leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.562
Што чекаш?А, што мислиш дека нема да го направам тоа?
Што чекаш?А, што мислиш дека нема да го направам тоа?
Колку години имаш брат?Проблемот е кај откажувањето.
Татковината е наш заеднички дом чие значење е малку поинакво од дом како куќа или стан. А еве на пример во земјава има место за тие кои демаат дом. Во земјава нема такви како париските клошари.
Ти изгледа не си ми го прочитал или не разбрал постот. Јас никаде не ја направив Македонија како што ти кажа во твојот пост. Претпоставувам и немаш слушнато за париските клошари па и затоа таква и споредба направи.Колку години имаш брат?
Или па од мало не си излгол падалеку.
Па 1/3 од државата ни се клошари, луѓе леп немаат да јадат.
По твојве постови, како ја направ ти мкд, уште малце од енкглеска азилатни ќе почнат да ни идат, пошто арен живот имало тука.
Пола држава патишта асвалтирани нема.
Стотици села се без струја и вода за пиење во 21ви век. Алоооо, не земја од трет свет --- од 11 свет сме ние.
Бетар и од африка.
П.С или па за партијата збираш поени, демек колкав патриот сум....
Доволно кажав во претходните постови.Ама некој како тебе кога нема што да каже мора да удри со етикета, оти само така мисли дека ќе испадне во право.
Твоето не знаење не им го препишувај на други. До вчера знаеја и денес знаат. А и без тоа секој има право да се нарекува Македонец ако така се чувствува. Секој има право да си ја сака земјата и нејзината култура.Доволно кажав во претходните постови.
Смачено ми е квазипатриотизам.
Сите патриот до патриот.
До вчера не знаеа вергина што е , и кој би Ацо, сега се маваат в гради големи македонци биле.
Сите зборат патриотишта големи, а штом им се прижи прилика, се живо и диво ќе испокрадат.
Колку има наши што кога ќе појдат го грчка, викаат се од фиром. 200 000 се направија бугари само за кола да возат.
Не се однесува последното на тебе, општо ситуацијата последните неколку години кај нас.
Да не расправаме за историја.... со секоја гарднитура различна историја се учи.Твоето не знаење не им го препишувај на други. До вчера знаеја и денес знаат. А и без тоа секој има право да се нарекува Македонец ако така се чувствува. Секој има право да си ја сака земјата и нејзината култура.
Тука се согласуваме.Да не расправаме за историја.... со секоја гарднитура различна историја се учи.
Нигде не спомнав дека не треба да се сака земјата и културата, а ако заминеш и живееш во странство, и никогаш повеќе не се вратиш назад, не значи дека не ја сакаш државата.
А ако ја сакаш, па не мораш и да останеш тука да живееш. Едното, со другото према мене не се поврзани.
Повик од татковинатаШто чекаш?
Борис Трајанов џабе се мачи со садниците кога заборавил тебе покана да ти испратиПовик од татковината
Ма не е точно ти си предавник зашто не си останал и да работиш тука без пари бла бла бла...Затоа заминав во странство. Неможев веќе да поднесам да ме праат од гомно подоле, а од згора на се да барам пари од мама и тато.4 ипол години барав работа,знаев повеќе од искомлексираните шефови и ми викаат ти не си квалификуван, плус тоа ми бараа не само мене и на сестра ми и на моите пријатели партиски книшки, ако немаш нема тука што да се коментира и го викаат следниот за интервју. За болдираното си сосема во право,ако не барем малце подлижнеш гз или не им направиш услуга на некој, па ти си никој и ништо.
Се трудев,се борев, со глава ѕид туркав,дојдов до степен да останам на улица и татковината не ми даде сместување,системот ме отфрли мене децата.Ако не попуштев,ако не се откажев,требаше да живеам во некој си дом.Сега џавкам од пред компјутер ама не можам повеќе ништо да сторам освем да гледам како ТАТКОВИНАТА ми се губи во рацете на неправдата.Нема смисла патриотизмот ако егзистенцијата ти е во прашање,посебно ако од тебе зависта други.Ама тоа можат да го разберат тие што биле отфрлени од татковината.Ако поимот татковина го сваќаме географски,сите ја сакаме својата родина,но ако го сваќаме како место каде треба да живееме рамноправно,тешко е.Проблемот е кај откажувањето.
Татковината е наш заеднички дом чие значење е малку поинакво од дом како куќа или стан. А еве на пример во земјава има место за тие кои демаат дом. Во земјава нема такви како париските клошари.
Како што ти реков од порано не правиш разлика помеѓу татковината и системот на владеење во неа.Се трудев,се борев, со глава ѕид туркав,дојдов до степен да останам на улица и татковината не ми даде сместување,системот ме отфрли мене децата.Ако не попуштев,ако не се откажев,требаше да живеам во некој си дом.Сега џавкам од пред компјутер ама не можам повеќе ништо да сторам освем да гледам како ТАТКОВИНАТА ми се губи во рацете на неправдата.Нема смисла патриотизмот ако егзистенцијата ти е во прашање,посебно ако од тебе зависта други.Ама тоа можат да го разберат тие што биле отфрлени од татковината.Ако поимот татковина го сваќаме географски,сите ја сакаме својата родина,но ако го сваќаме како место каде треба да живееме рамноправно,тешко е.
Точно. Фалат неколку други опции. Ретко кој би го напуштил домот, татковината ако му е убаво.Значи тогаш прашањето од анкетата нема смисла.Јас велам дека радо би заминала бидејќи тука ми е неубаво односно не би останала само за да создавам за татковината.Од мојот данок да создавам, а некој друг да живее.