Аватар - најскапиот филм во историјата!

П

Паган-др

Гостин
Вчера го глеав во Рамстор. Можам да кажам само најдобар филм. Одлична приказна, уште подобри ефекти. Во ниту еден дел од филмот не ми се стануваше, или нешто такво. Цел филм го гледав со исчекување што ќе се случи понатаму. Стварно многу добар филм. Нема шанси да го доживеете правилно ако го глеате дома на 17 инчен монитор.
10/10 од мене

Blue_Boy

THE WAY I AM
Член од
29 октомври 2009
Мислења
345
Поени од реакции
33
Абе го иам гледано филмот,и стварно е досаден почетокот.Не зборам ја ако не сум го гледал.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
2:30 трае филмот поточно...

Моја грешка 162 мин.

Филмов како што прочитав веќе има 4 номинации за Оскар?

А се претпоставува дека филмов може да заработи до 4 милијарди.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Го гледав пред некоја недела во кино и навистина е одлично направен. Штета што немаме ние 3Д за вистински да се доживее, но сепак ефектите, околината, флората се е одлично скоцкано.

Не би му дал оцена 10, само заради тоа што приказната сепак не е многу оригинална. Многупати се обработувала слична тематика, но сепак филмот заслужено доби толкаво внимание.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
нов тренд во филмот , нависитна ми се допадна актерската игра - потоа приказната за разлика од сите холивудски стории - нешто оригинално , патем визуелните ефекти и звучните го даваат оној шмек кој би не оставил без здив

ми се допадна - ама од првиот момент знаев во кој правец би заминала приказната , но заслужува респект

Ф

Фил Ајви

Гостин
ja ako go gledam samo vo kino ke go gledam, nejkam da si go rasipam filingo so pc :nenene:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Veruvajte mi, najubavo e da (ako imate) odvoite nesto pari, kupete karti za tatarskion Imax vo Sfoija (kako najblzok do MK) i tamu da go gledate, se drugo e loso.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
ок го изгледав филмот во рамстор кај нас и мој вечаток е дека не ми се допадна, односно не е ништо посебно барем ако не го гледаш во 3Д. приказната е досадна
покахнтас+финал фантази, ефектите се добри но не се нешто кој знае што на Трансформерс 2 повеќе ме импресионираа.

Член од
28 декември 2009
Мислења
96
Поени од реакции
1
set.duri sea mi tekna.stvarno transformers 2 e bolji.tuka e i star trek

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
ja ako go gledam samo vo kino ke go gledam, nejkam da si go rasipam filingo so pc :nenene:
На ЛЦД кога ќе испадне на ХД така ќе го кзгледам боје е од ова киново во рамстор прв пат бев за овој филм и ме разочара многу не ми се допадна, така да мој совет и ти исто почекај.

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Е, ајде кога ќе го гледате навистина филмов, тогаш обидете се да коментирате.
User Reviews: Fascinating concept. Must be seen cannot be described

А кога ќе научите “што и да е“ ИМАКС 3Д технологија, тогаш прокоментирајте за ефектите кои засега не сте ги виделе.

Филмот трае 1 час и 60 мин. Стандардно би рекол.

Меѓутоа филмот не е за стандарен приказ во обично кино, се дотогаш нема да имате вистинска претстава за тоа како и зошто филмот е со толкава заработувачка од посетеност.

http://www.avatarmovie.com/index.html
дали на Кјубрик му требаа 500 мил и имакс технологија да го направи Clockwork orange? - НЕ. Колку пари и каква технолгија му беше потребна на Tarkovsky у правењето на Mirror, a тоа е еден од најдобрите некогаш напраени. или па филмовите на Fellini,Bergman, Wenders,Lynch,Kurosawa,Godard.. не е до имакс или било шо, до мајсторот е. и тоа е прашање на вкусови секако, мене не ми се бендисуват тој стил на Avatar филмови, а ефектите па не го праат филмот подобар у никој случај, и у ''6Д'' да го гледам филмот ,таа е. нема ми ја смени општата слика за филмот. ја го гледав у рамстор, ипак е кино. а и тие коментари на useri ili критичари како и да е шо си ги цитирал нема некоја поента. секој со својот вкус и мислење,секој за себе! ја нема одма да потрчам да го гледам филмот ако прочитам некоја добра критика, прво видам филмот дали ми одговара мене, или па од чиста радозналост како у овај случај со Аватар
мала шала за оригиналноста на Аватар,шо држи вода

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Само што се вратив од Бугарија.
Филмот мора да се доживее во IMAX. Уште кога ќе го видите ОГРОМНОТО платно, ќе знаете што ве очекува.
И 3D наочарите не се оние какви што ги даваат тука, хартиени со црвено и бело стакло (пластика). Овие беа пластични наочари со проѕирни стакла, и ич не ги заморуваат очите.
Цело време се осеќав како да сум внатре во филмот и стојам до нив. Ефектите беа неверојатни и нема зборови со кои би можел добро да ги опишам.
За приказната, се сложувам дека не е оригинална и дека е предвидлива, ама ни малку не го расипува филмот.
Технологијата со која е правен филмот е неверојатна, и неможе да се каже дека е класична анимација. Изгледа ептен реално и на моменти си помислуваш дека се стварно вистински тие.
Не најдов ни еден досаден дел од филмот, цело време го следев и не пропуштив ни секунда.

