T
trilobite
Гостин
Те сватив.
...Niko...kolku strani ima zakonot???(neli isto kako medaljata sto ima dve strani)...ti bi trebalo da znaesh toa dobro...zakonot e za sirotinja brate...ova e edno prosto prashanje go koristat pravnicite kako nekoj kodeks na odnesuvanje i tolkuvanje na zakonot vo site zemji...zakonot se parite!!!...ako ja imam pari da platam nit ke lezam nit ke go vidi zenata deteto u zivotot...Никола напиша:Види тоа што го објаснувам правниот аспект тука, не значи дека го оправдувам абортусот.
Тој е зол по толку многу начини.
Сосема се согласувам со ова и сметам дека ова е случај кога абортусот е оправдан.ФроскА напиша:не оправдувам абортус, освен во случаи кога бебео може да биде опасно по живот на мајката
:nenene: Не би можела да најдам оправдување за ваквите случаи. Како и да е живееме во време во кое треба да сме сите свесни за последиците од нашите постапки.ФроскА напиша:и би оправдала на пр. ако девојката има под 17 години
Не знам што уопште ја замеша Црвенокоса тука, и зошто мора и по ваквите озбилни теми на личен ремет да се тера увек.јахутерминал напиша:Стави малку подлабоко деколте па ќе се намалат шансите за силување. LOL, ако не провоцираш никој не те задева.:smir: