Ќе погреши ли човек ако каже ТЕ САКАМ?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Интересно прашање но видиш јас никогаш не сум размислувал од геј перспектива пример како тебе

Но хард филинг брадр ама лаеш на погрешно дрво
Аууу ти машко си била !!??
извини ме заведоа твои мисли и зборови кои беа така женствени и феминизирани...

Али ете сепак замисли дека си женск и го сакаш некого силно силно....
Би му го испушила во знак на љубов??
Би дозволила да ти окини в уста ... онака од љубов?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Аууу ти машко си била !!??
извини ме заведоа твои мисли и зборови кои беа така женствени и феминизирани...

Али ете сепак замисли дека си женск и го сакаш некого силно силно....
Би му го испушила во знак на љубов??
Би дозволила да ти окини в уста ... онака од љубов?
Лет3,

Ова ќе заличи на чат муабет

Ако пушење патлак ти е женствен и феминизиран муабет тогаш ти имаш тестестерон за тројка мислам 2 браќа плус ти
Не си го прочитал или не разбрал убаво мојот прв пост кој се состоеше од една придавка, еден глагол и две именки
Не можам да се замислам како женско, како помал не си играв со кукли

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Значи примеров е следен: идете со партнер кој е премногу затворен во себеси, тој покажува емоции и дека е вљубен но му е потребно многу време да се отвори и да изговори зборови со кој би ја искажал својата љубов. Дали според вас би било правилно ако на таков човек му признаете и му кажете ТЕ САКАМ? Има ли шанси да се повлече и да избега или пак ќе собере доволно храброст да го признае тоа и самиот?
Не му барај тоа да го каже. Тој тоа ќе го покаже со дело.

Аналогија: чешма за вода. Ќе ја отвориш и ќе ти даде вода (што ти треба); ќе ја затвориш и ќе престане. Ништо забавно? Сепак, без вода не можеш.

Таков е и овој човек: ќе стори сè за да го добиеш она што ти треба. Можеби не она што го *сакаш*, но она што ти треба. И секогаш ќе биде тука за тебе и со тебе, дури и ако понекогаш ќе ти изгледа досаден. Во тие случаи ќе треба ти да си направиш да ти е забавно или да иницираш да ви е забавно на двајцата, т.е. да превземеш иницијатива за да ја подобриш врската.

Со други зборови: со овој човек, вие како врска ќе преживеете. Можеби ќе му треба помош и нему и на врската за двајцата да *живеете*, т.е. да се почувствува целосна и емоционална и духовна исполнетост, но тој е тука и ќе остане. Ако му соопштиш што сакаш, тој веројатно нема емоционално да се нурне во тоа што му го кажуваш, туку рационално ќе се обиде да го решите проблемот.

Овој партнер ти е за цел живот и ќе сака да останете заедно. И нема да те напушти, освен ако не се *договорите* да прекинете, на овој или оној начин. По дефиниција, тој ќе сака да остане со тебе. А ако е со тебе цел живот и прави сè за да ви биде добро еден со друг, зарем ти се нужни тие зборови? Зборовите се сега кажани, утре заборавени - делата се трајни. Ова е принципот на твојот човек: тој бара трајно решение, за да остане со тебе трајно.

Со среќа. :helou:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Лет3,

Ова ќе заличи на чат муабет

Ако пушење патлак ти е женствен и феминизиран муабет тогаш ти имаш тестестерон за тројка мислам 2 браќа плус ти
Не си го прочитал или не разбрал убаво мојот прв пост кој се состоеше од една придавка, еден глагол и две именки
Не можам да се замислам како женско, како помал не си играв со кукли
Па ваљда бе можеш да сфатиш ои замислиш љубов ете женско си заљубена си и твојот дечко те гледа мило те гали по обравчиња го вади онака полукут и нежно ти вели “Ај мори залапај го ако ме сакаш“
Дали љубовта е толку силна да во ова хипотетичка ситуација речиш “Секако љубави...“ се наведнеш и почнеш да го лигавиш

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
^^ Гадни сте!

На темата: Никако нема да биде грешка иако не би требало да очекуваш веднаш да ти го каже тој истото. Со тек на време ќе се опушти и ќе ти го каже тоа и што е најважно стварно ќе го мисли и чувствува тоа.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Зависи од ситуација, луѓет, ниво на осетливост емотивност и слични срања...али у принцип кажујте им на сите дека ги сакате...тој што сака е сакан.

