Има огромно тело од докази за Втора Светска Војна и наеднаш се откриваат нови документи што малце го менуваат официјалниот наратив. Не може со сигурност да прифаќаме се' што знаеме за војната бидејќи некои работи може да се сменат во светло на нови докази. Па затоа ќе веруеме у причата дека Хитлер го грабнале вонземјани за да го клонираат.
Зашто сознанијата се менуваат во медицината во светло на новите докази, медицината еднаш вели така, друг пат онака. Ајде да се лечиме со хомеопатија, хомеопатијата ги има истите глупи тврдења од 19 век па навака.
Можеш да ми одговориш што можам да направам за да дознаам повеќе за душата? Ете, сите ги знаеме лимитациите на науката зашто не се бави со тврдокорни догми, па еднаш вака кажуе, друг пат онака (така лаички ко што си го замишљаш).
Што е контратежата во полза на душата? Што е тоа толку подобро од научниот метод со што го откриваме постоењето на душата и ти си го прифатил како подобра алтернатива и алатка за осознавање на овие метафизички работи? Дај кажи ми, жити мене.