да нарачаме, дојде келнерот, јас нарачувам шопска, другиве да нарачаат дојде ред и цитирам:

- Пинџурче имате?
- Хе, море ние немаме време шопскава да ви ја напраиме, па пинџурче ќе праиме (пази однос)

И ме мрзи да пишувам повеќе.

Oхрид, топ! : )

Ама има и еден момент за пофалба. Бидејќи фати фајрон во кафана, а не ни се легнуваше одма, ниту па ни се заглавуваше во диско, викаме ај ќе купиме пивце од негде од кафичиве (баш затвараа сите тогаш) и на тераса во хотел ќе испиеме по едно. И го прашуваме еден момак од кафичите дали може пиво да купиме, вика заклучено е веќе. Викам на смеа па кај тебе се клучевите. И дечково фер, отклучи кафичот, ни даде пивца. Поздрав до него.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Инаку, денес се вратив од Охрид : )))))
Добро бе, тебе ко за инает ти се дешвет вакви работи :pos:

И како бе во Белведере така... ги знам ко културни луѓето таму... или некои сезонски ако имет примано... :nesum:

А женава рече за иљадарка ќе се замарат со вас... е не... :pos::pos::pos:

P

Princ

Гостин
А пази, 600 денари од човек... дека ги начекала во никое време, знаела дека нема да се мачат да бркаат соби во тоа време :)))
Мистичен, како беше она: хе, шопскава немаме време да ја напраиме, не пак пинџур :pos2:

Закон се охриѓани, за инает ќе ви дојдам :pos:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.800
Поени од реакции
12.285
Во Хрватска нашол некој плажа со (убав) песок? Освен островите. Инаку пикавците охриѓани не ги ставаат на плажа, ниту мастиките. Ние тоа го прајме, туристас. Па ко ќе видам скари на плажа (ѓубре)...не дека ми смета, ми се пријадува.

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163

Извинете ме на момент, одам да требам камчиња.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812

Срам да им е на охриѓани, сфарно. Како смеет така да ги остает плаживе со камења бе?! Кај се видело камења на плажа бе?

Ако си помалце информиран за ова работа, извини се, ќе прекинам да се смеам на постов и ќе пијаме по една пијачка Канео на камењања ко ќе дојш.
Со закон е забрането носење на странска песок на плажите. Куба Либре лани донесе овдешна песок (охридска, од некоја друга плажа), и то само заради то шо тој предел шо го покри беше тиња и земја.
Плажите биле далеку од градот? Ај на градов ќе му клам колца сега, ќе го преместиме поблиску до плаживе. Бог да чуват и да Бранко од вакви муабети.
За цените си изреволтиран? Петокот бев Скопје и пиев Спрајт на кеј за 90 денари, со поглед на матен Вардар и кај шо поминвит машина за перење во водата, па стара чизма, за на крај да видам и полураспадната школка од стокец. Прекрасно. Кај нас во Аквариус конкретно, седиш на метар до езеро, чиста вода, прекрасен поглед, и Спрајт за седумдесет. Скапо е, знам. Вие сакате хамбургер и кока кола за пеес денари. Е знам дек е ефтино, ама нигде немат.
Ти ќе земиш пари за на одмор за десет дена, ќе ги спопукаш, а можда и за девет дена ќе се вратиш ако ти снемат кеш... А после тебе ќе дојт некој друг, и така три месеци, си идате и трошите 8-9 дена. А јас сум турист три месеци.А цената која шо ти ја кажвиш и ти била скапа, имаш помислено дека и за мене е истата, па не мрчам? Ама таква е и од ко ќе заминиш ти назад за Скопје, а јас ќе живеам ко турист и со тој после тебе шо ќе дојт овде.

Kajgana Shop

На врв Bottom