Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

M

**MEMORY**

Гостин
Абортус = убиство со умисла. Не го оправдувам ама баш ич.
"Дупка Во Мозокот" - не ми текнува писателот...не е темата во книгата за абортус или нешто слично ама тој што ја има читано, знае што сакам да кажам.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Јас сум за абортус во некој исклучителни ситуации ама не како што денеска тоа се прави. А тоа за постарите жени дека имаат непланирана бременост...не сумбаш сигурен дека е"непланирана".

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Абортусот е убиство
Во светот годишно се вршат 50 милиони абортуси
That is sad really sad.

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Ne sum ja gospod da presudim dali ce zivi ili ce go ubiem toa malo sustestvo neka se rodi pa kakva sudbina ce ima toa si e negovo

Член од
27 октомври 2007
Мислења
23
Поени од реакции
0
Neznam dali ke se povtoruvam, ne gi procitav komentarite.
Do tret mesec bremenost, zacetokot se smeta kako del od utrobata na majkata i ne e zivo sustestvo. Taka da, toj abortus ne e ubistvo. Moze da se smeta kako operacija za otstranuvanje na nekoj problem.
Ako nekoj sepak go smeta ubistvo ovoj cin do tret mesec bremenost, togas i sekoe isfrlanje na sperma e ubistvo.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Do tret mesec bremenost, zacetokot se smeta kako del od utrobata na majkata i ne e zivo sustestvo. Taka da, toj abortus ne e ubistvo. Moze da se smeta kako operacija za otstranuvanje na nekoj problem.
Ako nekoj sepak go smeta ubistvo ovoj cin do tret mesec bremenost, togas i sekoe isfrlanje na sperma e ubistvo.
Апсолутно не точно.

Срцето почнува да чука околу 22 ден по забременувањето!Тоа ти е околу 3ипол недели.

Во 8 до 9недела(вториот месец) се развиват нервните келии во мозокот.

Во 12 недела(третиот месец) фетусот изгледа како мал човек!
итн...иако прескокнав многу работи кои се развиват во времето на тие три(3)месеци!Ако имате желба би ви го објаснила целиот развиток...ама и тоа е доволно:wink:

F

filmadzijka

Гостин
Апсолутно точно.
А, дека не е ќелепур работа - не е. Дека е болно и ризично, дека е мачна дилема и судбоносна одлука, тоа го знаат само тие што минале низ такво искуство. Во право е и Витезот.
За жал и за среќа, абортусот најчесто затвора повеќе проблеми одошто отвара.

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
апсолутно се сложувам со абортусот и крај(не коментирам затоа што секој човек си има свои свакања и свои убедувања)

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Апсолутно точно.
А, дека не е ќелепур работа - не е. Дека е болно и ризично, дека е мачна дилема и судбоносна одлука, тоа го знаат само тие што минале низ такво искуство. Во право е и Витезот.
За жал и за среќа, абортусот најчесто затвора повеќе проблеми одошто отвара.
А шо е апсолутно точно?м?
Дека абортусот е ко операција на слепо црево?
Отстранување на проблем?
Каков проблем?-егоистичен!

И погоре за витезот прашува дали сме имале некој таков пример...да!Сум гледала бремена жена борејки се за својот живот дијагноза рак-истовремено борејки се за бебе кое го носеше во својата утроба...мислам дека секој паметен чоек го знае крајот...

F

filmadzijka

Гостин
Боже, брат ми гледал - па ми казвал.

И,
на земјава има 6 милијарди луѓе и исто толку животи, и секој си има своја легенда, своја трагедија и своја мелодрама. И сите тие лични приказни си имаат свој среќен (или несреќен) крај - сигурно не само нашите 2 верзии, мојата и твојата. Почитувам право на избор. Наташа, слободно задржи си го фетусот.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Боже, брат ми гледал - па ми казвал.

И,
на земјава има 6 милијарди луѓе и исто толку животи, и секој си има своја легенда, своја трагедија и своја мелодрама. И сите тие лични приказни си имаат свој среќен (или несреќен) крај - сигурно не само нашите 2 верзии, мојата и твојата. Почитувам право на избор. Наташа, слободно задржи си го фетусот.
Фетус ти е потребен тебе подоцна(бар не сега и не со тоа мислење!) а јас...јас си имам три прекрасни и здрави дечиња:wink:и неможам да замислам едно од нив да не постои затоа што мене не ми било време или сум била премлада.

И така.

Smasher

Професионален молер
Член од
27 јуни 2007
Мислења
811
Поени од реакции
9
Абортус = Убиство
(толку)

Kajgana Shop