Ако морам да одберам: татковината или парите, што би одбрал?

Кој е вашиот избор?

• Вкупно гласачи
    360
Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Како што врви времето...се повеќе и повеќе размислувам за опцијата „странство“!

Член од
21 мај 2011
Мислења
165
Поени од реакции
77
Имаше а и има многу кои не добиле ништо од државата но за татковината животот го даваат. Ако почнам да ти бројам ќе е неблагодарно затоа што 90% нема да ти ги набројам.
Пример ако ја напуштиш Македонија и заработиш многу надвор дали би инвестирала, дали би придонесла за татковината? Нели рече ја сакаш.
Секако дека ке придонесам нешто за татковината доколку би имала толкава заработка, би изградила на пр.дом за деца или би оформила фонд за помош на самохрани мајки или шелтер ценатар...А сигурно нема да изградам споменик.А нашите туѓинци не инвестираат овде зашто правниот систем е катастрофа,ако тоа се среди, мислам дека ќе инвестираат.
Што се однесува за храбрите херои, и јас би била херој и би се борела против душманите ако имам прилика да го сторам тоа.Секако дека нема да дезертирам. Ама останувањето во Татковината која не нуди иднина за мене не патриотизам.
Како да се чувствувам јас во Татковинава во која за да преживеам мора да си ја дадам душава под кирија на некоја партија?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Ама останувањето во Татковината која не нуди иднина за мене не патриотизам.
Како да се чувствувам јас во Татковинава во која за да преживеам мора да си ја дадам душава под кирија на некоја партија?
Не ни значи дека мора да си во татковината за да бидеш патриот и за да ја сакаш.
А ако ја сакаш татковината наместо да бегаш можеш и да се бориш за промени во системот за некоја идна генерација да не мора да си го дава газот под ќирија.

Член од
5 август 2011
Мислења
278
Поени од реакции
121
додека бев уште на факултет, ќе ти кажев дека сигурно останувам во МКД, дека треба да направиме нешто за државата, деке не е се така црно како што некој сака да претстави.

Сега.... Заминувам странство, и не мора за куп пари, за еден нормален живот.

Барем нема да се замарам со политика, со наши- ваши, со овие граделе црква, овие џамија, со орли и лавови.
Ќе работиш и ќе си свиркаш. А не ко тука, цела држава тешко искомплексирана ни е...

Член од
21 мај 2011
Мислења
165
Поени од реакции
77
Не ни значи дека мора да си во татковината за да бидеш патриот и за да ја сакаш.
А ако ја сакаш татковината наместо да бегаш можеш и да се бориш за промени во системот за некоја идна генерација да не мора да си го дава газот под ќирија.
Ех, сакам да се борам јас за промена на овој систем,но не знам како???

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Јас од татковината немам материјално добиено, речиси ништо.

Но, во овој момент спремен сум ако треба за џабе да работам нешто со кое ќе придонесам за неа или па нешто со кое ќе променам нешто во неа.

Татковината ми дал дом, сигурност и иднина. Чувствувам обврска дека треба да и вратам“!

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Некои се обидуваат да се инфилтрираат во поголемите партии и преку проени во неа со евентуална власт да си овозможат систем кој го посакуваат. Други преку трибини за освестување на народот, протести, соработка со истомисленици, некои дури преку екстремни случаи се жртвуваат себе си. Секој си го бира својот пат, преку свое гледиште да одбере начин на кој смета дека може да смени нешто.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
иако е на бугарски- сигурно ја разбра поентата -ЗАЕДНО МОЖЕМЕ СЕ’(y)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас од татковината немам материјално добиено, речиси ништо.

Но, во овој момент спремен сум ако треба за џабе да работам нешто со кое ќе придонесам за неа или па нешто со кое ќе променам нешто во неа.

Татковината ми дал дом, сигурност и иднина. Чувствувам обврска дека треба да и вратам“!
Ма дај не заебавај :)
Оди волонтер чисти ги улиците и така има многу ѓубре насобрано. Откажи се од работата и од лебот и чисти,така ќе и помогнеш на Македонија.Ајде без лаење на празно пробај врати и со добро,па раскажи како е.

Kajgana Shop

На врв Bottom