Ак не ви чинит не идајте

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
Господ го создал охридско езеро, Ѓаволот го направил градот и господ му вели леле бре шо убав град си напраил бре Ѓаоле!!! браос
- Чекај бре господе да видиш шо народ сега ке Клаа во грдо

Така нешто му доаѓа иначе имам викендица во љубаништа и се што ми треба за на одмор си носам од Скопје од лименки до тоалет папир па тие шо само заработуваат за живот тие три месеци за кур можат дамисе фатат:pos2:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Брао брату,цел Охрид го заеба.Бууум!!!!:kesa:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Ева луѓево скапо било скапо било. Ам ак најте друго место поефтино ојте слободно ние не ве присилвиме да идате во Охрид. Никој пиштол в гла не ви стајл:pishtoldz
Ак толку не ви чинит поубо ич не идајте:helou:
Шо мислите вие само од Македонија гости идет? НЕ бе луѓе се лажите полно е од странци и фала богу тие се задоволни а богами и плаќет. :smir:
А не ко нашиве. Имало случај кај мајка ми во хотел некој наш од Австралиј негде дојден. Спијал со спијал чоекот станвит сабајлето и викат, Не плаќам јас за собава креветот цела вечер ми крцкаше. На женава и дошло преку гла и му викат: Пред 20 години дур живееше в село по шталине си спијал сеа креветот не ти чинит плаќај ак си за плаќање ак не ќе викам полиција. Чоеков се исплашил па дури и доплатил(а се спомнит полиција и одма фуфки) опашката в газ и да го немат.

И се чудите з'ш не сме биле љубезни па и луѓево претервет. Ак ни плаќате за престој то не значит дека треба и чочек да ви играме, нозете да ви ѓи мијаме.

Како и да е многу од вас го плукате сеа Охрид и ко ќе фатет горештини со трчање сте тука по плаживе.
Ај јас се заебавам ама ти сериозен си бе :pos::pos::pos:

Така викаш... одма му прајш споредба со шталите и одпојќе ќе дајт... добра прича, само така требит... фала за муабетов, ќе си го искористам во некоја од следниве колумни, стварно вредит :tv:

п.с.

9 Јули, 2009 - 13:40

З`ш да не... колумна втора

Во денешното издание на неделникот „Сега“ втората од серијалот колумни со наслов „З`ш да не...“ Денешната со наслов „Коњи, чашитки и ченки варени“ на 52 и 53 страница.

Хајлајц момент - „Скопјанишчана имет бик и шмизла, ние мојме да опниме динусаурус и една варошка чашитка“.

Цената на неделникот е 50 денари со кои имате четиво за цел викенд... па и повеќе, зависи со која брзина читате

Ако сепак сте скржави и не ви се дава пеевче, денешната колумна на Мојон Блог во вторник фор фри.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Јас ја прочитав. Јас ја прочитав. :) Диносаурусот кај Чинарот хехе... :pos:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Хајлајц момент - „Скопјанишчана имет бик и шмизла, ние мојме да опниме динусаурус и една варошка чашитка“.
:pos: :pos: :pos:

btw, извинете сограѓани,но..:
Во последниве две години во Охрид почнаја да се градат премногу згради, се со цел да се издаваат или продаваат на скопјанишчана.
Плажине скоро сите ојдоја под концесија, нема место кај да си постелиш пешкир... мора да си платиш лежалка.. чак и ајван плажа ја зедоја Кадмо и Куба Либре, ама битно ја средија..
Друго... во Охрид искрено туристичкиве понуди ни се за нигде, немаме шо да понудиме.
Хелоууу на млади 20 годишњаци не ќе им понудуваме цркви и манастири. Да тоа се духовно богатство,ама искрено на кој помлад го интересира то?
Луна паркон, составен од бродон, една вртелешка, количињана, еден кош и едно за да скокаш.. уау баш забавен луна парк.
Амамон... да се немало асолен трговски ценар... никој не го посетува...
ај некако почнаја ова година да се отвараат бутици, ама не е тоа тоа..
треба да има нешто поинтересно ...нешто шо ќе ги привлечи туристиве.
Ноќнион живот горе долу добар ни е, Немо, Табана, Ликвид, Кадмо, Куба, Парк, Мецофорте се крепит некако... ама пак за мои години освен Карпе и по другине кафичи нема никаде место..