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Не знам како тој ќе изреагира - тоа е негов проблем - но јас за себе зборам

1. ако некој сакам - сакам - и - немам проблем да му го кажам тоа или пак спротивното

2. доколку некој тоа ми го признае - секако ќе ми годи - никогаш нема да го злоупотребам и исходот секако ќе зависи од тоа колку ми се допага таа личност

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Ако искрено се мисли, никогаш не може да се погреши.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Претежно да.
Ке згрешиш.
И тоа ке згрешиш од многу аспекти.
Прво, во 90% од случаите кога се кажани овие зборови не се точни. ,,Те сакам,, кажано во првите 2 недели од врска, откако сте виделе некој 3-4 пати и едвај сте му го запомниле презимето вреди исто колку тоалетна хартија. Премногу искомерцијализирана фраза е и веќе е изгубено вистинското значење.
Те сакам ама не знам ништо за тебе
Те сакам ама сакам да те сменам
Те сакам ама ке престанам ако ја смениш фризурата и почнеш поинаку да се облекуваш.

Едноставно е поважно да покажеш како се чуствуваш отколку да го кажеш тоа.
И ако го чуствуваш, тогаш нема да ти биде толку важно дали ке ти го каже истото или не. Па и нели е малку глупаво да се очекува некој да одговори со: ,,И јас тебе,, само поради тоа што вие сте биле први да го кажете тоа? Нели е малку пологично да сакате да го каже тоа кога навистина ке го чуствува а не само поради тоа што вие сте биле први и сега од него се очекува да возврати?

Преголемо внимание се обрнува на ситници како овие и се забораваат важните ствари на кои треба да се работи.

Член од
8 ноември 2010
Мислења
54
Поени од реакции
6
Колку само ич не вреди тоа ТЕ САКАМ, ако не се мисли. А најчесто тоа ТЕ САКАМ се изговара без везе.
Вистинското ТЕ САКАМ се осеќа и без да е изустено.
И не ми е јасно како може човек да погреши ако го каже тоа?!?! Другиот ќе го злоупотреби? :icon_roll Па и без да биде кажано, може да се случи истото (добро или лошо). Сето тоа се чувствува, и ако е кажано без вистински да се сака е исто како да не сте го кажале (само вас ќе ви биде понезгодно).

Член од
31 октомври 2010
Мислења
338
Поени од реакции
59
Значи примеров е следен: идете со партнер кој е премногу затворен во себеси, тој покажува емоции и дека е вљубен но му е потребно многу време да се отвори и да изговори зборови со кој би ја искажал својата љубов. Дали според вас би било правилно ако на таков човек му признаете и му кажете ТЕ САКАМ? Има ли шанси да се повлече и да избега или пак ќе собере доволно храброст да го признае тоа и самиот?
Никој не е имун на љубов.
Не се плашиме од кажаното, туку од намерата.

Доколку нешто ни лежи на срце добро е да си олесниме и да си кажеме.

Но, начинот на кој го кажуваме тоа ТЕ САКАМ сепак нека биде со чиста мисла и во моментот кога навистина го чувствуваме тоа на таков начин. Вистинскиот момент е оној кога срцето кажува дека е.

Ако сега ти се кажува ТЕ САКАМ, јави се и кажи. Едноставно и искрено без очекување и без посебна намера.
Нема поубав и поведар начин да си го разубавиш и твојот и нејзиниот живот од тие неколку секунди додека кажуваш. Еј, ТЕ САКАМ.

• Ми се допаѓа
Reactions: Џ.
Член од
25 октомври 2010
Мислења
738
Поени од реакции
705
ако си сигурна дека те сака слободно кажи му ,зашто да не ... нема што да загубиш совеста ке ти биде на чисто

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Доколку навистина сум заљубен, немам проблем да кажам дека некоја ја сакам. Секогаш постои тоа дека искреноста го намалува предизвикот кај партнерот, но сепак, ако е доволно паметна ќе знае да го почитува и ќе врати со иста мерка. До сега, фала Богу, не сум имал проблеми на тоа поле. Рака на срце, повеќе јас сум правел проблеми него мене да ми прават, ама то е то. Сум ги пробал двете работи.

Kajgana Shop

На врв Bottom