Ќе се прочистуваат КОСОВАРИТЕ од македонските пописи и списоци

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Вакви теми очигледно не се за форумов.Јасно пишува дека ќе се ПРОЧИСТУВААТ изборните списоци ,они запнаа од Турција ќе враќале роднини:nesvest:. Значи ниту некој ќе враќа фамилии од Турција ,ниту па некој ќе брка некого на Косово ако си има државјанство на Р.Македонија.И дај не ја тупете ,стварно смешно изгледа 2 мил народ 1.8 мил гласачи, и нема потреба сега од плачење еу,албанците ќе си имаат свои претставници кога и АКО дојде до тоа прочистување на избирачките списоци.....Единствено што мене ме радува е дека ќе се прекине со манипулирање и полнење на гласачки кутии од непостоечки лица во Македонија а кои постојат на избирачкиот список.
tocno delboja

izbornite spisoci imaat edna mana namerna ili nenamerna ne znam pretpostvuvam i toa ne e od sega taa se provlekuva podolgo vreme i site ja koristele vo zavisnost od potrebi. ima ``trkachi`` po spsocite mozebi en se nekoj golem broj ama tie ke se cistat garant.

edno lice figurira i kako zitel na resen da receme i kako skopje t.e. go ima i tamo i tamo. ( malce mi e nelogicki kako moze so ist maticen broj, ama se uveriv deka e taka )
drugo eden dobar dobar del od emigracijata posebno postari lica sto se pocinati se uste na spisocite.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Тврди дека има 1500 гласачи присутни таму (останатите се странство, а сепак многу од нив гласале, ваљда со телепортација). Нема врска со пописот ова во секој случај.
pa sto ako dosle da glasaat

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Имат Австралијци со македонско потекло.Толку не разбираш шо сакат да кажит авторот???:tapp:
Ау да, он кога ќе се врати у родниот крај ќе бидит австралиец со македонско потекло :kesa:

M

marsovka

Гостин
хех
вие стварно верувате дека тоа ќе се случи ?

аха ....да а јас сум безгрешно зачната:tv:

ах бре колачиња за мали деца и бензин во оганота наречен национализам

кој сака со мене да се обложи дека на крај пак нема да им ги одземат држвајнствата дека имало овакви онакви причини?
дека само ќе ги одземат на тие што живеат у странство или на многу малце

Зошто добивам осет дека некој сака нова 2001?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Па според тоа бројот на Турците, односно кои се декларираат како такви ДЕНЕС би требало да се намали, но тоа не е случај.

По земјотресот доаѓа до масивна колонизација од Косово и Албанија, за тоа сведочат сите пописи.

На првиот попис на населението во 1953 година во Македонија се регестрирани 162.524 жители Албанци или 12,5% од вкупното население.

Ова сега што се форсира е во програмата на „Платформа за решавање на албанското национално прашање” (Тирана, октомври 1998) на Академијата на науките на Албанија.
Много интересно,зашто чак тогаш - 8 години след краja на воjната?!

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Што ставаш запршка кај што не ти е место! Ти кажи ми колку бугари има у Пиринска Македонија а не да се секираш за албанците во Македонија.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
a od kaj znaete vie deka nekoj glasal na nivno ime?
па знаеме на лице место сме :) само не знаеме во колкав број, дали е она што се тврди или помалку.

оф-топик сме btw ова е за друга тема.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Прв според сите стандарди, бидејќи оној направен во 1948 бил кус попис, колку да се видат промените од војната, односно загубите на населението, менувањето на етничките структури и нивниот територијален распоред, потоа занимањата и друго.

По војната, од 1945 до 1995 година, во Македонија се направени седум пописи на населението, и тоа во 1948, 1953, 1961, 1971, 1981, 1991 и во 1994 година.

Пописот од 1953 година е прв целосно демографски попис на населението со современа методологија на попишување, која се потврдува со спроведување на пробен попис.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Na sekoj sto ne e roden vo Makedonija ( znaci denesnive granici ) da mu se odzeme drzavjanstvoto. Znaci tuka spagaat albancite od Kosova, makedoncite od egejska i nekoi drugi od okolnite drzavi.:toe:

Drugo, sekoj sto e roden tuka avtomatski da mu se dade drzavjanstvo. Znaci tuka spagaat albancite od Turcija vo najgolem del. :toe:

Toa se pravilata na igra. Bujrum.
И договоров ти е крш....

ако моите родители имаат македонско државјанство и јас добивам македонско државјанство.... Ако моите родители имаат кинеско државјанство и јас добивам кинеско државјанство

друга работа....

ако јас се родам на територија на Македонија, Русија, Танзанија или што знам каде го имам државјанството од територијата каде се имам родено

не збори падни -стани

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
tocno delboja

izbornite spisoci imaat edna mana namerna ili nenamerna ne znam pretpostvuvam i toa ne e od sega taa se provlekuva podolgo vreme i site ja koristele vo zavisnost od potrebi. ima ``trkachi`` po spsocite mozebi en se nekoj golem broj ama tie ke se cistat garant.
Дали намерно и ненамерно до сега се провлекуваше овој пропуст секому е јасно , сите имаа некој ќар од избирачките списоци (освен овие последниве избори посебно вториот круг) Е сега некој конечно се дрзна да му стави крај на сето ова и тоа е за поздрав.

edno lice figurira i kako zitel na resen da receme i kako skopje t.e. go ima i tamo i tamo. ( malce mi e nelogicki kako moze so ist maticen broj, ama se uveriv deka e taka )
Роднини мој преселени се во Скопје а постојат во две избирачки единици во Скопје и од кај што се преселени. Чичко ми е починат пред 5 години а сеуште е на избирачки список :toe:

drugo eden dobar dobar del od emigracijata posebno postari lica sto se pocinati se uste na spisocite.
За имиграцијата незнам како ќе го изведат тоа,ваљда јас како човек со двојно државјанство имам право да постојам на избирачкиот список и од кај јас да сум сигурен дека некој нема да манипулира или веќе манипулирал со мојот глас.Годинава пуштив абер кога ќе гласаат мојте да идат покасно да гласаат около 18:30 и да побараат да зирнат во избирачкиот список ,да не случајно има некој гласано веќе за мене,ама не им било дозволено :toe:

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Ох трагедија како во драмски....Од една шака куки и орди доселеници (за сите зборам) Албанците ке ми тврдат староседелство во нов град...а бе чирот да ти пукне....паовие на форумов...тоа се страоседелци..од индијански времиња...:kesa:

тоа е нормално за лопов комплекс...испери си ги рацете...

но само еден човек вистински ја начна темата и со своите познавања го погоди и зборот

tocno delboja

Kajgana Shop

На врв Bottom