е сеа позитивна страна..
добро е шо почнаја да прават скејт парк..
добро е шо се повеќе и повеќе доаѓаат туристи и од други држави,а не само од Македонија..
таксистине возат по таксиметар( не се буните, ни мене не ме слегуваат до плоштадон, туку само до рампана)
почист е градов

За Охрид беше планиран аквалендот...
каде отиде проектот?????????

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Друго... во Охрид искрено туристичкиве понуди ни се за нигде, немаме шо да понудиме.
Хелоууу на млади 20 годишњаци не ќе им понудуваме цркви и манастири. Да тоа се духовно богатство,ама искрено на кој помлад го интересира то?
Прееска бев по старион дел, бев и Канео и Плаошник... не дека не сум бил, сто пати сум бил, ама немав појдено неколку месеци...

И пак се вооооодушевив од то шо го видов таму... и утре да појдам пак ќе имам убав впечаток... 19 имам... и да, ме интересира...

Не дека не се важни други „забавни“ работи ама само да ти кажам дека си грешка за ова.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Прееска бев по старион дел, бев и Канео и Плаошник... не дека не сум бил, сто пати сум бил, ама немав појдено неколку месеци...

И пак се вооооодушевив од то шо го видов таму... и утре да појдам пак ќе имам убав впечаток... 19 имам... и да, ме интересира...

Не дека не се важни други „забавни“ работи ама само да ти кажам дека си грешка за ова.
И јас се воодушевувам и јас одам, но... некој дошол 10 дена Охрид и сите 10 дена ќе ги посетува црквите и манастирите, та навечер, та на поручек?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ја поддржувам Вес.

Аман бе,
И пак се вооооодушевив од то шо го видов таму... и утре да појдам пак ќе имам убав впечаток... 19 имам... и да, ме интересира..
Ај секој ден ќе ојме Канео.
Чаршијана во 10 минти и напред и назад. После?

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ај јас мојот омилен хајлајт да го ставам:
,,Само уш една желба имам, вака да си кажам...Ако се мојт некако да ја зејте Статуана на слободана од Њујорк и да ни ја донесите Охрид, негде на сред езеро да ни ја клајте.Ја мислам дека ептен убо ќе си дојт. Сеа, ко можевте во Скопје бикон од Вол Стрит(улицата на волојте:pos::pos::pos:)од Њујорк да го соберите, ќе мојте и теткана со факелон да ни ја донесите в езеро."
Имам дозвола за препишување на колумнава насекаде по сите светови до крајот на животот:vozbud:.:back:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.654
Поени од реакции
34.083
300 еура, чартер до Турска. 7 до 10 дена спиење. 3 оброци и пиење колку ти држи газ.
Во секоја агенција ја има понудава.

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
300 еура, чартер до Турска. 7 до 10 дена спиење. 3 оброци и пиење колку ти држи газ.
Во секоја агенција ја има понудава.
:icon_eek: Одам :salut:Супер Понуда

T

the Carpenter

Гостин
Ај секој ден ќе ојме Канео.
Чаршијана во 10 минти и напред и назад. После?
Aиииии:pos2:

Толку, а? Епа брат, Охрид е ова. Само чаршија имат и друго ништо!
btw, кога последен пат беше во Охрид, со врзани очи те шетаа?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Aиииии:pos2:

Толку, а? Епа брат, Охрид е ова. Само чаршија имат и друго ништо!
btw, кога последен пат беше во Охрид, со врзани очи те шетаа?
Ajде ти со отворени очи чим си одел. Кажи ми ги туристичките понуди на Охрид?

T

the Carpenter

Гостин
Критериум брат. Зависи што бараш. Што и да бараш, што и да ти е интересно, ќе си најдиш. Све!
А како што ја земате една Турција, нормално ја направивте нај туристички атрактивна земја. Освен тоа што излегува на Егејско море, има неколку туристички исфорсирани градови, го има Истанбул со таква туристичка вредност (од каде не знам) па...имаш многу џамии една те иста, па одиш и се сликаш на секоја поединечно за дома да се пофалиш, па имаш Обелиск, веч видена ствар, па имаш област Кападокија, која, доколку не си географ, не ти значи ништо.
И најбитно од се за туристичката вредност на Турција во однос на македонскиот турист е тоа што може да се каже: Јао бе, ја у Турција бев, го бојкотирам Охрид бе пеер.
Јака ствар. А за Охрид, да...има што да се каже!

Kajgana Shop

На врв Bottom