Само ептен ми е жал што немав време за да одам уште еднаш да го изгледам.

Доколку имате прилика да го гледате филмов во IMAX кино, воопшто не размислувајте, одма одете да го гледате. Картата во Софија е 5 евра за лица под 18 години, и 6 евра за над 18 години.

Z

zmej gorjanin

Гостин
дали на Кјубрик му требаа 500 мил и имакс технологија да го направи Clockwork orange? - НЕ. Колку пари и каква технолгија му беше потребна на Tarkovsky у правењето на Mirror, a тоа е еден од најдобрите некогаш напраени. или па филмовите на Fellini,Bergman, Wenders,Lynch,Kurosawa,Godard.. не е до имакс или било шо, до мајсторот е. и тоа е прашање на вкусови секако, мене не ми се бендисуват тој стил на Avatar филмови, а ефектите па не го праат филмот подобар у никој случај, и у ''6Д'' да го гледам филмот ,таа е. нема ми ја смени општата слика за филмот. ја го гледав у рамстор, ипак е кино. а и тие коментари на useri ili критичари како и да е шо си ги цитирал нема некоја поента. секој со својот вкус и мислење,секој за себе! ја нема одма да потрчам да го гледам филмот ако прочитам некоја добра критика, прво видам филмот дали ми одговара мене, или па од чиста радозналост како у овај случај со Аватар
мала шала за оригиналноста на Аватар,шо држи вода
Прво е перверзија што го спореди Аватар со сите горенаведени филмови, измеша и баби и жаби. Понекогаш е подобро да се релаксираш и да го пуштиш мозокот на пасење, него ли да ја бараш генијалноста во филмот. Само што јас не верувам дека тебе мојов совет ќе ти помогне пошто од небо се гледа дека тебе блокбастери не ти прават ќеиф, така да ти си знаел уште пред да го гледаш филмот дека тој ќе биде лош, а ипак си отишол да го гледаш (моменат што ја не можам да си го разјаснам освен ако не си мазохист). Така да јас мислам дека ти и сите други интелигентни филмаџии кои го плукате тука филмот, сте ја промашиле темата и треба да си отворите тема "интелигентни" филмови за интелигентни луѓе, а реално оценката треба да биде дадена од луѓе кои што се фанови или барем не им смета гледањето на овој тип на филмови. А кога веќе го спомна сценариото, да тоа потсеќа на Покахонтас многу и тоа уште при првото гледање се приметува. Само што Камерон бил свесен за таквиот ефект, додека го креирал филмот, и очигледно е дека тоа не му била крајната цел односно целта да ја освои публиката со приказната на филмот. Тој нишанел на тоа да создаде спектакл од ова парче филмска уметност и како такво да и го презентира на публиката, што искрено мислам дека и успеа, а најдобар показател за тоа е посетеноста на кината и високата оценка која што ја добива филмот од "обичниот" народ.

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Прво е перверзија што го спореди Аватар со сите горенаведени филмови, измеша и баби и жаби. Понекогаш е подобро да се релаксираш и да го пуштиш мозокот на пасење, него ли да ја бараш генијалноста во филмот. Само што јас не верувам дека тебе мојов совет ќе ти помогне пошто од небо се гледа дека тебе блокбастери не ти прават ќеиф, така да ти си знаел уште пред да го гледаш филмот дека тој ќе биде лош, а ипак си отишол да го гледаш (моменат што ја не можам да си го разјаснам освен ако не си мазохист). Така да јас мислам дека ти и сите други интелигентни филмаџии кои го плукате тука филмот, сте ја промашиле темата и треба да си отворите тема "интелигентни" филмови за интелигентни луѓе, а реално оценката треба да биде дадена од луѓе кои што се фанови или барем не им смета гледањето на овој тип на филмови. А кога веќе го спомна сценариото, да тоа потсеќа на Покахонтас многу и тоа уште при првото гледање се приметува. Само што Камерон бил свесен за таквиот ефект, додека го креирал филмот, и очигледно е дека тоа не му била крајната цел односно целта да ја освои публиката со приказната на филмот. Тој нишанел на тоа да создаде спектакл од ова парче филмска уметност и како такво да и го презентира на публиката, што искрено мислам дека и успеа, а најдобар показател за тоа е посетеноста на кината и високата оценка која што ја добива филмот од "обичниот" народ.
насловот на темата е АВАТАР, а не ''само за фанови на аватар или сличните SF ili блокбастери'' значи секој може да си каже мислење.. ќе плука или не, негова работа..секој со вкусот. и не го споредував Аватар со останатите шо ги спомнав. секако дека се различни скрос, туку средствата потрошени да се создаде ми беше муабетот. Нема интелигентни или неинтелигентни филмови, има различни вкусови,гледишта,очекувања.. Спектакл или не, посетеноста у киносали не е мерило за квалитетот на филмот у никој случај!!!
а отидов да го гледам чисто онака од љубопитност, да видам шо смислил Камерон

Kajgana Shop

На врв Bottom