Не заборавај, те направила човек!А што направила татковината за мене, па и јас да се жртвувам за татковината. Ох, кога само би можела да заминам...
Не заборавај, те направила човек![
Татко ми и мајка ми ме направиле човек.
A правиш разлика помеѓу татковина и систем на владеење во неа?А што направила татковината за мене, па и јас да се жртвувам за татковината. Ох, кога само би можела да заминам...
ova so gejcite go spomna dvapati- mozhesh li barem nakratko da kazhesh za kakvi problemi stanuva zborПред да заминам за Лондон, бев толку депремиран и се остало.Како ќе се снајдам сам.Но кога почнаа да ми плаќаат во точно време, ми беше многу полесно.Во Македонија 5 години барав работа и едвај заработував како фрилансер, но упм шо пари ќе заработам на овој начин.Веќе преку глава ми дојде од мама и тато да ми даваат пари, и да не искачам од дома со месеци пошто моето друштво нема пари за една пијачка.Мојот стан е 80м2 Го купив од Хрват што мораше да се врати дома. Ми го даде за најповолно цена за 8000евра.Да Лондон е прескап, поготово каде што седам јас, во строгиот центар.Но со ваа плата што ја добивам е далку подобро,плус имам на моите да им пратам пари и да отидат некаде на одмор.единствен проблем тука што го имам се грци што работат каде што работам јас.
Mislam deka odgovorot go znaes. Pravat problemi vo vrska za sve, Za makedonija, za sega statuava od Aleksandar M. i red dr raboti. Oni prvi go zapalija makedonski zname kade sto rabotime, i del od niv dobija otkaz del od dr ostanaa.Zatoa sega imame nie poseben prostorija oni druga.Gazdata edvaj ceka da najde luge sto bi gi zamenile, i sto ke mozat da rabotat so isto tempo.No teshko se naoga luge so znaenje kako so go imaat pederive.A zaboraiv dr so mi nedostiga e moeto kuceova so gejcite go spomna dvapati- mozhesh li barem nakratko da kazhesh za kakvi problemi stanuva zbor
zhivo me interesira(se razbira dokolku sakash)
odgovorot gore -dolu go znam, no mnogumina od forumot ne znaat ili se pravat deka neznaat- paa gi opravduvaat gejcite, velejki deka se dobar fin, miroljubiv narod koj na mrava ne gazi, ne pak na makedoncite problem da im pravi......Mislam deka odgovorot go znaes. Pravat problemi vo vrska za sve, Za makedonija, za sega statuava od Aleksandar M. i red dr raboti. Oni prvi go zapalija makedonski zname kade sto rabotime, i del od niv dobija otkaz del od dr ostanaa.Zatoa sega imame nie poseben prostorija oni druga.Gazdata edvaj ceka da najde luge sto bi gi zamenile, i sto ke mozat da rabotat so isto tempo.No teshko se naoga luge so znaenje kako so go imaat pederive.A zaboraiv dr so mi nedostiga e moeto kuce
Правам разлика, ама разликата и родољубието се потиснуваат кога егзистенцијата е во прашање, посебно кога од мене зависат две души кои чекаат од мене, а јас како ПАТРИОТ не можам пристојна егзистенција да им обезбедам. Јас си ја сакам Македонија, ама би ја напуштила за подобра иднина, а тоа и не некоја љубов според вас а?A правиш разлика помеѓу татковина и систем на владеење во неа?
Имаше а и има многу кои не добиле ништо од државата но за татковината животот го даваат. Ако почнам да ти бројам ќе е неблагодарно затоа што 90% нема да ти ги набројам.Правам разлика, ама разликата и родољубието се потиснуваат кога егзистенцијата е во прашање, посебно кога од мене зависат две души кои чекаат од мене, а јас како ПАТРИОТ не можам пристојна егзистенција да им обезбедам. Јас си ја сакам Македонија, ама би ја напуштила за подобра иднина, а тоа и не некоја љубов според вас а?